Повірка лічильників знову платна

voda 14072020З липня 2020 року за адресою провулок А.Безроди № 3, розпочинає роботу виробничо-вимірювальна лабораторія по наданню послуг з повірки приладів обліку води КП «Лубни-водоканал». На повірку приймаються побутові лічильники діаметром умовного проходження 15 мм від юридичних та фізичних осіб.

Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» повірка засобів вимірювальної техніки – сукупність операцій, що включає перевірку та маркування та/або видачу документа про повірку засобу вимірювальної техніки, які встановлюють і підтверджують, що зазначений засіб відповідає встановленим вимогам.
У зв’язку з прийняттям Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», в січні 2019 року зроблено перерахунок та затверджено рішенням Лубенської міської ради вартість тарифів на послуги КП «Лубни-водоканал» по водопостачанню і вилучено з них витрати, пов’язані з повіркою індивідуальних засобів обліку води. Повірка засобів обліку холодної води стала платною, тобто, абоненти мають сплачувати за повірку лічильників за договірними цінами підприємствам, які надають такі послуги. Проводити повірку лічильників, після розпломбування представником КП «Лубни-водоканал», власник лічильника може в будь-якій уповноваженій організації, внесеній до Державного реєстру наукових метрологічних центрів (метрологічних центрів і повірочних лабораторій).
Як правило, для лічильників води міжповірочний інтервал становить - 4 роки. Міжповірочні інтервали відображені у паспорті лічильників (нові прилади) або у Свідоцтві про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки.
Якщо абонент втратив паспорт/свідоцтво, дізнатись про дату чергової повірки можна:
• в «Особистому кабінеті» споживача на офіційному сайті КП «Лубни-водоканал»;
• зателефонувавши до відділу збуту за телефонами 066-016-94-44 або 6-22-80
Також, відділ збуту КП «Лубни-водоканал» буде персонально повідомляти абонентів, квартирні лічильники яких підлягають періодичній повірці згідно графіку, про необхідність її проведення в межах міжповірочного інтервалу. Інформація про необхідність повірки лічильників друкується у квитанціях на оплату послуг КП «Лубни-водоканал».
Відповідно до чинного законодавства повірку лічильників треба провести не пізніше закінчення терміну міжповірочного інтервалу, встановленого для даного лічильника. КП «Лубни-водоканал» не має права проводити розрахунки по лічильниках з простроченим терміном повірки.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення…» квартирні засоби обліку беруться виконавцем послуги на облік шляхом пломбування. Опломбування та розпломбування лічильників проводиться представником КП «Лубни-водоканал».
Зверніть, будь ласка, увагу на те, що повірку лічильника можна проводити лише після розпломбування лічильника представником КП «Лубни-водоканал»!

Порядок проведення повірки засобів обліку води!

Загальна схема дій у випадку, якщо термін експлуатації Вашого лічильника(ів) перевищив 4 роки виглядає наступним чином:
1. Якщо не було планового візиту контролера для фіксації поточних показників та розпломбування лічильника(ів) – з’явитися до КП «Лубни-водоканал» за адресою м.Лубни, вул. Авіаторська, 52, в відділ збуту та подати заяву на розпломбування лічильника(ів);
2. Дочекатися візиту контролера, який розпломбує лічильник(и) та складе акт, де зафіксовано дані лічильника(ів) на момент розпломбування;
3. Зняти лічильник(и) самостійно та принести їх до повірочної лабораторії (провулок А.Безроди, 3) при собі мати квитанцію, яка підтверджує оплату за послугу по повірці та дотримуватись подальших інструкцій працівників підприємства.
4. По закінченні повірки зайти до абонентського відділу та подати заяву на повторне опломбування лічильника(ів);
5. Встановити лічильник(и);
6. Дочекатися візиту контролера, який опломбує лічильник(и) та складе акт, у якому зафіксовано дані лічильника(ів) на момент опломбування.
7. Абоненти мають можливість замовити послугу бригади КП «Лубни-водоканал», що проводе роботи з демонтажу, повірки, монтажу та опломбуванню приладів обліку води;
Вартість послуги з періодичної повірки лічильника становить:
Згідно Наказу № 177-ОД від 22 травня 2020 року «Про введення тарифів на виконання платних послуг» по КП «Лубни-водоканал» повірка приладу обліку води коштує 115 грн.
Для спрощення процедури, можна скористатись послугами працівників водоканалу. В такому випадку, Вам необхідно лише подати відповідну заяву та оплатити послуги по демонтажу, монтажу, повірці та опломбуванню лічильника. Усі подальші кроки по повірці лічильника(ів) будуть виконані працівниками КП «Лубни-водоканал». З Вашого ж боку, необхідно забезпечити доступ до лічильника(ів) працівникам нашого підприємства, для розполомбування та демонтажу на державну повірку, а також, відповідно, для монтажу та перепломбування після повірки.

Вартість послуг по демонтажу та монтажу лічильника становить:
Згідно Наказу № 227-ОД від 07.07.20 року « Про введення тарифів на виконання платних послуг» по КП «Лубни-водоканал» демонтаж та монтаж засобів обліку ( населення) :
1 лічильники – 316,00 грн.
2 лічильники – 348,00 грн.
3 лічильники – 383,00 грн.
4 лічильника - 421,00 грн.
НАГОЛОШУЄМО!
В жодному разі не знімайте лічильник(и) самовільно, без попереднього зняття пломби представником КП «Лубни-водоканал». Підтвердженням до розпломбування є Акт розпломбування , в якому зафіксовано поточні показники лічильника(ів). Звертаємо Вашу увагу, що без опломбування водоміру, показники будуть вважатися недійсними, а розрахунок буде проводитись відповідно до нормативів (норм) водоспоживання по кількості зареєстрованих осіб.

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!