ukenru

15 порад для приготування ідеальної паски

1. Щоб тісто на паску добре підіймалося, замішуйте його в теплій кімнаті, без доступу вітру і протягів.

2. Для приготування радимо придбати пресовані «живі» дріжджі — вони краще бродять у тесті. Якщо хочете використовувати сухі, беріть ті, на пакуванні, яких є маркування «Активні».

3. Борошно потрібно обов'язково просіювати, а краще робити це кілька разів. Так вона насичується киснем, і тісто виходить більш повітряним.

4. У деяких рецептах смачної паски радять збагачувати тісто міцним алкоголем, наприклад, темним ромом або коньяком. Це додає випічці «пухнастості» і пряний аромат.

5. Після закінчення замішування опари, її потрібно укутати та забути в теплому місці приблизно на 30-40 хв. Тепло «пробудить» дріжджі й вони почнуть бродити. Коли зверху утвориться дріжджова «шапка», а опара виросте і стане об'ємною — прийшов час починати роботу з замішування тіста.

6. Додадуть «родзинку» випічці різні кулінарні ароматизатори — цитрусова цедра, ванілін, ароматичні есенції. Якщо любите більш пряну випічку, можна ароматизувати тісто, додавши по щіпці кориці, порошку кардамону або натертого мускатного горіха.

7. Щоб готова паска була красивого жовтого кольору, підфарбуйте заготівлю природними барвниками — куркумою або порошком шафрану.

8. Є деякі секрети в підготовці родзинок. Крім необхідності попереднього замочування в гарячій воді або в алкоголі, перш ніж відправляти в тісто, його необхідно притрусити борошном. Так він рівномірніше розподілиться в тісті.

9. Паска вимагає довгого і ретельного замішування тіста — мінімум 20 хвилин. При тривалому замісі воно стає податливим, а липкість йде без додавання зайвої муки. Плюс до цього, тісто, яке ретельно місили, краще підіймається.

10. Після замісу дочекайтеся, коли тісто виросте і стане більш об'ємним — приблизно в 3 рази. Потім його ще раз потрібно вимісити, а вже після розділяти по формах. У формочках тісто має займати не більше ⅓ об'єму. 

11. Випікати паску можна тільки тоді, коли тісто знову підніметься, заповнюючи форму майже до країв.

12. Надсилайте паски на випікання тільки в добре розігріту духовку. Перших пів години не відчиняйте дверцята духової шафи — інакше тісто може просісти. Через перепад температури тісто більше не підніметься.

13. Якщо для випікання паски ви використовуєте покупні паперові форми, попередньо змастіть їх соняшниковою олією. Якщо печете в жерстяних або керамічних формах — застеліть дно і боки пергаментним папером, щоб паска легко виймалася.

14. Щоб паска не підгоріла, поставте на дно духовки деко з гарячою водою. Якщо верх все ж почав підгоряти — накрийте верхівку пергаментним папером або фольгою.

15. По готовності дістаньте паску з духовки та викладіть на бік. Дайте паскам охолонути в такому положенні, щоб гаряча випічка не просіла під власною вагою. Повністю готовими паски будуть тільки на наступний день, коли повністю охолонуть і відстояться.

 Перший день після випічки паски можна зберігати, накривши рушником, а потім слід упакувати паски в пакети та тримати в холодильнику.

Джерело: lasunka.com

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Погода

Погода

Курс валют

Календар

Жовтень, 2021
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
Міжнародний день музики, Міжнародний день літніх людей
2
Міжнародний день ненасильства
3
4
День працівників освіти, Всесвітній день тварин
5
Всесвітній день вчителів, Міжнародний день лікаря, Міжнародний день архітектора
678
День юриста України
9
День ріелтора, Всесвітній день пошти
10
Вcесвітній день психічного здоров'я, День працівників стандартизації тa метрології, Європейський день боротьби пpоти страти
11
День працівників Дeржавної санітарно-епідеміологічної служби, День художника
12
День кадрового працівника, Міжнародний день пo зменшенню небезпеки стихійних лих
1314
День українського козацтва, День захисника України
15
Всесвітній день сільської жінки, Міжнародний день білої тростини, Міжнародний день кредитних союзів
16
День Шефа (День Боса), Всесвітній день анестезіолога, Всесвітній день продовольства, Міжнародний день авіадиспетчера
17
Міжнародний день боротьби зa ліквідацію убогості, День пpацівників целюлозно-паперової промисловості
18
День працівників харчової промисловості
1920
Всеукраїнський день боротьби пpоти захворювання раком молочної
212223
День рекламіста
24
Тиждень роззброєння
Всесвітній день інформації пpо розвиток, День ООН, День маркетолога
25
День автомобіліста і шляховика
2627
День рятувальника
28
День звільнення України вiд фашистських загарбників
29
День працівників служби позавідомчої охорони
3031
Міжнародний день Чорного моря
  • Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета «Лубенщина» завжди з вами
  • Передплати газету лубенщина лише за 15,50
  • "Лубенщина" у форматі PDF - вигідно і зручно!
  • Як подати оголошення на сайті газети "Лубенщина"
  • Допоможіть своєму клієнту знайти вас! Додайте інформацію про вашу організацію в Довідник підприємств!

Україна і Світ

В Україні вводять нові швидкісні обмеження на шляхах: що зміниться

Уряд затвердив зміни до правил дорожнього руху. Основне нововведення – це зміна швидкісних обмежень на дорогах за межами населених пунктів.

Детальніше...

З початку року в Полтавській області сталося 16 випадків отруєння чадним газом

Минулого тижня, з 27 вересня по 3 жовтня, в області від отруєння чадним газом загинула 1 людина та 2-є постраждало.

Детальніше...

У межах програми Президента «Здорова Україна» розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі

У межах програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна» триває реалізація проекту «Активні парки – локації здорової України», який має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців.
Детальніше...

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Автомагазин Автогалактика

Видавництво Лубни

Контакти

  • Адреса: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 6-11-20, (05361) 6-14-58, 063-607-88-24
  • Журналіст (05361) 6-14-68
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51, 050-261-96-96
  • Оператори комп’ютерної верстки (05361) 7-45-56

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!
© 2018 Газета Лубенщина. Всі права захищені.

Карта сайта | Політика конфіденційності

Пошук по сайту