Більше про соціальні послуги в громадах

Більше про соціальні послуги в громадах

     Невід’ємною умовою успішної розбудови соціальної держави і створення стану соціальної захищеності в країні є забезпечення гідного рівня життя для всіх громадян, у тому числі соціально вразливих верств населення. Особливо актуальним це питання є для осіб похилого віку, які внаслідок обмеження працездатності потребують сторонньої підтримки.

     В нашій громаді все більше актуальності набувають питання залучення додаткових ресурсів до розв’язання проблем соціального захисту непрацездатних осіб. Адже тепер у громаді більше 16 тис. пенсіонерів та близько 6 тис. осіб з інвалідністю. Переконані, що дана категорія людей, наскільки це можливо повинна жити плідним, здоровим, безпечним і таким, що приносить задоволення життям.

     З 1 січня 2020 року набула чинності нова редакція Закону України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671-VIII. Кожна соціальна послуга надається за відповідним державним соціальним стандартом, який затверджує Міністерство соціальної політики. Відтепер передбачено, що визначення права на отримання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів залежить не від наявності рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, як це було передбачено попереднім законом, а залежно від середньомісячного сукупного доходу отримувача соціальних послуг.

     Щоб хоч трішки полегшити життя людей старшого віку в територіальному центрі всі соціальні послуги надаються на безоплатній основі за рахунок бюджетних коштів.

     В Лубенській громаді після ліквідації територіального центру районної адміністрації та Комунального закладу «Центру надання соціальних послуг Засульської сільської ради», функціонує територіальний центр, який знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Гр.Тютюнника, 21. Соціальні послуги надаються систематично і якісно як міським жителям так і мешканцям сільської місцевості. Варто зазначити, що пандемія короновірусної хвороби та карантинні обмеження внесли свої корективи в діяльність центру. Наразі робота установи активізувалася і всі послуги надаються в повному обсязі.

     З метою забезпечення доступності послуг, охоплення більшої чисельності осіб які проживають у віддалених населених пунктах здійснюються виїзди мультидисциплінарної команди, яка надає послуги перукаря, швачки, обкошування присадибних ділянок, рубки дров, надання консультації фахівця з соціальної роботи.

     Для багатьох одиноких підопічних соціальний робітник став рідною людиною, який не лише допомагає по господарству, а й вислухає, порадить , утішить і підтримає у важку хвилину.

     83 соціальні робітники двох відділень соціальної допомоги вдома обслуговують стареньких та надають їм більше 25 видів соціальних послуг. Це і доставка продуктових або господарських товарів, медикаментів, допомога в оплаті комунальних послуг, прибирання житла та присадибних ділянок, заготівля овочів та фруктів, ведення домашнього господарства. Тож, якщо старенька людина відчуває, що їй необхідна стороння допомога, вона може звернутися у відділення допомоги вдома територіального центру за адресою: проспект Володимирський, 37 або зателефонувавши за номером телефону 62-057.

     Завжди гостинно приймає своїх підопічних і відділення денного перебування, яке розташоване за адресою проспект Володимирський, 108/2. У вересні планується відкриття нового навчального року для слухачів «Університету третього віку» де пенсіонери зможуть опановувати нові знання на базі 9 факультетів. З метою запобігання виникненню та розвитку можливих захворювань пенсіонерів та осіб з інвалідністю, підтримки їх здоров’я, відділенням надаються послуги фізкабінету, тренажерного залу, лікувальної фізкультури, послуги з лікувального масажу та релаксації.

     У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги підопічні можуть при потребі скористатись пунктом прокату засобів реабілітації, отримати послуги з прання білизни, перукаря, взуттєвика та швеї.

     Територіальний центр запрошує людей похилого віку, осіб з інвалідністю, одиноких та самотніх жителів громади відвідати нашу установу аби детальніше ознайомитись з роботою його відділень та всіма видами послуг, які можна отримати безкоштовно.

     Ми чекаємо на всіх бажаючих у робочі дні з 8.00 до 17.00 годин за адресою м. Лубни, вул. Гр. Тютюнника, 21.(телефон 77-336). 

Директор Н. В. Сухонос

ter 04082021

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!