ЗШ №3 – ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО ТРИВАЄ

ZH 19082020П’ять років тому школу №3 очолила Тамара Кобилянська. Найбільшою проблемою освітнього закладу була низька температура у приміщеннях та вологість, особливо в осінньо-зимовий період. Тому разом з управ­лінням освіти міськвиконкому при підтримці міської ради було прийнято рішення вжити необхідні заходи,

щоб дітям перебувати у школі стало тепліше, комфортніше.

І першим пунктом цієї ідеї (як на той час  здава­лося, майже неможливої, бо це мільйонні витрати), стало будівництво власної газової котельні. Її вже ви­пробували і через два тижні здадуть в експлуа­тацію. Це перший на сьо­годні реа­лізований проєкт, на який з обласного бюд­жету ви­ділили 600 тисяч грн. Решту становлять ко­шти з міської казни.

ZH1 19082020Крім того під час літніх канікул у школі виконали капітальний ремонт під­валь­них приміщень із їх ізоляцією, облаштуванням примусової вентиляції, яка працює надзвичайно по­туж­но, подаючи як  холод­не, так і тепле повітря, ос­кільки у підвальному при­міщенні міститься нижній гімнастичний зал, де на уроках фізкультури зай­маються учні початкової школи. Також облаштували і виконали капітальний ремонт спортивного залу із заміною покриття підлоги, штукатурки стін. І знову ж таки в спортивному залі виконали примусову венти­ляцію. Тому навіть якщо там буде багато дітей, вони будуть почувати себе ком­фортно.  Холодне або теп­ле повітря буде подаватися спеціальним обладнанням досередини. Цей проєкт вар­тістю близько 1,5 млн. 200 тисяч грн. також від­бувся завдяки співфінансу­ванню. Частину коштів от­римали завдяки депутату обласної ради Олександру Сірику з Фонду регіональ­ного розвитку, а іншу до­дала міська влада.

Крім того школа вклю­чена до переліку об’єктів «Великого будівництва». Цей проєкт довго виношу­ваний. «Ще в 2016 році ми зробили проєкт термо­мо­дернізації будівлі, – ді­лить­ся директор навчаль­ного закладу Та­мара Коби­лян­ська. – Тобто стіни шко­ли будуть пов­ністю по­кри­ті сучасним облицю­ван­ням, а під ним – утеп­лювач мін­вата і без­по­середньо цег­ляна клад­ка. Крім того на метр вглиб по цоколю пла­нується зро­бити ізоля­цію, замінити повністю покрів­лю. Ос­тан­нє пов’я­зане з вимо­гами контро­люю­чих орга­нів, вна­с­лідок подій в Оде­сі, коли під час по­жежі заги­ну­ли діти. Тому внесли коре­гування в цей проєкт і до­дали в нього автома­тич­ну пожежну сиг­налі­за­цію і обробку дере­в’яних кон­струкцій покрівлі проти­по­жежними засо­бами. Як нас­лідок – вар­тість проєкту із суми 5,5 млн. грн. зросла до 8,5 млн. грн. Але якщо він буде реалізований, то у школі бу­де і протипожежна сигна­лі­зація, і обробка про­ти­по­жеж­ними сумі­шами де­­рев’я­них конструкцій по­крівлі, і новий дах, і утеплені стіни, і ізоляція цоколя. Тоб­то будуть дотримані всі за­ходи, спрямовані на збе­ре­ження життя і здоров’я ді­тей. Я вже не кажу, що це бу­де надзвичайно есте­тич­но, красиво, по-сучас­но­му».

На модернізацію залу­чені кошти Державного Фон­ду регіонального роз­витку. Три роки за допо­могою економічного відділу міськвиконкому школа по­давала цей проєкт на елек­тронну платформу. І ось на­решті в цьому році вда­лося: Прем’єр-міністр Гон­чарук у день звільнення з посади підписав проєкт лубенців. Провели тендер. Його виг­рало ТОВ «Лубни­житлобуд 2010», завдяки чому відбу­лося зменшення вартості на 1 млн. 600 тис. грн.

Працівники ТОВ «Лубни­житлобуд 2010» відразу взялися до виконання робіт. Нині здійснюються роботи, які є особливо небезпеч­ними та пов’язані з викорис­танням важкої техніки – кра­нів бульдозерів. Люди працюють у посиленому ре­жимі, щоб до 1 вересня за­вершити демонтаж плит­ки на стінах школи.

Роботи розраховано ви­ко­нати протягом 2020-2021 років. Завдання найближ­чого часу максимально швид­ко за сприятливих по­год­них умов закінчити ре­монт стін і даху. А вже внут­рішні роботи – пожежна сигналізація і т.д. можна ви­конувати у зимовий пе­ріод.

Крім того будуть облаш­товані веранди перед вхо­дами для збереження теп­ла, планується заміна ві­кон дерев’яних на метало­пластикові на другому  поверсі.

– Сподіваємося, буде комфортно, тепло, зручно, естетично, красиво. В таку школу дітям хотітиметься іти навчатися. І не просто навчатися, а гарно нав­чатися, – підсумувала роз­мову директор навчаль­ного закладу Тамара Коби­лянська.

 

Олександр МІЩЕНКО.

Знімки автора.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!