Be my Valentine

bi 14022020День святого Валентина з кожним роком набирає усе нових і нових традицій. У всіх країнах у цей день було і є популярним влаштовувати весілля і вінчатися. Закохані люди зізнаються у своїх почуттях, дарують одне одному подарунки.

З давнини люди вірили, що у День святого Валентина навіть птахи здатні віщувати долю. Вважалося, що якщо дівчина побачила у цей день пташку-вільшанку, то вона вийде заміж за моряка, якщо вона побачила горобця, вона вийде заміж за бідняка і буде з ним щаслива, а якщо щигля – за мільйонера.

Значне місце в святкуванні римського Дня Любові відводилося ворожінням, і до цих пір, в Європі це залишається традицією Дня Святого Валентина. Вважається, що саме в цей день, 14 лютого, птахи вибирають собі пару, і людям потрібно поквапитися встигнути зробити те ж саме. Тому вже кілька століть поспіль дівчата Європи пишуть свої імена на листочках, складають їх в ящик, а хлопці виймають потім звідти по листочку, вибираючи тим самим собі пару на весь рік.bi 14012020 2

У середньовічній Англії був поширений звичай вибирати собі “Валентину”. Кілька молодих людей збиралися разом , писали на шматочках паперу імена дівчат, складали їх в шапку і тягнули жереб. Та дівчина, ім’я якої випадало юнакові, на цілий рік ставала його “Валентиною”, а він її “Валентином”. “Валентин” складав своїй дівчині сонети, грав їй на лютні, всюди супроводжував, поводився, як справжній лицар. Уельсьці вирізували дерев’яні “ложки любові” і дарували їх коханим 14-го лютого. Ложки прикрашалися сердечками, ключами й замковими щілинами, що означало “ти знайшов шлях до мого серця”. Також існував звичай наряджати дітей дорослими. Діти ходили з будинку в будинок і співали пісні про святого Валентина .

На початку минулого століття американці в День Святого Валентина стали посилати марципани своїм нареченим. Згодом почали виробляти до цього свята спеціальні цукерки з видряпаними на них вітальними словами, а потім ще і укладати їх в картонні коробочки у формі серця. Карамельки робили червоно-білими. Червоний колір означав пристрасть, а білий – чистоту любові.

Французи в день Святого Валентина дарують коханим коштовності. Варто зазначити, що саме французи першими почали використовувати “валентинки”- чотиривірші як любовні послання.

Спокійні поляки вважають за краще цього дня відвідувати Познанську метрополію, де за повір’ям, покояться мощі святого Валентина, а над головним престолом знаходиться його чудотворна ікона. Поляки вірять, що паломництво до неї допомагає в любовних справах.

Італійці вважають своїм обов’язком дарувати коханим подарунки, в основному солодощі. В Італії цей день так і називається – “солодкий”.

У романтичній Данії люди посилають один одному засушені білі квіти.

В Японії найпоширенішим подарунком є шоколад.

Саудівська Аравія – це єдина в світі країна, де свято закоханих офіційно заборонено, причому під страхом великих штрафів. Навіть квітковим магазинам наказано не торгувати в День всіх Закоханих червоними трояндами.valentines 14012020

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!