Не тільки до дня захисту дітей

samar 27052020Як уже повідомлялося, цього року Полтавська обласна благодійна організація «Спілка Самаритян» в рамках Програми Кусаноне від уряду Японії отримала грант на утеплення приміщення Лубенського дитячого соціально-реабілітаційного центру «Надія».

Карантин, пов’язаний із світовою пандемією, трохи притримав початок підготовчих робіт, але не зірвав виконання проекту. Дотримуючись заходів безпеки, «Спілка Самаритян» розпочала проводити роботи з утеплення стін.

Дізнавшись про участь Японії у покращенні умов проживання українських дітей, деякі наші підприємці вирішили долучитися до проекту. За їх участі ПОБО «Спілка Самаритян» змогла замінити вікна у будівлі Дитячого центру. Сподіваємося також за допомогою благодійників провести заміну вхідних дверей. Це заходи, які не були передбачені умовами грантової угоди, однак їх проведення значно покращить кінцевий результат. Вони позитивно вплинуть  як на ефективність утеплення, так і на зовнішній вигляд будівлі Дитячого центру.

Коли ми повідомили в ЗМІ про підписання 30 січня грантових угод на урочистій церемонії за участю Надзвичайного та повноважного Посла Японії в Україні Кураї Такаші, багато людей цікавилися, як нам вдалося виграти такий великий конкурс (було подано більше 600 заявок). Все дуже просто. Керуючись принципом «Стукайте – і вам відкриють», «Спілка Самаритян» в інтересах дітей звертається до кожного, хто може допомогти. Багаторічна чесна праця та високі результати діяльності дозволили високо підняти авторитет організації та довіру до неї. Проекти нашої організації завжди грамотно та зрозуміло написані, а головне – вони дійсно спрямовані на благо дітей.   

Народна мудрість стверджує, що той, хто хоче щось зробити – шукає можливість, хто не хоче – шукає причину. І не треба чекати 1 червня, аби раз на рік згадати про проблеми захисту дитинства в Україні. Головне – щире і діяльне бажання.

Полтавська обласна благодійна організація «Спілка Самаритян» з 2007 року працює в сфері захисту дітей-сиріт та дітей, що перебувають в складних життєвих обставинах. Шукаючи можливість якнайкраще допомогти дітям, в 2011 році вона ініціювала комплексну програму «Партнерство заради спасіння дітей», яку підтримала Лубенська міська Рада. На заклик об’єднувати зусилля для захисту дітей відгукнулися соціально відповідальні підприємства, небайдужі громадяни, а також громадські та благодійні організації України, Німеччини, США, Італії, Ізраїлю.

За ці роки зроблено дуже багато: розроблена система раннього виявлення дітей, що знаходяться в кризових сім’ях, та надання їм необхідної допомоги; створена потужна матеріально-технічна база, яка дозволяє забезпечити проживання  та ефективну соціально-психологічну реабілітацію дітей  в Лубенському дитячому соціально-реабілітаційному центрі «Надія»; врятовано від потрапляння в інтернати більше 450 дітей.  

Єдине, що нам досі не вдалося зробити  – зрозуміти механізм виконання статті 52 Конституції України: «Держава заохочую і підтримує благодійницьку діяльність щодо дітей». Але ми продовжуємо «лупати сю скалу» з надією, що Україна-мати повернеться обличчям до своїх дітей. І тоді ми всі зможемо впевнено дивитися в майбутнє.

ПОБО «Спілка Самаритян»

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!