Готуйте і смакуйте поки не наїстеся!

Готуйте і смакуйте поки не наїстеся!

Хочете щоб  помідори розходяться просто на ура! Прості і швидкі рецепти, за якими закуски з помідорів стають  смачними, справжня смакота, і дійсно вони ніколи не набридають. Можна готувати їх кожен день, на столі точно не затримуються…


1. Чарівна закуска з помідорів з цибулею, в загадковому маринаді

Дуже смачна пікантна закуска, в міру солодка, в міру солона, в міру гостра, і чим довше стоїть, тим стає смачніша. Готується швидко з доступних продуктів, які завжди є під рукою у кожної господині.

    Помідори – 5-6 шт
    Цибуля ріпчаста – 2-3 шт середніх
    Олія соняшникова – 4-5 столові ложки
    Часник – 3 -4 зубчики
    Сік лимона – 2-3 ст. ложки
    Мед – 1,5 -2 ст. ложки
    Гострий червоний перець – 1/4 ч. ложки (за смаком)
    Базилік – 1/2 ч. ложки
    Сіль за смаком

Приготування

Помідори і цибулю нарізаємо кільцями, це не принципово, можна різати за власним смаком, головне побільше, часник дрібно порубати. Зробимо заливку: додамо в миску мед, сік лимона, соняшникову олію (можна оливкову), сіль і спеції, все добре перемішати.

Тепер в відповідну миску або каструльку викладаємо шарами помідори, потім цибулю, зверху посипаємо часником, потім знову помідори і цибулю з часником, зверху поливаємо приготованою заправкою, вона надає особливу пікантність, добре струшуємо і дамо настоятися в холодильнику, хоча б 30 хвилин.

2. Закуска «Айн Момент»

Дуже смачна закуска, неможливо втриматися і не спробувати відразу після приготування, але, як і всі закуски, чим довше стоїть, тим стає смачнішою.

    Помідори – 1 кг
    Олія соняшникова – 4-5 ст. ложки
    Часник – 3 – 4 зубчики
    Перець болгарський -1 шт. великий
    Зелень свіжого кропу -1 пучок
    Чорний перець – 1/4 ч. ложки (за смаком)
    Паприка солодка -1/2 ч. ложки
    Цукор – 2 ч. ложки (без гірки)
    Сіль за смаком

Приготування

Овочі добре миємо, обсушимо. Зробимо заливку: болгарський перець і часник подрібнити блендером до однорідності, додаємо рослинне олію, сіль, цукор, солодку паприку, чорний перець, добре перемішуємо. Помідори розрізати на часточки, середні приблизно на 4 частини, якщо великі, на 8 частин.

Тепер укладаємо часточки в відповідну ємність, бажано з кришкою, і заливаємо підготовленою заливкою, зверху посипаємо дрібно посіченою зеленню кропу (за бажанням можна додати зелень петрушки), і все добре перемішуємо.

Відправляємо в холодильник на пару годин настоятися, а краще на ніч, щоб овочі і спеції подружилися, і можна подавати до столу, з молодою картоплею, просто смакота.

3. Закусочні помідори в пакеті «хвилиночка терпіння»

 Виходять смачні, ароматні, неможливо відірватися, їв би і їв, а якщо готувати на компанію....  Рецепт приготування простий до неподобства.

    Помідори – 1 кг
    Часник – 7 – 10 зубчиків
    Зелень свіжого кропу -1 пучок
    Чорний перець – (за смаком)
    Аджика -1 ч. ложка
    Цукор – 1 ч. ложка
    Сіль – 1 ст. ложка (без гірки)

Помідори добре миємо, видаляємо плодоніжки, робимо на кожній помідорці хрестоподібний надріз, приблизно до середини (для того щоб швидше просочився спеціями і приправами). Часник і кріп дрібно січемо. Нам буде потрібно пакет, я використовую пакети для заморозки, але можна взяти звичайний мішечок, тільки з’єднати 2 -3 мішечка в один, щоб був міцніше і не порвався.

Відправляємо в пакет підготовлені помідори, додаємо кріп, часник, перець, сіль і аджику (можна використовувати суху, готову аджику в баночках), закриваємо пакет або добре зав’язуємо, струшуємо вміст, щоб спеції і зелень рівномірно розподілилися.
Залишаємо при кімнатній температурі хоча б на 5-6 годин, а краще на ніч, вранці прибрати в холодильник, чим довше постоять, тим будуть смачнішими. Смачного!

Джерело: Своїми руками.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!