Інгредієнти для мафінів з гарбузом
- 400 г гарбуза
- 1 скл. цукру
- 4 яйця
- 2 ч. ложки розпушувача
- 300 г борошна
- 2 ст. ложки подрібнених волоських горіхів
- 150 мл олії
- щіпка солі
- цедра з 1/2 лимона
- ванілін, кориця на смак.
- Для поливки:
- 2 ст.л. цукрової пудри
- сік і цедра з 1/2 лимона
- 200 г сметани.
- Гарбуз натерти на дрібній тертці (як на деруни) або змолоти в блендері до консистенції пюре.
- Яйця збити з цукром в пишну піну. Додати гарбузове пюре сіль, олію, борошно з розпушувачем, подрібнені горіхи, цедру, корицю, ванілін.
- Все просто обережно вимішати, але не збивати.
- Формочки для кекса змастити вершковим маслом або маргарином.
- Ложкою викладати тісто в форми не більш як на 2/3 об’єму.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати близько 20 хв., до зарум’янення.
- Приготувати поливку: усі інгредієнти добре змішати віничком або змолоти в блендері.
- Дістати з духовки кекси, ще гарячими щедро змастити поливкою.
- За цим же рецептом можна приготувати один кекс у великій формі. Але варто враховувати, що час випікання збільшується приблизно вдвічі.
Витягувати кекси з форми варто після повного охолодження, так ваші ласощі не розваляться. За бажанням осінній овоч можете спочатку запекти, а тоді уже додавати до основної маси. Таким десертом можна пригощати навіть тих, хто не любить страви з гарбуза, адже завдяки пряним спеціям та цедрі лимону, смак самого гарбуза не відчувається. Якщо ж не говорити що є основним інгрідієнтом, ваші гості нізащо цього не здогадаються.
Коли будете додавати розпушувач в тісто, головне не перегніть палку, інакше ваші мафіни втечуть з формочок і матимуть не зовсім апетитний вигляд. Тому, якщо ви зрозуміли, що все таки забагато його додали, краще заповніть форми трохи менше ніж вказано в рецепті. Не любите цукрову пудру? Не проблема, можете прикрасити корицею, топленим шоколадом, або просто з’їсти.