У травні закривайте варення із зелених соснових шишок. Незвичайне, смачне і корисне

varenna z shyshok 19052020Варення з соснових шишок: користь

Варення з шишок сосни - мало того, що екзотика на нашому столі, так ще і прекрасна підтримка в зимовий час для імунної системи, чудовий противірусний засіб, захисник від застуди та грипу, ліки для верхніх дихальних шляхів, відхаркувальний засіб.

Також варення з шишок приносить користь при хворобах травної системи, оскільки воно підсилює секрецію шлунка, усуває застій жовчі, надає сечогінний ефект, має тонізуючі властивості.

Подавши на стіл до чаю вазочку з варенням з шишок, будьте готові отримати здивовані відгуки друзів, ну, а діти від нього просто в захваті! Виглядає воно і оригінально, і незвично.

Варення з соснових шишок: протипоказання

Однак не варто захоплюватися таким десертом, краще використовувати його в лікувальною метою: не більше 1-2 ст. ложки в день для профілактики і лікування хвороб. При всій своїй красі і користь варення з шишок має і свої протипоказання. Перебір цієї солодощі може негативно позначитися на роботі нирок. Також спостерігаються протипоказання у людей з гострим гепатитом.

Не рекомендується варення з шишок вагітним і годуючим жінкам, а також людям похилого віку. З обережністю слід пригощати варенням дітей: краще дати 1 ч. Ложку і поспостерігати за реакцією протягом дня. Якщо алергії немає, тоді можна трохи збільшити дозу.

Щоб варення із соснових шишок принесло максимальну користь, потрібно правильно заготовити вихідний продукт. Збирати соснові шишки рекомендується в кінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, злегка липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть. Не варто збирати шишки з дерев, що ростуть на забрудненій території, біля промислових підприємств, проїжджої дороги, де скупчуються вихлопні гази і пил.

Варення з соснових шишок - інгредієнти в пропорції:

    1 кг соснових шишок,

    1 кг цукру,

    1 л води.

Варення з соснових шишок - рецепт приготування:

    Молоді соснові шишки перебери, щоб вилучити від сміття і помий. Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала.

    Потім хвойну воду злий, додай в неї цукор і звари сироп.

    Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну.

    Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження - на 12 годин або на добу. Повтори варіння ще 3 рази.

    В результаті ти отримаєш темне варення із соснових шишок з характерним хвойним ароматом. Розлий його по підготовлених стерилізованим банкам, закрий кришками і бережи в прохолодному темному місці.

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!