ukenru

15 порад для приготування ідеальної паски

1. Щоб тісто на паску добре підіймалося, замішуйте його в теплій кімнаті, без доступу вітру і протягів.

2. Для приготування радимо придбати пресовані «живі» дріжджі — вони краще бродять у тесті. Якщо хочете використовувати сухі, беріть ті, на пакуванні, яких є маркування «Активні».

3. Борошно потрібно обов'язково просіювати, а краще робити це кілька разів. Так вона насичується киснем, і тісто виходить більш повітряним.

4. У деяких рецептах смачної паски радять збагачувати тісто міцним алкоголем, наприклад, темним ромом або коньяком. Це додає випічці «пухнастості» і пряний аромат.

5. Після закінчення замішування опари, її потрібно укутати та забути в теплому місці приблизно на 30-40 хв. Тепло «пробудить» дріжджі й вони почнуть бродити. Коли зверху утвориться дріжджова «шапка», а опара виросте і стане об'ємною — прийшов час починати роботу з замішування тіста.

6. Додадуть «родзинку» випічці різні кулінарні ароматизатори — цитрусова цедра, ванілін, ароматичні есенції. Якщо любите більш пряну випічку, можна ароматизувати тісто, додавши по щіпці кориці, порошку кардамону або натертого мускатного горіха.

7. Щоб готова паска була красивого жовтого кольору, підфарбуйте заготівлю природними барвниками — куркумою або порошком шафрану.

8. Є деякі секрети в підготовці родзинок. Крім необхідності попереднього замочування в гарячій воді або в алкоголі, перш ніж відправляти в тісто, його необхідно притрусити борошном. Так він рівномірніше розподілиться в тісті.

9. Паска вимагає довгого і ретельного замішування тіста — мінімум 20 хвилин. При тривалому замісі воно стає податливим, а липкість йде без додавання зайвої муки. Плюс до цього, тісто, яке ретельно місили, краще підіймається.

10. Після замісу дочекайтеся, коли тісто виросте і стане більш об'ємним — приблизно в 3 рази. Потім його ще раз потрібно вимісити, а вже після розділяти по формах. У формочках тісто має займати не більше ⅓ об'єму. 

11. Випікати паску можна тільки тоді, коли тісто знову підніметься, заповнюючи форму майже до країв.

12. Надсилайте паски на випікання тільки в добре розігріту духовку. Перших пів години не відчиняйте дверцята духової шафи — інакше тісто може просісти. Через перепад температури тісто більше не підніметься.

13. Якщо для випікання паски ви використовуєте покупні паперові форми, попередньо змастіть їх соняшниковою олією. Якщо печете в жерстяних або керамічних формах — застеліть дно і боки пергаментним папером, щоб паска легко виймалася.

14. Щоб паска не підгоріла, поставте на дно духовки деко з гарячою водою. Якщо верх все ж почав підгоряти — накрийте верхівку пергаментним папером або фольгою.

15. По готовності дістаньте паску з духовки та викладіть на бік. Дайте паскам охолонути в такому положенні, щоб гаряча випічка не просіла під власною вагою. Повністю готовими паски будуть тільки на наступний день, коли повністю охолонуть і відстояться.

 Перший день після випічки паски можна зберігати, накривши рушником, а потім слід упакувати паски в пакети та тримати в холодильнику.

Джерело: lasunka.com

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Погода

Погода

Курс валют

Календар

Травень, 2022
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
День праці
23
Вcесвітній день свободи друку (преси)
4567
День радіо
8
День матері
Міжнародний день Червоного Хреста
9
День Перемоги
День Європи (міжнародний)
Дні пам'яті тa примирення, присвячені пам'ятi жертв Другої Світової війни (8-9 травня)
101112
Всесвітній день медичних сестер
131415
Всеукраїнський день працівників культури
Міжнародний день сімей
День пам'ятi жертв політичних репресій
День молодіжних тa дитячих громадських організацій
Усесвітній день пам'ятi людей, померлих від СНІДу
1617
Всесвітній день електрозв'язку тa інформаційного суспільства
18
Міжнародний день музеїв
19
Міжнародний день боротьби iз гепатитами
20
День банківських працівників
Усесвітній день метролога
Всесвітній день лікаря-травматолога
21
День Європи (український)
День науки
Вcесвітній день культурної різноманітності в iм'я діалогу і розвитку
22
Міжнародний день біологічної різноманітності
23
Свято Героїв
24
День слов'янської писемності тa культури
25
День філолога
Тиждень солідарності з народами неcамокерованих територій (25 - 31 травня)
26
Тиждень солідарності з народами неcамокерованих територій (25 - 31 травня)
27
День зварювальника
Тиждень солідарності з народами неcамокерованих територій (25 - 31 травня)
28
День працівників видавництв, поліграфії тa книгорозповсюдження
День прикордонника
Тиждень солідарності з народами неcамокерованих територій (25 - 31 травня)
29
День хіміка
День Києва
Міжнародний день миротворців ООН
Тиждень солідарності з народами неcамокерованих територій (25 - 31 травня)
3031
Всесвітній день без тютюну
Тиждень солідарності з народами неcамокерованих територій (25 - 31 травня)
     
  • Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета «Лубенщина» завжди з вами
  • Передплати газету лубенщина лише за 15,50
  • "Лубенщина" у форматі PDF - вигідно і зручно!
  • Як подати оголошення на сайті газети "Лубенщина"
  • Допоможіть своєму клієнту знайти вас! Додайте інформацію про вашу організацію в Довідник підприємств!

Україна і Світ

У центрі Харкова висадили саджанці від пенсіонерки з Бурштина на Івано-Франківщині

На площі Свободи у Харкові висадили 50 саджанців гібіскусу, які подарувала пенсіонерка Надія Купренич з Бурштина Івано-Франківської області. Про це повідомляє Харківська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

Детальніше...

Дивом вижив: у селі Мощун окупанти розстріляли 73-річного українця

Зруйноване село Мощун в Київській області, де проходила переломна битва за Київ, потроху оговтується від наслідків, залишених росіянами.

Детальніше...

Коли відкриється McDonald’s в Україні: компанія засмутила усіх своїх шанувальників

Ресторани мережі McDonald’s не працюють в Україні з першого дня повномасштабного вторгнення РФ.

Детальніше...

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Автомагазин Автогалактика

Видавництво Лубни

Контакти

  • Адреса: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 6-11-20, (05361) 6-14-58, 063-607-88-24
  • Журналіст (05361) 6-14-68
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51, 050-261-96-96
  • Оператори комп’ютерної верстки (05361) 7-45-56

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!
© 2018 Газета Лубенщина. Всі права захищені.

Фотогалерея | Карта сайта | Політика конфіденційності

Пошук по сайту