Всеукраїнський тиждень дитячого читання у бібліотеках Лубенщини

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у бібліотеках Лубенщини

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить у бібліотеки України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У центрі заходів Тижня – книга та її читач. Протягом семи днів на дітей чекають дивовижні мандрівки неосяжним всесвітом цікавих книг, оригінальне та яскраве оформлення бібліотек, відкриття нових творчих імен, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси, акції та, звісно ж, демонстрація читацьких талантів і відзначення подяками, дипломами та призами кращих маленьких читачів.

У теперішній час свято набуває особливого значення – допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблеми дитячого читання.gnuga 29032021 2

Бібліотечні заклади Лубенщини цьогоріч своїм юним користувачам подарували тиждень цікавого, незабутнього спілкування з книгою. Розпочався Тиждень дитячого читання незвично та суперсучасно. Працівники Березотіцької сільської бібліотеки запросили найактивніших юних користувачів на книжковий летсплей «Знайомтесь: детектив Нишпорка» (за твором Гжегоша Касдепке). Формат інноваційного заходу-гри дозволив учасникам дійства не тільки дізнатися про пригоди детектива Нишпорки, а й спробувати самостійно розплутати кілька мудрованих злочинів. Наймолодші гості книгозбірні, вихованці дитячого садка «Берізка», долучилися до bookмандрівки «Мрії втілені у казку». Малеча охоче брала активну участь у грі «Вгадай казку за картинкою» та проявили себе справжніми любителями і знавцями казок.

Маленькі користувачі Ісковецької сільської бібліотеки були запрошені в літературний круїз «Книга твій друг». Діти, прихопивши з собою гарний настрій та ерудицію, відвідали чарівні книжкові острови, де дізналися багато цікавого та повчального. Учасники клубу «Натхнення», взяли активну участь у літературній вікторині «Подорожуємо сторінками улюблених книг», де змагалися у різноманітних конкурсах, вікторинах та іграх.

Працівники публічної бібліотеки імені Володимира Малика для юних допитливих читачів підготували незвичайне ерудит-лото «Скарби математики», де діти змагалися у веселих та цікавих іграх математичної тематики. Насичений Тиждень дитячого читання продовжив конкурс на кращу розповідь про улюблену книгу «Книга, яка мене вразила», який пройшов у сучасному форматі – літературному спіддейтингу. Конкурс зібрав найактивніших читачів бібліотеки віком від 7-ми до 15-ти років, які навчаються у Лубенських ЗОШ І-ІІІ ст. №2, №3, №8 та Березотіцькій ЗОШ. Діти продемонстрували читацьку активність, загальний рівень ерудиції, артистизм та творчий підхід до презентації улюбленої книги. За підсумками конкурсу кращим було визнано учня 6-Б класу ЗОШ №3 Андрія Вовкоріза за представлення книжки О. Зотова «Хлопець на всі сто %».

У Лубенській бібліотеці для дітей ім. О. Донченка відбулися презентація новинок літератури «Хай завжди буде книга!» та прескалейдоскоп «Навколо світу сторінками періодичних видань». Найменших користувачів було запрошено на захід-зустріч «Завітай в царство книжкове - зустрічай товариство казкове». Фінальним акордом Тижня став літературний онлайн урок «Читацька скарбничка Марії Підгірянки», приурочений 140-річчю від дня народження української поетеси.

Тиждень дитячого читання завершився, він подарував юним читачам чимало позитиву та нових знань. А попереду, ще багато цікавих зустрічей, літературних подорожей і захопливих книжкових знайомств.gorut 29032021 3

 Наталія Мусієнко, провідний методист Лубенської публічної бібліотеки ім. В. Малика

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!