Шість коронавірусних хворих перебуває в Лубенському інфекційному відділенні

viddilenna 23042020 На території західного госпітального округу  підтверджено 8 випадків коронавірусу: 2 інфікованих із району (один з Войнихи, один з Вовчика), 2 – із міста,  2 – мешканці Оржиччини перебувають в інфекційному відділенні місцевої лікарні, 2 – з Пирятина. З великою ймовірністю кількість захворілих може збільшитися, повідомляє Лубенська РДА.

Враховуючи спалах інфекції, 23 квітня оперативно проведено засідання місцевої комісії з ТЕБ і НС, яке відбулося під головуванням голови райдержадміністрації Олександра Циганенка. Про поточну  ситуацію щодо фактів виявлення коронавірусної інфекції та необхідності локалізації захворювання інформував Микола Чудак, завідувач сектору з питань оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації. За його словами, найпершим і найголовнішим кроком є проведення дезактивації під’їздів і місць перебування хворих, визначення контактної групи та протягом двох тижнів проведення нагляду та обстеження за контактуючими, а також посилення карантинних заходів у так званих карантинних зонах – населених пунктах, де виявлено захворілих. Ідеться про села Вовчик і Войниха. Членами комісії прийнято рішення ввести додаткові обмежувальні заходи у визначених населених пунктах, зокрема встановити інформаційні таблички на в’їздах та виїздах, рекомендувати виконкомам прийняти рішення про утримання громадянами відвідування громадських місць та максимальне дотримання самоізоляції. Звучала пропозиція провести оповіщення населення щодо дотримання карантинних заходів через мегафони.

«Сьогоднішня ситуація,- як наголосив голова райдержадміністрації Олександр Циганенко, - змушує йти на радикальні міри, аби максимально локалізувати спалах інфекції. Багато залежить саме від свідомості та відповідальності громадян. Попереду поминальні дні, тому ми вкотре наполегливо рекомендуємо громадянам утриматися від відвідування кладовищ, розраховуємо на те, що релігійні громади утримаються від проведення поминальних обрядів, сільські голови доведуть до громадян відповідну інформацію. Правоохоронні органи на поминальні дні працюють у посиленому режимі». Такі рекомендації будуть надіслані органам місцевого самоврядування та відповідним структурам.

Попри напружену ситуацію, громадян вкотре закликають не панікувати, не поширювати неправдиву інформацію і чутки, довіряти лише перевіреній інформації та офіційним джерелам, а найголовніше – дотримуватися карантинних вимог. Бережіть себе і своїх рідних! 

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!