БЕЗМЕЖНИЙ СВІТ МУЗИКИ ТИМОФІЯ ІЛЮХІНА

zllya15042020Його ім’я поки що  відоме у Лубнах лише людям дотичним до музичного мистецтва. Випускник музичної школи Тимофій Ілюхін – нині студент Полтавського коледжу мистецтв ім. М.Лисенка. та він наполегливо працює над собою, вдосконалюючи виконавську майстерність гри  на акордеоні і водночас пробує себе як композитор. У мережі Фейсбук можна знайти відеозаписи гри молодого перспективного музиканта. Наш кореспондент задав Тимофію кілька запитань, на які він дав відповіді в ексклюзивному інтерв’ю для газети «Лубенщина».

-Тимофію, у кожної справи, явища є початок. Звідки у вас з'явилася пристрасть до музики, зокрема гри на акордеоні?
- Я слухав музику та звуки рідного краю, тому мені змалечку подобається співати і брати участь у музичних дійствах! Амузичний інструмент акордеон для мене відкрила моя перша вчителька Лариса Іванівна Калініч.

-Яку роль у вашому знайомстві з музикою зіграла музична школа, ваші викладачі?
-Викладачі Лубенської музичної школи, з якими знайомий особисто, вклали в мене частинку своєї душі, наділили мене знаннями та досвідом, зробили кращим.
Низький уклін тим людям, які ввели мене в цей прекрасний світ музичних знань та практик. Тому перші викладачі зіграли величезну роль у становленні моєї особистості!

- Що для вас означає музикування, гра на акордеоні, осягнення глибин музичного мистецтва і чи їх взагалі можна осягнути?illya15042020 2
-Музика – це мова душі, яку всі розуміють. Для мене гра на акордеоні це спілкування із внутрішнім світом слухачів, спосіб обміну високими почуттями та можливість надихати людей, наповнювати їх серця вірою, любов'ю та надією!
Щодо осягнення глибин музичного мистецтва, то це як в океан пірнати: хто глибше занурюється – той і відкриває більше. Проте для мене поки що цей "океан" не є дослідженим повністю, тому занурюватися можна і глибше!

- До чого ви прагнете в житті і музичній кар'єрі, зокрема?
-Я прагну стати відомим виконавцем, композитором та педагогом, який донесе музику до максимальної кількості людей!

- У фейсбуці шанувальники вашого таланту можуть побачити ваші перші спроби, як композитора. Що для вас означає написання власної музики?
-Написання власної музики – це можливість ближче познайомити слухача із образами, переживаннями, емоціями, що живуть в мені та розвиваються під впливом досвіду та знань.

- Чи цікавитесь ви іншими видами мистецтва, чи потрібно це людині з музичними данними?
- Безумовно потрібно цікавитися іншими видами мистецтва, так як вони являються втіленням того ж самого душевного-людського впливу, що і сама музика. Людині з музичними данними інша мистецька діяльність допоможе зрозуміти, як ділитися любов'ю через мистецтво у різних його проявах. Я, наприклад, іноді створюю орігамі, щоб навчитися доносити свої почуття не тільки музикою. Це допомагає розслабитися та відточити вміння любити по-різному!

- Яким жанрам у музиці ви надаєте перевагу, чим вони вас приваблюють?
- В першу чергу я надаю перевагу українській та російській музичній класиці, що пов'язано з моїми виконавськими та віковими потребами.
Музика слов'янського напрямку має свою унікальність, чим відрізняється від інших народностей. Це - ліричний та мелодичний початок! Саме в нас, українців, музична думка досягає глибини душі, а мова допомагає розкрити та зрозуміти музику набагато легше!
По жанрам можу розповідати дуже довго, проте раджу читачам експерементувати, пробувати на смак різну музику, та старатися її зрозуміти, тобто знайти щось рідне в ній!

-Які здобутки у минулому ви мали у сфері музики, які - тепер?
- Я – лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, зокрема у сфері класичного виконавства на акордеоні. У 2019 році я спробував себе у композиції та отримав 2 місце на відкритому Всеукраїнському конкурсі молодих композиторів у Чернігові! Намагаюсь вдосконалювати музичні здібності для ще більших нагород та для прославлення не тільки себе, а і малої батьківщини та людей, які допомагають в реалізації мого музичного успіху!

- Ким illya150420202 1себе бачите після закінчення Полтавського коледжу мистецтв імені М.В. Лисенка?
- Композитором, гарним виконавцем та людиною, яка може надихати та навчати інших музичному мистецтву!

- Як ви вважаєте, національні мотиви композитора мають вплив на якість створюваної музики, чи нині настав час писати урбанізовану музику?
- Звичайно, національні мотиви мають великий вплив на композиторів сучасності, вони допомагають зблизитися з народом, наприклад: я влітку написав колискову на народні слова "Коте сірий"! Але не знаючи іншого шляху, людина композитор матиме менше можливостей реалізації свого творчого плану. Тому зараз більшість композиторів об'єднують різні жанри та стилі для передачі всього того, що просто так одним "словом" не скажеш!

- Кого із композиторів класиків і окремо виконавців ви вважаєте взірцем, вершиною у своїй сфері діяльності людської цивілізації на сьогодні?
- Недавно я познайомився з виконавською творчістю молодого виконавця акордеоніста Radu Ratoi із Молдови, він надихає.
По композиторам можу навести цілий список, які мені імпонують та музику яких я переслуховую неодноразово: С. Рахманінов, М. Лисенко, Ф. Шопен, Л. Ван Бетховен, П. Чайковський, С. Прокофьєва, Д. Шостакович, Ф. Ліст, Дж. Гершвін, Й. С. Бах, Ф. Рамо, Ф. Куперен, Г. Марсель, А. Вівальді, А. Моцарт, Л. Ревуцький, М. Леонтович, Б. Лятошинський, В. Косенко, М. Глінка, М. Римський-Корсаков. Це невеличкий список, проте саме музика цих композиторів може слугувати мінімумом для початку музичних досліджень та навчань!

Інтерв’ю вів Олександр МІЩЕНКО

Знімки з архіву Тимофія Ілюхіна.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!