«ЛЮБИСТОК» ПОХОДИТЬ ВІД ЛЮБОВІ!

lubustok 03032020 2Раніше любисток ріс чи не в кожному дворі. У ньому купали дітей,був він помічний при різних захворюваннях шкіри, заспокоював трохи різким, але приємним ароматом. Саме від назви цієї рослини і утворилася назва Народного аматорського вокального жіночого ансамблю «Любисток», що діє упродовж понад 15-ти років при районному Будинку культури.

Його незмінний керівник Ірина Ліхачова, яка вкладає у пісенне мистецтво душу. Вона стояла біля витоків колективу, по одній збирала голоси кожної учасниці, (а їх тепер 7 осіб!). І кожна – це особистість, яскрава індивідуальність. Хтось прийшов до колективу, маючи за плечима славне самодіяльне минуле, співаючи у юності в народному ансамблі «Лубенка», хтось влився за покликом душі з профспілкової діяльності, хтось прийшов тому, що так склалися зорі, але без сумніву кожна із уславленого НАЖВА «Любисток» може сказати, що ансамбль – це невід’ємна частинка життя.

І хоч у кожної з учасниць є вдома сім’я, як правило дорослі діти і онуки, чоловік та вони щотижня поспішають на репетиції, під час яких можуть і поспілкуватися і душу відвести у відвертій розмові, і поради у колежанок запитати. Тож прийшов час назвати учасниць «Любистку» поіменно. А це, окрім керівника ансамблю Ірини Ліхачової, - Наталія Прокопець, Катерина Кондратенко, Людмила Грицаєнко, Валентина Гаврик, Лариса Сай, Віра Синєбок. Вони часті учасниці районних і сільських свят, обласних та республіканських виступів. Колектив, окрім почесного звання народного є лауреатом регіональної премії ім. Василя Симоненка у номінації «Мистецтво і монументальна скульптура» за значний внесок у вокальну скарбницю Посульського краю.

Тож звітний концерт НАЖВА «Любисток», що відбувся минулої неділі зібрав у залі головної сцени району величезну кількість вдячних глядачів і став першим масовим заходом весни, адже відбувся 1 березня! Таким чином, як зауважила ведуча «у день яскравого зорепаду та весняного сонця ми зібралися в затишному залі, щоб насолодитися мелодійністю української пісні (а лише такі пісні є у репертуарі сучасного НАЖВА «Любисток»)!

Концерт розпочався з пісні «Дзвенить у зорях небо чисте» і полинули одна за одною мелодійні ліричні пісні, від яких раділа і співала душа. Сценічне дійство доповнювали вдалі костюми, продумане оформлення сцени рушниками з українськими вишивками. Ансамбль багатий жіночими голосами. Тому не дивно, що кожна із учасниць, маючи неабиякий вокальний дар, може виступати як у складі дуету, так і тріо. Глядачі із запалом вітали оплесками яскраві пісенні номери у виконанні Ірини Ліхачової та Наталії Прокопець, Людмили Грицаєнко та Лариси Сай, Катерини Кондратенко та Валентини Гаврик, тріо у складі Ірини Ліхачової, Лариси Сай і Віри Синєбок, а також тріо у складі Катерини Кондратенко, Валентини Гаврик, Наталії Прокопець та інших. Були й індивідуальні виступи, як то Людмили Грицаєнко з піснею про село, Валентини Гаврик, Ірини Ліхачової.

Доповненням до прекрасної пісенної програми були виступи зразкового аматорського ансамблю фольклорного танцю «Перлина». Найпершою у ряді хореографічнихlubustok 03032020 1 композицій був танок «Чорноморочка» - візитна картка колективу. Потім були танки «Маруся», «Плескач»,

Тут варто нагадати назви окремих пісень, що особливо яскраво характеризують творчий потенціал НАЖВА «Любисток». Це «Не шуми, калинонька», «Впали роси на покоси», де з особливою силою проявилися вокальні здібності учасниць ансамблю. Втім для учасниць «Любистку» не чужий і гумор. Щиру реакцію глядачів заслужили гумористичні мініатюри «У пошуках чоловіка» у виконанні Лариси Сай та Віри Синєбок, пісенні гумористичні замальовки «Захотіла баба молодою бути», «Ой гоп, черевички» та інші.

Підтримати колег по сцені прибули Станіслав Бас із с.Пулинці з піснею «Варенички мої», яскравий талант Іван Товстоп’ят із с.Вишневе Оржицького району, він же є художнім керівником ансамблю народних інструментів «Червона калина», які своїм виступом привнесли у загальну канву пісенного свята особливий колорит. Солісти Максим Колодяжний та Володимир Скороход кожен індивідуально подарували пісні. Перший - «Ішов козак потайком», другий - «Ой при лужку, при лужку».

Словом весняний бенефіс НАЖВА «Любисток» вдався якнайкраще. І недарма. Адже у пісенному репертуарі колективу є також прекрасні українські пісні, які учасниці об’єднали у попурі, що стало вагомим знаком оклику наприкінці заходу, оціненого глядачами палкими оплесками! А це – головне!!!

Олександр МІЩЕНКО

Знімки автора.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!