Перекриття шляхопроводу засульчанами уже не актуальне!

mist 31012020Нещодавно у мережі фейсбук багато мешканців міста і району бачили відео, де активісти с.Засулля емоційно обіцяли перекрити шляхопровід Київ-Полтава через, як на їх погляд, зволікання підрядників із пуском в експлуатацію після капітального ремонту мосту через річку Сула, який сполучає цей населений пункт з містом Лубни. Вони аргументували це тим, що буцім то підрядники не виконують своїх зобов’язань із завершення робіт до 25 січня поточного року. Втім не все так просто.

Справа в тому, що довкола ремонту мосту давно вирують недитячі пристрасті. Яких тільки чуток, казок не було! Але правда полягає в тому, що роботи підрядником завершені у встановлені строки, а саме 25 січня. Тепер розпочато процедуру введення мосту в експлуатацію, без якої просто неможливо розпочати по ньому повноцінний рух транспорту.

Суспільний резонанс досяг такого градусу, що 30 січня в Полтаві навіть відбулося засідання дорадчої групи щодо підведення попередніх підсумків капремонту мосту через Сулу.

На запрошення голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова у ньому взяли участь депутат Верховної Ради України від 148 виборчого округу Анастасія Ляшенко, депутат обласної ради Руслан Ляшко, сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко, представники підрядної організації, громадські активісти із с.Засулля та м.Лубни.

«Щиро дякую голові Полтавської ОДА Олегу Синєгубову за якісно нове ставлення до проблеми довгобуду. Сьогодні, крім зрозумілої критики за затягування робіт (з цим розбереться слідство), було багато конкретики, - повідомив Руслан Ляшко у своєму пості. - Кожному відповідальному виконавцю було поставлено граничні терміни, аби максимально швидко відкрити рух по споруді».mist 31012020 1

Як з’ясували журналісти газети «Лубенщина» з понеділка, 3 лютого, замовник капітального ремонту мосту розпочинає процедуру проходження експертизи і введення об’єкта в експлуатацію. Фахівці Держдор НДІ в кілька етапів проведуть його випробування, які гарантуватимуть повну відповідність виконаних робіт безпеці руху.

З цією метою найближчим часом планується відкрити рух Засульським мостом для легкового автотранспорту! Отже, сполучення хоч і не в повній мірі із Засуллям буде забезпечене і люди не страждатимуть від проблеми добратися на роботу, до навчальних закладів і т.д. та назад. Після динамічного спостереження на нас очікує запуск повних експлуатаційних можливостей.
Як зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, перед введенням в експлуатацію об’єкт повинна обстежити спеціалізована організація. І це не чиясь примха! Це загальноприйнята практика. Тож роботи у цьому напрямку планують розпочати з вівторка, 4 лютого. В межах обстеження буде відкритий рух в, так званому, «тестовому режимі».
Довідково: щоб відкрити рух у «тестовому режимі», необхідно розробити план обмеження руху важковагового транспорту, погодити його з Нацполіцією, обов’язково встановити відповідні знаки. Зробити це все планують до 6 лютого!!!

Отже, за прогнозами саме з 6 лютого бетонні блоки будуть демонтовані і засульчани та лубенці здійснять перші поїздки капітально відремонтованим мостом.

Строки введення Засульського масту в експлуатацію будуть остаточно визначені після завершення необхідних у такому випадку тестів.

Тож перекриття руху на автодорозі Київ-Полтава мешканцями с.Засулля не актуальне!

Знімки з інформації депутата обласної ради Руслана ЛЯШКА.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!