ukenru

15 порад для приготування ідеальної паски

1. Щоб тісто на паску добре підіймалося, замішуйте його в теплій кімнаті, без доступу вітру і протягів.

2. Для приготування радимо придбати пресовані «живі» дріжджі — вони краще бродять у тесті. Якщо хочете використовувати сухі, беріть ті, на пакуванні, яких є маркування «Активні».

3. Борошно потрібно обов'язково просіювати, а краще робити це кілька разів. Так вона насичується киснем, і тісто виходить більш повітряним.

4. У деяких рецептах смачної паски радять збагачувати тісто міцним алкоголем, наприклад, темним ромом або коньяком. Це додає випічці «пухнастості» і пряний аромат.

5. Після закінчення замішування опари, її потрібно укутати та забути в теплому місці приблизно на 30-40 хв. Тепло «пробудить» дріжджі й вони почнуть бродити. Коли зверху утвориться дріжджова «шапка», а опара виросте і стане об'ємною — прийшов час починати роботу з замішування тіста.

6. Додадуть «родзинку» випічці різні кулінарні ароматизатори — цитрусова цедра, ванілін, ароматичні есенції. Якщо любите більш пряну випічку, можна ароматизувати тісто, додавши по щіпці кориці, порошку кардамону або натертого мускатного горіха.

7. Щоб готова паска була красивого жовтого кольору, підфарбуйте заготівлю природними барвниками — куркумою або порошком шафрану.

8. Є деякі секрети в підготовці родзинок. Крім необхідності попереднього замочування в гарячій воді або в алкоголі, перш ніж відправляти в тісто, його необхідно притрусити борошном. Так він рівномірніше розподілиться в тісті.

9. Паска вимагає довгого і ретельного замішування тіста — мінімум 20 хвилин. При тривалому замісі воно стає податливим, а липкість йде без додавання зайвої муки. Плюс до цього, тісто, яке ретельно місили, краще підіймається.

10. Після замісу дочекайтеся, коли тісто виросте і стане більш об'ємним — приблизно в 3 рази. Потім його ще раз потрібно вимісити, а вже після розділяти по формах. У формочках тісто має займати не більше ⅓ об'єму. 

11. Випікати паску можна тільки тоді, коли тісто знову підніметься, заповнюючи форму майже до країв.

12. Надсилайте паски на випікання тільки в добре розігріту духовку. Перших пів години не відчиняйте дверцята духової шафи — інакше тісто може просісти. Через перепад температури тісто більше не підніметься.

13. Якщо для випікання паски ви використовуєте покупні паперові форми, попередньо змастіть їх соняшниковою олією. Якщо печете в жерстяних або керамічних формах — застеліть дно і боки пергаментним папером, щоб паска легко виймалася.

14. Щоб паска не підгоріла, поставте на дно духовки деко з гарячою водою. Якщо верх все ж почав підгоряти — накрийте верхівку пергаментним папером або фольгою.

15. По готовності дістаньте паску з духовки та викладіть на бік. Дайте паскам охолонути в такому положенні, щоб гаряча випічка не просіла під власною вагою. Повністю готовими паски будуть тільки на наступний день, коли повністю охолонуть і відстояться.

 Перший день після випічки паски можна зберігати, накривши рушником, а потім слід упакувати паски в пакети та тримати в холодильнику.

Джерело: lasunka.com

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Погода

Погода

Курс валют

Календар

Травень, 2021
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1
День весни і праці
2
Великдень
3
Всесвітній день свободи друку, День кондитерів
45
Міжнародний день акушерки
67
День Радіо
8
День пам'яті та примирення, Міжнародний день Червоного Хреста
9
День Перемоги, День Європи (міжнародний)
10
День матері
1112
Всесвітній день медсестер
131415
Всеукраїнський день працівників культури, Міжнародний день сім'ї
16
День Європи (український), День науки
17
Всесвітній день електрозв'язку тa інформаційного суспільства, Всеукраїнський день працівників культури, День молодіжних тa дитячих громадських організацій, День пам'ятi жертв політичних репресій
18
Міжнародний день музеїв, Всесвітній день пам'ятi людей, померлих від СНІДу
19
Міжнародний день боротьби iз гепатитами
20
День банківських працівників, Всесвітній день метролога, Всесвітній день травматолога
21
Вcесвітній день культурної різноманітності в iм'я діалогу і розвитку
22
Міжнародний день біологічної різноманітності
23
Свято Героїв
24
День кадровика, День слов'янської писемності тa культури
25
Тиждень солідарності з народами неcамокерованих територій
День філолога
262728
День прикордонника
29
Міжнародний день миротворців ООН
30
День працівників видавництв, поліграфії тa книгорозповсюдження
31
День хіміка, День Києва, Всесвітній день без тютюну
      
  • Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета «Лубенщина» завжди з вами
  • Передплати газету лубенщина лише за 15,50
  • "Лубенщина" у форматі PDF - вигідно і зручно!
  • Як подати оголошення на сайті газети "Лубенщина"
  • Допоможіть своєму клієнту знайти вас! Додайте інформацію про вашу організацію в Довідник підприємств!

Україна і Світ

Новий правопис залишається: суд скасував скандальне рішення ОАСК

pravopus 12052021Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним і скасував рішення ОАСК про скасування нового українського правопису. Про це повідомила заступник міністра юстиції Валерія Коломієць.

Детальніше...

Названо топ-3 місця в Україні, де можна насолодитися весняним цвітінням

Доки погода дозволяє – ще є час упіймати весну за хвіст. Після затяжної зими квіти, хоч із запізненням, але все ж розпустили свої пуп’янки. І квітнути вони будуть у середньому ще два тижні. kvitu 11052021 2

Детальніше...

Потягом до Європи: Укрзалізниця відновлює міжнародне сполучення

Вже у червні Укрзалізниця планує відновити роботу своїх міжнародних маршрутів. Потяги курсуватимуть до Австрії і Угорщини.poizd 11052021 1

Детальніше...

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Автомагазин Автогалактика

Видавництво Лубни

Контакти

  • Адреса: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 6-11-20, (05361) 6-14-58, 063-607-88-24
  • Журналіст (05361) 6-14-68
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51, 050-261-96-96
  • Оператори комп’ютерної верстки (05361) 7-45-56

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!
© 2018 Газета Лубенщина. Всі права захищені.

Карта сайта | Політика конфіденційності

Пошук по сайту