Дякуємо народу Японії за допомогу дітям України!

dom 12082020Полтавська обласна благодійна організація «Спілка Самаритян» успішно завершує проєкт утеплення приміщення Лубенського дитячого соціально-реабілітаційного центру «Надія» на кошти, надані урядом Японії.

Все почалося ще навесні 2019 року, коли благодійна організація, що є засновником дитячого закладу, в якому проживають та проходять реабілітацію діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти, що беребувають в складних життєвих обставинах, взяла участь у конкурсі ґрантів в рамках Програми Кусаноне від уряду Японії.

Японія, як відповідальний учасник міжнародної спільноти, бере активну участь та надає допомогу для підтримки миру та стабільності в Україні. З початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму понад 3,1 млрд. дол. США.

Запропонована Урядом Японії програма фінансової допомоги для проєктів розвитку призначається для задоволення різноманітних потреб країн, що перебувають у стані розвитку. Ця програма, яка також відома як «програма Кусаноне», сприяє проєктам, що пропонуються як неурядовими, так і місцевими державними організаціями.  

У січні 2020 року голова Полтавської обласної благодійної організації «Спілка Самаритян» В’ячеслав Бєлов та директор ДЦ «Надія» Лідія Бєлова були запрошені до Києва на урочисту церемонію підписання грантових угод із благодійними та громадськими організаціями за участю Надзвичайного та повноважного Посла Японії в Україні Кураї Такаші.

 З квітня по серпень тривали роботи по виконанню проєкту. Було проведено утеплення стін, здійснено ремонт цоколю та облаштуванню відмостки, ремонт підшиви даху та монтаж водостічної системи. Багато підприємств  та організацій міста Лубен, які  підтримують програму «Партнерство заради спасіння дітей», метою якої є допомога дітям, що знаходяться в складних життєвих обставинах, запропонували свою добровільну участь у реалізації цієї ініціативи. За їх участю були проведені роботи, що доповнили і покращили даний проект: замінені вікна, виготовлені та змонтовані вхідні двері в приміщення, виготовлені навіси - козирки над цими дверима. На фасаді будівлі відмостку виконано узорною плиткою. Перед будівлею Дитячого центру розбиті квітники, в яких восени будуть посаджені закуплені в Нідерландах троянди під новий колір будівлі.

Над центральним входом встановлені виготовлені руками умільців декоративні цифри – 1936. Це зроблено як дань традиції в знак вшанування праці будівельників, які звели цю будівлю майже сторіччя тому.   

Висловлюємо велику вдячність українським бізнесменам та людям, небайдужим до долі дітей України, що внесли свій вклад як доповнення до допомоги Японії. Дякуємо Кудрику Володимиру, Олійнику Сергію, Солдатенку Володимиру, Панасюку Володимиру, Шмідту Валерію.

Будівлю Дитячого центру «Надію» по закінченню проекту буде прикрашати пам’ятна мармурова табличка з символікою Японії, яку виконає відомий художник міста Пашкевич Володимир.

Мету нашого проекту: покращення санітарних умов в Лубенському дитячому соціально-реабілітаційному центрі "Надія" Полтавської області шляхом припинення катастрофічних тепловтрат в будівлі, де цілодобово проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, зниження витрат на опалення будівлі, та осучаснення зовнішнього вигляду будівлі – досягнуто.

Щиро дякуємо Посольству, уряду та народу Японії за допомогу дітям України!

Голова ПОБО «Спілка Самаритян» Бєлов В. М.

 

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!