Інгредієнти:
- 200 г яловичого фаршу
- 1 варений буряк
- 1 варену картоплю
- 1 яйце
- сіль і чорний перець (за смаком)
- рослинне масло (для смаження)
- лавровий лист і запашний перець горошком (для гасіння)
Буряк надає котлетам красивий колір і доповнює м’ясний смак.
Приготування:
- Овочі очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці, змішайте з фаршем, вбийте яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Якщо буряковий сік не відмивається з рук, протріть їх скибочкою лимона з сіллю, після чого вимийте з милом і обполосніть.
- Сформуй невеликі котлетки, підрум’яньте кожну з обох сторін на розпеченій олії, а потім протушкувати протягом п’яти хвилин на повільному вогні під кришкою, додавши лавровий лист і запашний перець.
Щоб не використовувати масло, можна запекти котлетки в духовці при 170 градусах. Хвилин 15-20 з кожного боку – і готово.
Прянощі допоможуть зробити пісну страву цікавіше. Імбир, всі види перцю, кориця, гвоздика, шафран, кардамон, насіння гірчиці, коріандр, зіра – грамотно їх поєднуючи, ви будете приємно здивовані.
Джерело: Comfy