Співцю краси посульського краю

vustava 1902202015 лютого, в день свята Стрітення Господнього, в галереї образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького було відкрито виставку творів живопису члена Національної спілки художників України, заслуженого працівника культури України Василя Семенюти з нагоди 95-річчя від дня народження.

Під час роботи директором Лубенського краєзнавчого музею він був ініціатором відкриття в Лубнах галереї образотворчого мистецтва. Будучи блискучим педагогом, очолюючи художню студію, а згодом засновану ним художню школу, відкрив дорогу до високого світу мистецтва багатьом у майбутньому знаним художникам, скульпторам, архітекторам. А ще Василь Семенюта був ініціатором проведення   в місті республіканських виставок «Лубенська художня весна», на яких експонувались твори митців зі всієї України. Вони дарували місту свої твори, завдяки чому в музеї зберігається вагома колекція картин і скульптур роботи відомих майстрів. А в 2015 році було відновлену «Лубенську художню весну».

       Та в першу чергу Василь Іванович був художником. На виставці представлено його твори, що знаходяться в музейному зібранні та які були надані на виставку його рідними – братом Володимиром Семенютою та донькою Наталею. На картинах – мальовничі посульські пейзажі, затишні куточки рідних Лубен, портрети відомих лубенців, зокрема, письменника Віктора Безорудька, лікаря Сергія Тимофєєва.vustava 19022020 4

         На відкритті виставки виступили заступник начальника управління культури та мистецтв виконкому міської ради Світлана Васюк, директор Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького Віктор Верещака. Своїми спогадами про навчання в художній студії та художній школі поділились член Національної спілки архітекторів України Микола Босенко та члени Національної спілки художників України Володимир Мірошниченко і Олександр Василенко. Про продовження традицій, започаткованихvustava 19022020 3 Василем Семенютою в художній школі, розповіла її викладач Ольга Салій. Депутат обласної ради Олександр Сиченко згадав про дружбу з Василем Івановичем свого батька, письменника Володимира Малика, а колишній директор Лубенського лісового технікуму Микола Федько розповів про своє товаришування з художником. Під час відкриття виставки було висловлено пропозиції щодо присвоєння імені Василя Семенюти Лубенській художній школі та найменування однієї з лубенських вулиць на його честь.

           На завершення член НСАУ Володимир Семенюта та донька Василя Івановича Наталя Вертій висловили присутнім вдячність за пошанування пам’яті Василя Семенюти. Відвідувачіvustava 19022020 2 галереї того дня ще довго ходили її залами, під звуки музики у майстерному виконанні викладача Лубенської музичної школи Олени Тесленко та її талановитого учня Дмитра Гойди насолоджуючись живописними полотнами співця краси рідного посульського краю, його старовини й сучасності, мрійливої природи і талановитих людей.

Тамара Дяченко, науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!