Долучитися до волонтерської діяльності служби пробації в Лубнах

Долучитися до волонтерської діяльності служби пробації в Лубнах

 В місті Лубни з липня 2018 року функціонує Лубенський міськрайонний відділ філії ДУ « Центр пробації» в Полтавській області. Пробація – це альтернатива позбавленню волі, що передбачає відбування засудженими покарання в громаді без ізоляції від суспільства. 

Контроль за поведінкою та виконанням обов’язків такими засудженими здійснюють працівники пробації. У разі порушення правил відбування покарання такі особи можуть потрапити за грати. На сьогоднішній день на обліку служби пробації у м. Лубни перебуває 114 осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. До них відносяться люди, які перебувають на іспитовому терміні, відбувають покарання у виді громадських робіт, виправних робіт, заборони займати певні посади або займатися певною діяльністю та деякі інші. З цими людьми під час їх перебування на обліку проводиться індивідуально-профілактична та соціальна робота. Протягом цього року по обліку Лубенського міськрайонного відділу пройшло 213 засуджених та 33 особи, які були притягнуті до адміністративної відповідальності у виді громадських  та суспільно корисних робіт.

          Можливість реабілітації має велике значення для суспільства та сприяє зниженню кількості скоєних повторних злочинів і відповідно – зменшення загальної кількості злочинів у країні. Пробація – більш перспективна та логічна схема виконання покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією порушника до змін без вилучення його із суспільства, є дієвою альтернативою покаранню у вигляді позбавлення або обмеження волі. Застосування санкцій та попереджувальних заходів дасть змогу зменшити державні витрати на утримання правопорушників у місцях позбавлення волі та сфокусувати ресурси на їх реабілітації, допоможе зберегти соціально-корисний громадянський потенціал. Впровадження нових технологій, електронного моніторингу у процес відбування покарань може замінити певні аспекти ув’язнення, які раніше були спрямовані на цілодобовий контроль за поведінкою правопорушника. Передбачається, що в результаті застосування пробації до суспільства повернеться повноцінна людина, яка не порушує законодавство, чесно працює та сплачує податки.  

           Соціально-виховна робота під час пробації повинна бути багатогранною задля досягнення кращого ефекту виправлення, тому в нашій службі було запроваджено механізм волонтерства, в зв’язку з чим Лубенський міськрайонний відділ запрошує охочих громадян, яким виповнилося 18 років, долучитися до волонтерської діяльності служби пробації. Напрямком та основним завданням волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально – виховної роботи на безоплатній та добровільній основі. Всіх бажаючих чекаємо за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 4 а
 Контактний номер телефону:
095-914-83-28


 Фахівець
 Лубенського МРВ  філії ДУ « Центр пробації»

в Полтавській області

Валентина Гомес Гонзалес

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!