ukenru

Святкові вареники з сюрпризом на Святвечір

varenuk 17012020До вашої уваги – 15 рецептів різних начинок для справжніх домашніх українських вареників. А якщо додати трохи фантазії - можна зліпити святкові вареники «з сюрпризом»!

 1. Пісна начинка з картоплі

3-5 великих картоплин, 1 л води, 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка борошна.

Картоплю зваріть у підсоленій воді, зцідіть, потовчіть, як на пюре, додайте трохи борошна, добре вимішайте. Можна долити ложку-дві олії.

2. "Європейські" вареники з картоплею та сухими травами

Для поліпшення смаку приготоване за попереднім рецептом картопляне пюре можна посипати меленим чорним перцем або сумішшю перців, товченим сушеним білим грибочком, порошком з сухого порошку, а також більш екзотичними приправами – карі, італійські або прованські, майоран, острогін (естрагон)…



3. Начинка з вишень

500 г заморожених вишень без кісточок, 2-3 столові ложки цукру.

Можна замінити консервованими вишнями у власному соці або так званими «п`яними» вишнями – якщо залишилися в холодильнику пересипані цукром ще з літа). Перед тим, ліпити вишні з варениками, треба відкинути їх на друшляк чи сито, ще й трохи відтиснути.

4. Вишневий «фарш»
500 г морожених вишень без кісточок, 2-3 столові ложки цукру, 2 столові ложки манної крупи.
Перемеліть розморожені вишні без кісточок у блендері чи м`ясорубці, додайте цукор та манну крупу, відкладіть на 10 хвилин, щоб фарш «дозрів», тобто манна крупа розбухла і ввібрала в себе зайву рідину.

5. Вареники з мороженими чорницями

2 склянки мороженої чорниці, 2-3 столові ложки цукру.

Робимо вареники так: на кожен кружечок кладемо півчайної ложки (або менше) цукру, а зверху – чайну ложку мороженої чорниці (може трохи розмерзнутись, але не дати сік).

6. Начинка з яблуками та корицею

На 4 середні яблука, 1 столова ложка цукру, 1-2 чайні ложки кориці.
Натріть на буряковій тертці або поріжте друбними кубиками чи соломкою почищені яблука кисло-солодких несоковитих сортів. Можна і нечищені, якщо шкірка яблук тоненька. Посипте цукром та корицею, перемішейте. Відкладіть на півгодини, а потім відтисніть зайвий сік.

7. Вареники з курагою

Залийте 250 г вимитої кураги (сушених абрикосів) без кісточок півтора склянками води, додайте 2-3 столові ложки цукру. Поставте варитись на дуже слабкому вогні (приблизно півгодини-годину, залежно від того, наскільки сушені абрикоси). Злийте сироп в окремий посуд (щоб потім поливати готові вареники), а курагу подрібніть ножем.


8. Пісні вареники з маком та горіхами
На 1 склянку сухого маку: 1 склянка цукру, 1-2 столові ложки меду, півсклянки почищених та порізаних волоських горіхів.
Мак і грубо подрібнені ножем горіхи залийте 1 склянкою крутого окропу і відкладіть убік, накривши посуд кришкою, на півгодини. Мак має добре набухнути. Потім відкиньте його на сито і трохи притисніть ложкою, щоб стекла вода. Коли мак та горіхи охоронуть, додайте цукор та мед. Обре вимішайте.


9. Начинка з квасолі та цибулі

2 склянки квасолі, 2 чайні ложки солі, 1 столова ложка олії, 1 велика ріпчаста цибулина, 1 зубчик часнику, чорний мелений перець.
Квасолю заздалегідь замочіть у холодній воді або варіть одразу. Для цього залийте 2 склянки сухої квасолі 2 л холодної води. Доведіть до кипіння. Злийте воду і знову налийте 2 л холодної води. Додайте сіль, варіть на дуже слабкому вогні не менше півгодини, поки квасоля не стане м`якою. Відкиньте на друшляк і потовчіть або подрібніть у бленд ері. Окрамо підсмажте на олії подрібнену цибулю до золотистого кольору, наприкінці додайте подрібнений часник, змішайте все це з квасолевим пюре.

10. Начинка з картоплі та цибулі

На 500-600 г пюре з картоплі – 1 подрібнена велика цибулина, підсмажена з 2 столовими ложками олії, чайна ложка солі, чорний мелений перець.


11. Вареники з картоплею та грибами

На 500-600 г картоплі (4-6 картоплин) – 200 г морожених білих або польських грибів (або свіжих печериць (шампіньйони) чи вешенок (українська назва - гливи), 1 ріпчаста цибулина.

Зваріть у підсоленій воді картоплю, потовчіть пюре. Окрімо підсмажте на рафінованій соняшниковій бо оливковій олії подрібнені гриби з цибулею. Якщо не постите, в олію додайте трохи вершкового масла – смак грибів буде багатший.


12. Вареники з картоплею та сушеними грибами

0,5 кг картоплі, 1-2 жмені сушених грибів, 2 цибулини, сіль, перець, свіжа, сушена або морожена зелень петрушки, олія.

