Разом проти пандемії СОVID -19: презентація проекту підтримки осіб похилого віку

virus 2907202029 липня в приміщенні Лубенської міської ради відбулася стартова прес-конференція проекту підтримки осіб похилого віку в умовах пандемії СОVID -19. Проєкт спрямують на подолання соціальної ізоляції, розвитку взаємодопомоги серед літніх людей та міжсекторного партнерства і неформального волонтерства. Ініціатори проекту переконані, що комплекс даних мір вплине на пом'якшення наслідків пандемії та допоможе місцевим спільнотам приготуватися до другої хвилі поширення коронавірусної хвороби.

«Як відомо, СОVID -19 уражує осіб похилого віку значно сильніше, ніж представників інших вікових груп. Тому важливо їм надавати соціальну підтримку, знання про запобіжні заходи при пандемії, створювати умови для обміну інформацією та взаємодопомоги в спільнотах, які охоплюють літніх людей», - говорить керівник проекту Олександр Чепур.

virus 29072020 1За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) більше ніж 95% випадків смерті від СОVID-19 припадають на осіб віком старше 60 років, і більше половини всіх випадків смерті — на осіб віком старше 80 років. Таке становище погіршується наслідками пандемії СОVID-19: люди старшого віку часто перебувають в розпачі, губляться зв'язки з оточенням, знижується їх активність і якість життя. Тому, проект покликаний заповнити потребу у самозарадності спільнот літніх людей.

Про роль місцевого бізнесу у посиленні боротьби з наслідками пандемії коронавірусу говорить Сергій Корнієнко, генеральний директор кампанії ТОВ «Буд- Буд»: «Не дивлячись на те, що пандемія негативно вплинула на розвиток локальної економіки і місцевий бізнес адаптується до наслідків карантину, ми залишаємося соціально відповідальним підприємством і закликаємо до допомоги громаді долати наслідки пандемії. У нас діє кол-центр, куди може задзвонити літня людина і ми організуємо доставку необхідних товарів. Також, ми інформували населення, розмішували на наших рекламних площах важливу інформацію про коронавірус».

Про важливість співпраці з місцевою владою та налагодження міжсекторного соціального партнерства у вирішенні проблем осіб похилого віку в умовах пандемії  COVID-19 зазначила начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Лубенської міської ради Віта Коваленко.

Тож, вже найближчим часом організатори проведуть ряд гуртків самодопомоги для літніх людей, соціальні візити, навчання для соціальних робітників та волонтерів, поширюватимуть соціальну рекламу у Лубенському і Гребінківському районах. На захід запросили представників місцевих ЗМІ, партнерські організації та учасників ініціативи.

Захід відбувся у рамках проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення СОVID -19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області», що реалізується Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!