Мотиваційна зустріч у Лубенській ЗОШ №10

Мотиваційна зустріч у Лубенській ЗОШ №10

Натхнення – світоч, що запалює людські серця. Для нього не суттєві вік і статус. Воно не має зникнути в нікуди, тому світ – усвідомлює це чи ні – завжди багатий на його носіїв. Багатий не в сенсі численності – у сенсі значимості. Натхнення – наш  код доступу до ноосфери. Долучитися, відчути, передати іншим, навіть якщо їм ніколи вгору глянути, – це і привілей, і обов’язок.

     Скажімо, Михайло Коцюбинський по крупинах, ризикуючи життям, зібрав неоціненний фактаж для своїх «Тіней забутих предків». Сергій Параджанов заплатив  власною свободою і здоров’ям за  кінематографічне втілення та тріумф свого шедевру.viber 14092021 1

     Завен Саркісян, унікальний фотомистець, не обмежився статусом особистого фотографа Параджанова й став хранителем і популяризатором його пам’яті, заснувавши в Єревані Дім-музей.

     Як в іконописній перспективі сакральний образ стає початком розширення світу, так і тут натхнення одного майстра породжує творіння нового рівня, залучаючи й зацікавлюючи все ширші верстви. Значення музею для державності – гасло, з яким Завен Саркісян звертався до світу, без сумніву, буде підхоплене іншими ентузіастами.

     То чому б і кожному з нас не розглядати творчий досвід геніїв як своєрідний ключ до скарбів світової культури?

     Про це й не тільки йшлося на нещодавній мотиваційній гостині в Лубенській ЗОШ №10. У рідні стіни на зустріч з учнями 7 – 9  класів завітали цьогорічні випускниці: Анастасія Довбиш та Вікторія Хом’як, переможниці Всеукраїнського історико-літературного конкурсу «Вони є. Вони поруч», присвяченому пам’яті Завена Саркісяна».viber 14092021 3

     Вони презентували власні творчі здібності, креатив, унікальний погляд на світ, виконавши літературно-мистецький  проєкт «Чумацький шлях веде у синє небо, в вічність, Чумацький шлях веде в безодню до зірок (О. Авагян)». У ході роботи над проєктом під керівництвом педагогів Ольги Іщенко, Наталії Брекало, Людмили Бедрик дев’ятикласниця Анастасія Довбиш виконала в техніці рельєфу авторський триптих за мотивами життя і творчості Олександра Авагяна, а Вікторія Хом’як відтворила враження від діапазону творчості спелеолога, археолога і барда в есе.

     За підсумками конкурсу Анастасія Довбиш та Вікторія Хом’як отримали Диплом І ступеня, а педагоги -наставники – подяки від Міністерства освіти і науки України.

     Юні авторки поділилися як власною радістю з приводу нагоди, так і досвідом роботи над проектом. Анастасія Довбиш запропонувала охочим  майстер-клас з виготовлення рельєфу з сатен-гіпсу.viber 14092021 2

     Основна ж порада наших конкурсанток наступним поколінням: не обмежуйтеся шкільною програмою, беріть участь у цікавих конкурсах, особливо тих, які пропонує щорічний проєкт «Моя Батьківщина – очима дітей етносів України» під керівництвом Олени Оганесян – вони дають неймовірні можливості для самореалізації. Не бійтеся зануритися у світ геніальних творчих особистостей, адже завдяки їм ми долучаємося до скарбів світової культури!

Людмила Бедрик,

учитель української мови і літератури,

Лубенська ЗОШ №10

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!