Дороги, як явище, або чому люди скаржаться

doroga 06122019 1

Нещодавно до редакції газети «Лубенщина» надійшов лист від мешканців вул.Коцюбинського. У ньому вони висловлюють своє невдоволення щодо якості ямкового ремонту вулиці з твердим покриттям біле шосе. Журналісти газети звернулися до начальника управління житлово-комунального господарства міськвиконкому Олександра Сосни. Ось що він повідомив.

- У Лубнах маємо доріг з твердим покриттям типу білого шосе, тобто на щебеневій основі, 27 тисяч квадратних метрів.

Зробитvuluzia 06122019 1и ремонт всіх доріг за один рік, навіть тих, що асфальтовані неможливо. І це весна прийде – покаже. Всі, абсолютно всі вулиці міста, потребують певного ремонту. Коштів катастрофічно не вистачає. Адже ні для кого не секрет, що бюджет маємо дефіцитний. Отже, фінансів виділяється недостатньо. Тому визначаємо пріоритети, складаємо плани. Подаємо пропозиції на бюджет 2020 року. Я особисто щороку включаю всі 350 вулиць, тупиків і провулків, що налічуються у місті.

Але ж доводиться визначати пріоритети. Вони зрозуміло які. У першу чергу ремонтують центр міста. Тому, що цими дорогами користуються не лише жителі центру, а окраїн. Крім того гості міста, які приїздять до Лубен складають враження про наше місто в тому числі по стану доріг. Важливими є дороги до об’єктів охорони здоров’я, соціального захисту, комунальних підприємств, сфери культури, освіти. Ямковий ремонт тут робимо у першу чергу. Другий напрямок – рух громадського транспорту. Адже це безпека пасажирів, безпека руху транспортних засобів, їх належна експлуатація. Перевізники щовесни нагадують владі про ці напрямки. Тому, що у них знищується транспортний парк, ламаються автомобілі громадського транспорту. А на їх відновлення потрібні значні кошти.doroga 06122019 2

Втім, звичайно ж, виділяються певні суми і на ремонт доріг зі щебеневим покриттям типу біле шосе. Вони потребують не просто грейдерування окремих ділянок, а й підсипки щебенем, гран-відсівом. Є 10% доріг з крутими схилами. Це вулиці Наливайка, Свободи, О.Вишні, Карпилівка, Достоєвського і т.д. Вони дуже часто розмиваються дощами, талими водами. Іноді потоки вимивають ями глибиною до коліна. Тому вживаємо заходів, щоб зробити можливим рух транспорту.

Щодо вул. Коцюбинського, то це не найкритичніша точка в Лубнах. На сьогодні вул. Коцюбинського проїзна. Те, що існують ями, десь стоїть калюжа, то я певен, що навіть на Майдані Незалежності у Києві є блюдця, де стоїть вода. Ідеально рівних поверхонь не існує, але цього досягти намагаємося. Тому вчиняються певні дії. На одних вулицях в цьому році завезли більше щебеню, де промито ями, що навіть екстрена медична допомога іноді відмовляється туди їхати, на інших – менше. Тому повторюся – на вул. Коцюбинського критичного нічого нема, хоча я не хочу сказати, що вона перебуває в ідеальному стані. Я неодноразово виїздив туди. Так, вулиця потребує ремонту. І в цьому році вона також ремонтувалася. Кожен рік підсипаємо найбільш небезпечні ділянки щебенем іншим матеріалом.

Не цураємося використовувати для підсипки вулиць і будівельні відходи – биту цеглу, відходи асфальтобетонного покриття, а зверху підсипаємо щебінь. У цьому році завдяки зусиллям міського голови Олександра Грицаєнка з м.Кременчука з кар’єра було доставлено кілька вагонів щебеню за пільговою ціною. Щебінь був використаний на вулиці, де склалася найбільш кричуща ситуація. Це, в тому числі, вул. О.Вишні, де іноді неможливо проїхати. Грунтові води підмивають дорожнє покриття, утворюються глибокі канави, які постійно доводиться засипати.

Для довідки: вул. Коцюбинського розпочинається в районі вул. Кононівської і виходить в районі Тернів біля лісотехнічного коледжу. Вулиця дуже довга. Має два крутих спуски. Посередині, де розміщені дачі – грунтова дорога, яку до речі, також влітку грейдеруємо, щоб знищити колійність утворену під час осені та весни, коли ідуть рясні опади. На початку і в кінці вулиці розташовані житлові будинки. В районі вул. Лісна також крутий спуск – навесні ямеги були по коліно. Цьому сприяє складний рельєф: урочище має круті схили і до людей добратися, особливо під час складних погодних умов, – важко. Розчистити сніг теж проблема. Не кожен тракторист відважиться поїхати, бо може там і трактор до весни залишитися.

У цьому році на вул. Коцюбинського працівники КП «Шляхрембуд» зробили підсипку дороги у деяких місцях, на спусках. Одну – в жовтні, другу – в листопаді. Крім того зі сторони вул. Кононівської здійснили грейдером виправлення профілю основи з додаванням щебеневого матеріалу 20 кубометрів. Де було особливо критично – підсипали. З боку Лісної додали щебеневого матеріалу 7 кубометрів.

Як керівник маю побажання для депутатів міської ради. Хочеться, щоб вони додали кошти на ремонт доріг. Тоді б і вул. Коцюбинського була трохи кращою. На 2020 рік також заплановано ремонт вулиць міста в тому числі і Коцюбинського але в межах асигнувань.

Олександр МІЩЕНКО.

Підписуйтесь на нас у facebook !!!

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!