РАДІСТЬ СПІЛКУВАННЯ З МИСТЕЦТВОМ

vovachik 16122019Осінь-початок зими – пора, коли у закладах культури району проводяться звітні концерти художньої самодіяльності. Це своєрідні звіти, які насичені найкращими номерами, і є культурною подією для кожного села. Не став винятком і звітний концерт учасників художньої самодіяльності Вовчицького БК, що відбувся минулої неділі у цьому мальовничому селі. До речі, проведені останнім часом ремонти як глядацького залу, одяг сцени, звукопідсилююча апаратура, так і зовнішніх стін, дах, нові металопластикові вікна будівлі свідчать, що до цієї галузі у Вовчику традиційно ставляться з величезною увагою.

І недарма. Адже тут проживає заслужений працівник культури Михайло Калініченко, який доклав багато сил, щоб Вовчик був одним з найрозвиненіших сіл району. А отже, навіть у нинішніх складних економічних умовах претендував бути центром об’єднаної територіальної громади.

Зал був заповнений повністю. Серед присутніх і футбольна команда «Олімпія» майже у повному складі. Серед людей відчувався святковий настрій. А особливе пожвавлення у залі виникло тоді, коли на сцену з піснею вийшла наймолодша учасниця концерту Варвара Боценко.

В числі почесних гостей свята були в. о. голови РДА Сергій Сіряченко, начальник відділу культури та туризму РДА Людмила Пазенко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА Юлія Білокінь, голова районної організації ВФСТ «Колос» Сергій Бортнік.

Ведучими заходу були учасниці народного жіночого вокального ансамблю «Чарівниця». Вони майстерно розповідали про свята, які відбуваються у грудні, про народні традиції нашого краю, доповнюючи виступи піснями і танцями аматорів сцени. А їх у Вовчику велика кількість, причому як школярів, так і дорослих. Кожен номер супроводжувався яскравими картинками на екрані на заднику сцени.

Особлива повага і шана тут воїнам-захисникам України. Тож під час концерту тут згадали Романа Крутька, який загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Згадали і пошанували матерів, кращих жителів сільської ради, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, день вшанування яких був напередодні.

Оплесками зустрічали глядачі виступи танцювального колективу «Флай» старшої і середньої групи (керівник Валентина Шлапко), дитячого вокального ансамблю «Візерунок», народного жіночого вокального колективу «Чарівниця», гурт «Бабусеньки» та інші.vovachik 16122019 1

Але Вовчик багатий не лише майстрами художньої самодіяльності. У цьому році футбольна команда «Олімпія» здобула ІІ місце в районному чемпіонаті з футболу. Нагороди вручали в. о. голови РДА Сергій Сіряченко та голова районної організації ВФСТ «Колос» Сергій Бортнік. Вони висловили найкращі побажання та вручили їм кубок, медалі і грамоти. Від імені сільської ради футболісти отримали премію в розмірі 1 тисяча грн. від сільського голови Вовчицької сільської ради Ольги Козловської. Окремими нагородами були відзначені тренер команди Максим Криворучко та кращий бомбардир чемпіонату 2019 року Максим Яременко, який забив 50 голів.

Втім приклад відповідального ставлення до будь-якої справи демонструє сільський голова Вовчицької сільської ради Ольга Козловська. Свідчення цього Почесна грамота Верховної Ради України з нагрудним знаком до неї. Високу нагороду Ольга Михайлівна мала отримати ще до свята 8 Березня за поданням депутата Верховної Ради УІІІ скликання Костянтина Іщейкіна. Втім лише зараз її передали до Лубен і в. о. голови РДА Сергій Сіряченко з приємністю виконав почесну місію.vovachik 16122019 3

Звітний концерт Вовчицького сільського будинку культури продовжився самобутніми виступами як юних талантів Едуарда Павленка, дитячого вокального ансамблю «Щебетушки» (керівник Тетяна Бондаренко), так і аматорів сцени зі стажем гурту «Бабусеньки», танцювального колективу «Молодички», драматичного колективу та інших.vovachik 16122019

Загалом же концерт вдався. Він був насичений різноплановими номерами і подарував справжню насолоду від спілкування з мистецтвом, попри те, що не кращі часи переживає наша Україна, в тому числі і Вовчицька громада. Але так вже влаштована душа українця, що з усього сірого побутового шумовиння виштовхує якась невідома сила. Нею є сила мистецтва, сила рідної української культури. Про це сказала у заключному слові начальник відділу культури та туризму РДА Людмила Пазенко. А гучні оплески були найкращою винагородою аматорам художньої самодіяльності сільської ради.

Олександр МІЩЕНКО

Знімки автора.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!