ЇЇ НІЖНІСТЬ І КРАСА, ДАРОВАНА НЕБЕСАМИ

1У Лубнах багато людей мають мистецькі  захоплення. Одна з них – Богдана Мороз. Коли потрапляєш на її сторінку у Фейс-бук, відразу розумієш, що це людина творча, прекрасна і мама і яскрава особистість. Познайомившись у віртуальному світі мереж, наш кореспондент вирішив задати майстрині з виготовлення бу­кетів із мила кілька запитань, щоб розповісти про її захоплення читачам газети «Лубенщина».

-  Шановна пані Богдано, по­діліться, будь-ласка, коли виникла ідея створювати маленькі шедеври ручної роботи з мила?

- Десять років тому, під час другого декрету, я працювала позаштатним жур­налістом у львівському журналі «МамаМія». За мною була закріплена рубрика «Хенд-мейд з матусею». Так от, до 8-го березня отримала завдання подати захоплюючий майстер-клас. Вибір припав на миловаріння, яке тоді тільки розквітало в Україні, як новий вид рукотворного мистецтва. Саме з того часу і почалося моє захоплення, яке згодом переросло у справу життя.

-  Як усе розпочиналося?2

-  Розпочинала миловарити з того, що було вдома: шмат дитячого мила слугував основою, в яку додавала какао, корицю, ванілін. Розтопивши суміш на водяній бані, я старанно розливала її у дитячі пасочки. В квартирі смачно пахло і шматки мила були схожі на справжні тістечка. Досі вдома зберігаємо одне із відбитком дитячих зубиків. Пам’ятаю, що ще в дитинстві в серванті була маленька квіточка з мила ручної роботи, привезена батьком із Польщі. Я могла годинами милуватися нею і дивуватися, як вона зроблена? Думаю, що пристрать до хенд-мейд виробів заро­дилася саме тоді. Минуло багато років, я вже робила мило, а про квіти, тим паче букети навіть не думала, і ось одного разу фото із мильним букетом мені на­діслала на вайбер сестра. Вона по­радила спробувати зробити власний. Ця ідея захопила мене. Цілодобово пе­реглядала різноманітні відео по їх створенню, вивчала всю можливу інформацію. Через деякий час придбала форму троянди, ма­ленької півонії та хризан­теми і зробила врешті пер­ший букет.

-  Звідки берете сю­жети для майбутніх ви­творів мистецтва? Що надихає вас вигадувати нові і нові композиції?

- На створення компо­зиції мене надихає гра барв, яка повсякденно зустрі­чається в природі. Для мене це най­вища насолода знаходитися у по­стійному творчому пошуку, вчасно помічати у дрібницях найвищий Божий задум. Ви лише подивіться, які довкола красиві квіти, рослини, птахи та інша живність... Вони милують око, дарують стан душі, що неодмінно хочеться висловити його через мистецтво. Насамперед я роблю букети для себе, для свого внутрішнього задоволення. Розчинившись цілком у роботі і поринувши у вигадковий світ, залишаю у кожному витворі частину себе.

Впевнена, що саме в цьому і полягає секрет успіху моїх робіт. Ней­мовірно захопливо створювати також птахів і тварин. Коли форма відлита, вона виглядає дуже просто. Тоді настає найдивовижніший момент їх ожи­вання: малюючи очі, розстав­ляючи фарбами та перламу­трами кольорові акценти, ніби запалюєш в них живу іскру.

- Наскільки популярне ваше мистецтво і чому, як ви вважаєте?

-  Квіти з мила є ексклюзивним еле­ментом інтер’єру. Виконані у будь-якій кольоровій гамі та стилі мої композиції тонко та елегантно доповнюють оселю. Унікальність застосування букетів з мила багатогранна: ними декорують, ароматизують, прикрашають будь-яке свято. Приємно спеціалізуватися на захопленнях, створювати ефект «Вау». Часто мене називають «чарівницею» і це стимулює робити нові шедеври. Весілля, день народження, новорічно- різдвяні свята, День вчителя і багато інших свят можна прикрасити букетом з мила і вразити людину, залишаючи про себе приємну згадку на багато років.

-  Не шкода, що ваше мистецтво не таке довговічне, як наприклад, картини чи скульптури відомих митців?3

-  Звісно, на відміну від картин чи виробів із дерева, квіти з мила не настільки довговічні. Вони потребують сухого та теплого приміщення, адже там, де підвищена вологість, сило-квіти можуть «заплакати», випускаючи назовні краплини вологи. Доглядати за ними дуже просто, необхідно час від часу прибирати пил та ворсинки щіткою зі щільним ворсом. Також радять обдувати холодним повітрям з фену. Самі квіти можна знімати і викорис­товувати, адже якісні властивості мого мила високі. Воно утворює густу піну, ніжно доглядає за шкірою, не пер­есушуючи її. Мої букети універсальні - вони не в’януть, тримають аромат багато років і зрештою допомагають влаштувати справжню спа-процедуру просто в себе вдома.

- Поділіться своїми творчими пла­нами на майбутнє. Чого від вас іще че­кати?

- У майбутньому бачу власну творчу крамницю, де відбуватимуться майстер-класи, мильні шоу, продаватимуться товари для миловаріння. Це буде простір, де можна створити подарунок власними руками, адже саме такий презент вважається найдорожчим.

Олександр МІЩЕНКО.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!