10 магічних рецептів зимової кави

kava 09012020 1Зима. Сніг та запашна кава - гарне поєднання! Коли гучна коляда на вулицях стихає, а довгі холодні зимові дні  огортають вулиці міста Лубен, мешканців рятує гарний настрій з особливою чашечкою кави.
Напій зігріває не лише теплом, але й спогадами....

 

Королівська кава

Варимо міцну каву з розрахунку дві чайні ложки на 150 мл. води, цукор не додаємо. Потім беремо чашки й кладемо в кожну по одному жовтку з ложкою коньяку та меду. Все це ретельно збиваємо вінчиком, зверху заливаємо готовою кавою. За бажанням можна прикрасити напій збитими вершками.

Кава масала

Цей тип напою підходить лише для шанувальників спецій. У велику турку наливаємо півтори склянки води, додаємо 4 чайні ложки кави, тростинний цукор за смаком, паличку кориці, 4 зернятка кардамону, пару квіточок гвоздики та мускатний горіх. Все це доводимо до кипіння, після чого до суміші ароматної кави додаємо стакан молока. За старим індійським рецептом напій потрібно тримати на вогні ще близько хвилини. Після цього процідити через сито та розлити по чашках.

Цитрусова кава

Ви гадали, що цитрусові нотки підходять лише для чаю? Додати цедру лимона або апельсина до кави - досить сміливе й нестандартне рішення, яке допоможе урізноманітнити святковий вечір. Як приготувати такий напій? Необхідно два сотейники - в одному приготуйте класичний еспресо, в іншому - ароматну молочну суміш. Для цього на 200 мл. молока додайте 4 ложки цукру, пару паличок кориці, квіточку гвоздики, ложку какао та апельсинову цедру. Доводимо молоко до кипіння, даємо йому настоятися, проціджуємо та змішуємо з еспресо. Прикрасьте кожну чашку скибочкою лимону.

Темна ніч

Цей тип кави дуже простий у приготуванні та підходить для того, щоб зігрітися після довгої морозної прогулянки. Що потрібно? Зварити еспресо та додати в кожну чашку по 20-30 мл. хорошого коньяку. Напій вийде гарячим та добре збадьорить.kava 09012020 2

Кава Бейліс

Щоб відчути святковий настрій, потрібно приготувати класичну каву з молоком в турці та розлити її у високі склянки. Потім в кожну додати по чайній ложці кавового сиропу та по столовій ложці вершкового лікеру Бейліс. Зверху можна присипати напій меленою кавою або шоколадною крихтою! Ну а якщо хочете отримати більш міцний напій - збільшіть порцію лікеру.

Зимова кава

Цей класичний кавовий рецепт ідеально підійде для посиденьок в зимову холоднечу. На одну порцію потрібно збити один жовток і 4 чайні ложки цукрової пудри. Після цього зварити класичну каву з дрібкою кориці (не переборщіть, щоб напій не вийшов гірким). Розлийте його по чашках. Зверху шапочкою викладіть приготований яєчний крем. Посипте все шоколадною крихтою.

Кава з ромом та морозивом

Цей напій сподобається любителям холодної кави. Для його приготування візьміть високі келихи та наполовину наповніть їх кульками вершкового та кавового морозива. Потім приготуйте дві порції еспресо, остудіть їх та змішайте з 50 мл. рому. Отриману суміш розлийте по келихах з морозивом та прикрасьте збитими вершками. Неординарна подача й свіжий смак допоможуть охолонути під час запальної вечірки.

Шоколадно-м'ятний лате

Це ще одна варіація на тему холодної кави з морозивом, яка сподобається любителям шоколадних смаків. На дно келиха кладемо кульку м'ятного й шоколадного морозива. Потім готуємо подвійний еспресо, остуджуємо в шейкері та розбавляємо 50 мл. молока з парою чайних ложок м'ятного сиропу. Наливаємо охолоджений кавовий шейк в стакан з морозивом, прикрашаємо все листком м'яти або поливаємо м'ятним сиропом.kava 09012020 1

Кава з сиропом та тертим мигдалем

Готується вкрай просто. Зваріть звичайну каву, а потім в кожну чашку додайте улюблений наповнювач - шоколадний, кокосовий, імбирний, горіховий або карамельний сироп. Якщо таких немає, підійде ложка меду. Щоб надати напою святкового вигляду, підберіть найкрасивішу чашку. Прикрасьте її ободок апельсиновою шкіркою, тертим мигдалем або цукровою пудрою.

Кава зі спеціями

На Сході люблять готувати каву з додаванням різних спецій, які не лише додають напою неймовірного аромату свіжої випічки, але й добре зігрівають. З чим поєднується кава? З ваніллю, корицею, гвоздикою, кардамоном, бадьяном, мускатним горіхом й багатьма іншими спеціями. Головне, додавати їх на кінчику ножа, щоб не переборщити.

Джерело:

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!