Із травня працівники рятувально-водолазної служби розпочнуть обстеження й очищення підводної частини пляжів області

Із травня працівники рятувально-водолазної служби розпочнуть обстеження й очищення підводної частини пляжів області

Із початку цього року в області сталося 15 нещасних випадків із людьми на воді, зокрема одна надзвичайна ситуація. Загинули 11 людей, постраждали троє. Торік за аналогічний період зафіксовано 5 таких випадків, загинули чотири людини й постраждала одна. У 2021 році врятовано 10 людей, із них 2 дітей.

Про це поінформував на нараді в голови облдержадміністрації директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Венгер.

«Протягом минулих років найбільша кількість загиблих на воді – у Кременчуці, Полтаві, Полтавському та Кременчуцькому районах, що обумовлено географічним розташуванням поблизу значних водних об’єктів. Найбільше загиблих із початку цього року – в Полтавському районі – 9 людей, – зазначив Сергій Венгер. – На водних об’єктах найчастіше гинуть дорослі чоловіки – близько 80% від загальної кількості загиблих. Так, у 2021-му – 8 чоловіків. Це понад 70% від загальної кількості загиблих».

Сергій Венгер наголосив, що всі випадки загибелі людей відбулися поза спеціально облаштованими для купання місцями, де не проведено комплекс заходів із забезпечення безпечних умов відпочинку на воді. Додав, що основна причина загибелі – нехтування громадянами правил безпечного перебування на водних об’єктах, зокрема й надмірне вживання спиртних напоїв під час відпочинку.

За його словами, необхідно звернути увагу на роботу з облаштування місць відпочинку населення на воді. У 15 територіальних громадах області такі місця відсутні. Тож ці питання мають бути доопрацьовані. 14 громад можна поставити в приклад, серед них Кременчуцька, Горішньопланівська, Глобинська, Лубенська, Пирятинська, Миргородська, Білоцерківська, Гоголівська, Полтавська, Кобеляцька, Решетилівська, Градизька, Новосанжарська і Чутівська. З усіма питаннями щодо облаштування місць відпочинку можна звертатися до КУ «Рятувально-водолазна служба» Полтавської обласної ради та Департаменту.

Сергій Венгер зазначив, що нині на Полтавщині обліковано 226 місць відпочинку населення на воді, з них 104 – паспортизовані, а 122 – стихійні. Щороку рятувально-водолазна служба здійснює більше ста обстежень й очищення підводної частини пляжів для відпочинку населення. Відповідно до затвердженого плану фахівці розпочнуть роботи з обстеження й очищення підводної частини пляжів із 5 травня 2021 року.

«Статистика нещасних випадків свідчить, що не всі люди ставляться до дотримання правил поведінки на воді відповідально та з розумінням. Доки культура поведінки в цьому питанні не досягне належного рівня, робота має відбуватися в посиленому режимі», – додав Сергій Венгер.

Джерело: Полтавська ОДА.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!