«Велике будівництво»: у Полтаві завершили будівництво шестиповерхового кардіоцентру

poltava 01092020 1Сьогодні, 1 вересня, Президент України Володимир Зеленський і голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов ознайомилися із завершенням будівництва нового 6-поверхового корпусу Полтавського обласного клінічного кардіоцентру.

Новозбудований корпус разом із будівлею існуючого диспансеру створюють єдиний кардіоцентр. У ньому поліпшені умови для перебування пацієнтів. Через кілька тижнів має розпочатися прийом людей.

Лікарі проводитимуть високотехнологічні оперативні втручання: зокрема, стентування, ангіографію та коронаграфію. Крім того, плануються операції на відкритому серці.

poltava 01092020«Я дуже вражений. Багато років будували цей кардіоцентр. Вдячний, що зробили це. Багато разів мандрували країнами Європи та Америки, був у багатьох медзакладах, але не бачив державної лікарні такого рівня. Тут все є: діагностика, профілактика, реабілітація. Є сучасне обладнання, гарний персонал. Зайшовши до реанімації, побачив молодих, професійних, повних ентузіазму фахівців. Дивлячись на них, хочеться жити. Дійсно, підтверджується вислів: «Навіть стіни лікують». І вважаю, такі стіни можуть вилікувати, але насамперед подяка нашим лікарям.  Потрібно пару тижнів, щоб він почав діяти на повну. Добудуємо і паркінг», – заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Новий корпус кардіоцентру – один із наймасштабніших і найважливіших об’єктів будівництва на Полтавщині. Це не просто гарна будівля, це справжній космодром у медичній галузі. Шість поверхів високоточного обладнання, три операційні, надсучасна реанімація. Тепер усе це доступне для жителів області. Ми розпочинаємо новий етап лікування серцево-судинних захворювань», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

На першому поверсі будівлі розміщено поліклініку та приймальне відділення, кабінети лікарів, комп’ютерної томографії. На другому – відділення функціональної діагностики: кабінети ЛФК, велоергометрії, електрокардіографії, довготривалого ЕКГ контролю, стрес-ехокардії, ультразвукового дослідження, рентгенкабінет, конференцзал на 80 місць, кабінет телемедицини.

3, 4 та 5 поверхи – двомісні палати з окремими санвузлами, а на 6-му – операційні, лабораторія, блок реанімації та інтенсивної терапії.

У старій будівлі медзакладу бракувало місця, щоб встановити новітнє обладнання. Норми перебування пацієнтів також не відповідали вимогам сучасної медицини, а приміщення для диспансерно-поліклінічного відділення та денного стаціонару доводилося орендувати за п’ять кілометрів від основного диспансеру.

«Раніше людям доводилося їздити на лікування по всьому місту. Відтепер у цьому питанні ми ставимо крапку. Сьогодні Полтавщина отримала свій «інститут серця», – додав Олег Синєгубов.

Загальний обсяг фінансування – понад 400 мільйонів гривень. Це кошти обласного та державного бюджетів, а закупівля медобладнання відбувалася в межах спільного проєкту Міжнародного банку реконструкції та розвитку і МОЗ України.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!