ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ШТАБУ ДОЗ З ПРОТИДІЇ COVID-19

cvirus 27032020Сьогодні, 27 березня, відбулося традиційне вранішнє засідання штабу Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації медико-біологічної стану природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19. У засіданні взяв участь перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Дмитро Лунін.

Члени штабу обговорили ситуацію щодо CОVID-19 в світі, Україні та на Полтавщині.

Було розглянуто стан реалізації рекомендацій Національної служби здоров’я України для органів місцевого самоврядування у протидії епідемії CОVID-19.

Йшлося про готовність медичних закладів області, які працюватимуть з особами, інфікованими COVID-19, забезпечення виконання санітарних вимог для недопущення інфікування вірусом пацієнтів та медичного персоналу.

Розглянуто актуальні питання щодо проведення навчання для керівників медичних закладів, їх структурних підрозділів та персоналу щодо алгоритмів дій, передбачених чинними нормативними актами, у разі виявлення випадку інфікування COVID-19, а також розробки подальшого маршруту пацієнта.

Згідно рекомендаціях НСЗУ, на Полтавщині усі інші медичні заклади переводяться на особливий режим роботи, що включає: забезпечення засобами індивідуального захисту, скасування операцій та інших заходів планового характеру, обмеження доступу населення до медичного закладу окрім невідкладних випадків, зменшення присутності осіб, які знаходяться у групі ризику (особи старші 60 років, особи, які страждають захворюваннями дихальної системи та діабетом).

Було дано доручення кожному з членів штабу згідно напрямків діяльності, зокрема щодо подальшої оцінки потужності і можливості медичних установ області: проведення інвентаризації реанімаційного і дихального обладнання, наявності та кількості кисневих масок, кисневих концентраторів та ін.

Члени штабу отримали завдання скласти план реагування системи охорони здоров`я області у випадку виявлення інфікованих по кожному медичному закладу у разі інфікування. Він включає: перепрофілювання закладів, створення окремого інфекційних стаціонару для надання допомоги при коронавірусній хворобі COVID-19, розгортання інфекційних ліжок та роботи медперсоналу.

Триває визначення потужності всіх медичних закладів полтавського регіону та перепрофілювання відділень для забезпечення безперервності надання інших видів медичної допомоги населенню. Вирішується питання забезпечення резерву медпрацівників, наприклад залучення до роботи медсестер шкіл, дитсадків та ін. у разі спалаху COVID-19.

Директор КП «Полтавська обласна клінічна інфекційна лікарня Полтавської обласної ради» Наталія Свириденко доповіла про стан здоров’я пацієнтів, які проходять лікування в закладі. В. о. директора КП «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради» Дмитро Лавренко розповів про статистику викликів на службу екстреної медичної допомоги.

Під час засідання було наголошено на необхідності подальшого забезпечення та підсилення діяльності з роз’яснення як населенню, так і медичними працівникам інформації стосовно профілактики COVID-19.

ПРЕСЦЕНТР ДОЗ ПОЛТАВСЬКОЇ ОДА

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!