Лубни потрапили до «помаранчевої» зони карантину

corona 16102020Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, що на території України достатньо напружена епідемічна ситуація, пов’язана з розповсюдженням коронавірусної хвороби.

Показники захворюваності зростають, зокрема, збільшується й кількість госпіталізацій, людей із важким перебігом хвороби.

Заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний санітарний лікар Віктор Ляшко поінформував, що нині всі області, крім Кіровоградської, потребують встановлення додаткових обмежувальних заходів через невиконання національних індикаторів і відповідно встановлення рівнів епідемічної небезпеки.

До «зеленого» рівня буде віднесено 54 адміністративні одиниці, а 563 повинні впровадити або продовжувати реалізовувати додаткові дії для захисту населення своїх громад. До «червоного» рівня із 19 жовтня будуть віднесені 68 адміністративних одиниць у 15 областях, зокрема 9 обласних центрів – Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ і Тернопіль.

«Зараз в обласному центрі хворіють майже 2 тисячі людей – це набагато більше, ніж в інших містах і районах області разом узятих. Майже щодня в Полтаві фіксують понад 100 нових випадків, – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Що заборонено з понеділка, 19 жовтня: відвідування закладів освіти, закладів сфери культури, кінотеатрів, закладів розважальної діяльності, установ соціального захисту. За пропозицією ОДА залишається: регулярне і нерегулярне перевезення, робота кафе, ресторанів, ТРЦ (без розважальних функцій), закладів торговельного та побутового обслуговування населення».

Очільник області додав, що ситуацію буде переглянуто на наступному засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС. Якщо динаміка погіршиться, обмеження посиляться.

«Як цього не допустити? Треба робити три прості речі: одягати маску, дезінфікувати руки та тримати соціальну дистанцію. А учасникам виборчого процесу – почати піклуватися про здоров’я людей, а не свої політичні рейтинги», – сказав Олег Синєгубов.

До «помаранчевої» зони із 19 жовтня потраплять міста Гадяч, Горішні Плавні, Кременчук, Лубни та Миргород, Великобагачанський, Гадяцький, Глобинський, Гребінківський, Диканський, Зіньківський, Карлівський, Кобеляцький, Козельщинський, Котелевський, Кременчуцький, Лохвицький, Лубенський, Машівський, Миргородський, Новосанжарський, Оржицький, Пирятинський, Полтавський, Решетилівський, Семенівський, Хорольський, Чорнухинський, Чутівський та Шишацький райони Полтавської області.

Також за рішенням комісії з 00 год. 00 хв. 19 жовтня 2020 р. на території Полтавської області заборонено проведення будь-яких заходів із кількістю учасників більше ніж 10 осіб як у приміщеннях, так і на обмежених чи відкритих територіях (концерти, зібрання тощо).

Відповідні рівні встановлено на 14 днів.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!