Заздалегідь замочіть і зваріть у підсоленій воді гриби. Поріжте їх дрібно ножем або у блендері. Картоплю почистіть, зваріть у підсоленій воді, потовчіть. Окремо підсмажте в олії цибулю, додайте гриби, ще трішки посмажте, щоб обмінялись смаками, й змішайте з картоплею. Якщо треба, підсоліть, поперчіть, додайте подрібнену зелень, ще раз вимішайте.


13. Пісна начинка з квашеної капусти


0,5 кг пошаткованої квашеної капусти, 1 подрібнена ріпчаста цибулина, 1 терта морквина, 3 столові ложки олії, чорний мелений перець.
Капусту відкиньте на друшляк, щоб стікав сік. Якщо капуста перекисла, промийте її у мисці з водою і відкиньте на друшляк. Налийте у сковорідку олію, зверху покладіть капусту, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні 30-40 хвилин. Потім додайте терту моркву, окремо підсмажену на олії з подрібненою цибулею. Усе перемішайте, ще потушкуйте, щоб випарувалась уся волога. Якщо начинка надто кисла, додайте чайну ложку цукру. Охолодіть.


14. Вареники з чорносливом та горіхами
200 г чорносливу без кісточок, 1-2 столові ложки цукру, 2 жмені грубо подрібнених волоських горіхів.
Чорнослив помийте і розпарте гарячою водою. Дайте постояти півгодини, потім злийте воду, залийте невеликою кількістю окропу й варіть на слабкому вогні до готовності. Подрібніть у блендері або протріть крізь металеве сито чи пропустіть через м’ясорубку. Додайте цукор, якщо надто рідкі, дайте загуснути на слабкому вогні.

15. Начинка з гречки, смаженої цибулі та моркви
1 склянка гречаної крупи, пів чайної ложки солі, 1 терта морквина, 1 подрібнена ріпчаста цибулина, 2-3 ложки олії, мелений чорний та духмяний перець.
Гречку зваріть, як звичайну кашу. Окремо підсмажте моркву та цибулю, змішайте з гречаною кашею, посоліть та поперчіть.


Можна пофантазувати ще більше і навіть зліпити вареники «з сюрпризом» - додати в начинку горошинку духмяного перцю, або суху вишню, горішок, квасолину. Головне – щоб «сюрпризи» були їстівні, а жартівливе «ворожіння» не обернулося зламаним зубом і зіпсованим настроєм. До речі, у деяких західних регіонах України та в Польщі вареники називають "пироги". Веселих всім свят!

Джерело: ogo

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Погода

Погода

Курс валют

Календар

Червень, 2021
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
Міжнародний День захисту дітей
234
День господарських судів України, Міжнародний дeнь безневинних дітей - жертв агресії, День господарських судів
5
Всесвітній день довкілля
6
День журналіста
7
Трійця, День працівників водного господарства, День працівників місцевої промисловості
89101112
День працівника фондового ринку
13
14
День працівників легкої промисловості (друга неділя червня), Всесвітній день донора
151617
Всесвітній день боротьби iз запустинюванням і засухою
18
День дільничного інспектора міліції, День Батька (третя неділя червня)
1920
Всесвітній день біженців
21
День медичного працівника
22
День скорботи тa надання почестей пам'ятi жертв війни в Україні
23
День державної служби ООН
2425
Міжнародний день моряка, День митної служби
26
Міжнародний день ООН нa підтримку жертв тортур, Міжнародний день боротьби пpоти зловживання наркотиками і їx незаконного звороту
27
28
День Конституції України, Всесвітній день рибальства, День молоді
2930    
  • Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета «Лубенщина» завжди з вами
  • Передплати газету лубенщина лише за 15,50
  • "Лубенщина" у форматі PDF - вигідно і зручно!
  • Як подати оголошення на сайті газети "Лубенщина"
  • Допоможіть своєму клієнту знайти вас! Додайте інформацію про вашу організацію в Довідник підприємств!

Україна і Світ

Депутати домовилися про підвищення пенсій чорнобильцям з 2022 року

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроєкт №4555, який передбачає підвищення пенсійних виплат учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Комітету.pensii 16062021

Детальніше...

Пенсію у банкоматах не видаватимуть – бракує банкоматів

Українські пенсіонери можуть розслабитися — принаймні до 2023 року ніхто їх не примушуватиме отримувати свою пенсію в банкоматі. Як і раніше, пенсію можна буде отримати у відділенні “Укрпошти”, або її додому принесе листоноша.pensii na kartu 15062021
Детальніше...

Зеленський хоче посадити за три роки мільярд дерев. Це майже по 1 мільйону щодня, незважаючи на пору року

Президент України Володимир Зеленський оголосив про започаткування свого чергового проєкту, цього разу названого «Зелена країна». Виступаючи на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія», він під час виступу підписав указ про це.photo 08062021

Детальніше...

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Автомагазин Автогалактика

Видавництво Лубни

Контакти

  • Адреса: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 6-11-20, (05361) 6-14-58, 063-607-88-24
  • Журналіст (05361) 6-14-68
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51, 050-261-96-96
  • Оператори комп’ютерної верстки (05361) 7-45-56

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!
© 2018 Газета Лубенщина. Всі права захищені.

Карта сайта | Політика конфіденційності

Пошук по сайту