Як приступити до роботи після свят

do pislia 08012020Кажуть, що Новий рік - стрес для організму. Багато їжі, алкоголю та вихідних розслаблять будь-кого. Але, відверто, для українців стрес - кілька останніх тижнів. Два Різдва, безліч свят, і на завершення - пірнання в ополонку виснажать і фізично, і морально. Але вже зараз відмазок немає, свята нарешті минули, - час входити у нормальний режим і почати нарешті повноцінно працювати.

Психологи навіть термін придумали - післясвяткова депресія. І від неї страждає половина населення планети. Не варто намагатися позбутися депресії швидко, розтягнути це треба на кілька днів, щоб не піддавати організм черговому стресові. З настанням нового року багато хто пов'язує безліч надій. Здається, що життя чарівним чином зміниться. Але після усіх розваг за вікном все та ж сірість, на роботі похмурі обличчя, а життя - таке ж.

Щоб перші робочі дні не принесли негативних емоцій, а повернення в офіс було менш травматичним, варто дотримуватися кількох правил, про які Depo.Закарпаття розповіла психолог Оксана Зийнич.

Щонайперше, не брати на себе занадто багато. Перші робочі дні після тривалих вихідних рідко бувають насиченими. Входити в курс справ варто поступово. Не планувати важливих зустрічей і переговорів. Швидше за все клієнти та партнери теж не готові обговорювати важливі питання в перші дні після свят.

Скласти план і розставити пріоритети. Написати перелік завдань, які потрібно виконати в перший день, в найближчі два-три дні, протягом тижня. Писати список в порядку терміновості і важливості. Не забувати вказати навіть дрібні дії (наприклад, написати лист клієнту). У післясвятковій неуважності це допоможе швидше "розгребти" завал і нічого не забути.pislasvat 080120

Не намагатися охопити все і відразу. Великий обсяг роботи розбивати на конкретні завдання. Доводити справу до кінця і викреслювати зі списку.

Робочий день краще розпочинати зі справ, які доведені до автоматизму і не вимагають великих розумових затрат. Перевірити пошту, відписатися колегам і клієнтам. Прочитати новини. Правда, є небезпека "зависнути" надовго в соцмережах, тож краще негайно приступити до роботи.

Якщо включитися в роботу складно, почати варто з цікавих для справ. У кожного є ті обов'язки, які приносять задоволення. Подивитися на себе і свої професійні якості з іншого боку. Постаратися оптимізувати робочий процес, зробити його більш розміреним і приємним.

Сумний настрій, пов'язаний з поверненням в офіс, "вбиває" багатьох. Зробити колегам приємний сюрприз: принести в офіс коробку печива. Проявляти емоції можна не тільки у свята.

Планувати робочий день так, щоб піти з роботи вчасно. Провести вечір у сімейному колі, сходити в спортзал, зайнятися тим, що до душі. Важливо добре висипатися. Відпочивши і набравшись сил, наступного дня можна встигнути набагато більше, ніж напередодні ввечері.

Почати планувати наступні вихідні, свята, відпустку. Минулі свята не останні у житті. Спланувати похід у театр, шопінг, вечірні посиденьки в колі сім'ї та друзів. Подумати, як подорожувати цього літа.

Ще один важливий пункт - привести в порядок тіло. Влаштувати собі розвантажувальні дні і сісти на фруктово-овочеву дієту. Додати в свій раціон максимальну кількість вітамінів і вирушити в спортзал.rabota 08012020

Менше їсти, пити більше. Щоб схуднути після свят, необхідно перейти на дробове харчування: їсти небагато, невеликими порціями. Так значно полегшиться робота організму. Крім того, треба пити багато води. Бажано, не менше 1,5 літра в день. А ще виключити з раціону смажене, солоне, солодке і борошняне.

Після свят варто починати свій день з корисної каші (пшоняна, гречана, вівсяна). Також корисні яйця і сир. Протягом дня перекушувати йогуртом або фруктами. На обід бажано їсти овочевий суп на воді, відмовитися від білого хліба на користь злакового або висівкового. А от вечеряти відварною м'ясом птиці або риби з овочевим салатом. За годину-дві перед сном можна випити кефіру.

Повернутися до роботи після свят можна дуже легко, якщо переконати себе в тому, що відмазки скінчились.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!