В ЕПІЦЕНТРІ МИСТЕЦЬКОГО ВИБУХУ В ЛУБНАХ

konzert 26112019 1Перебували журналісти газети «Лубенщина» - єдині представники засобів масової інформації нашого краю, хто відвідав звітний концерт колективів художньої самодіяльності районного Будинку культури! Це свято пісні і танцю, циркового та драматичного мистецтва полонило яскравістю фарб, костюмів, мистецьких прийомів та засобів самовираження. Так і хочеться сказати: незважаючи ні на що культура Лубенщини живе і розвивається, здобуваючи визнання та прихильність глядачів. А їх був повен зал – людей, які готові платити за квитки, щоб насолодитися польотом художньої думки та аматорського мистецтва.

Та про головне: постійне залучення до подібних свят молоді робить їх по особливому позитивними. Адже молоді люди мислять по новому, для них бажання творити настільки потужне, що на сцені виникають неповторні маленькі шедеври. Ось і ведуча свята Аліна Соломаха настільки креативно підійшла до оформлення першої пісні концерту у власному виконанні, що вона була схожа на міні виставу і зачарувала глядачів незвичною подачею.

Так розпочалися, за образним висловом культпрацівників, мистецькі жнива, покликані вкотре нагадати, що рік був насичений і пам’ятний численними заходами. Аkonzert 26112019 3 на сцені тріо у складі Катерини Кондратенко, Валентини Гаврик та Наталії Прокопець з піснею «Щастя вам, українці». Естафету мистецького бенефісу продовжили учасники колективу бального танцю «Тандем» (керівник Анна Доброва). А юні аматори циркового мистецтва циркової студії «Маска» (керівник Наталія Нестерук) перетворили сцену на казкову арену. І знову лунали запальні мелодії та пісні у виконанні троїстих музик РБК (керівник Микола Ужакін), дитячого вокального ансамблю «Домісолька» (керівник Ірина Ліхачова), народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Жайвір» (керівник Віктор Гриша), які виконали пісню уродженки Березоточі Надії Гринь, музика Анатолія Жданова «Козаком був предок мій». Їх виступи добре знані серед глядацької аудиторії. Та й газета «Лубенщина» неодноразово писала про більшість із цих колективів.

А зал вирував оплесками вітаючи вдалі виступи зразкового аматорського танцювального колективу «Водограй» (керівник Лариса Фесенко), зразкового аматорського колективу східного танцю «Аміра» (керівник Тетяна Дацій), колективу спортивного танцю «Ренесанс» (керівник Дмитро Лоховицький), постановку байки Леоніда Глібова у виконанні учасниць народної лялькової студії «Гостинець» (керівник Тетяна Селюк).

Про те, що у районі розвивається вокальне мистецтво свідчили подальші вокальні номери за участі Ірини Ліхачової, народного аматорського хорового колективу «Оберіг» (керівник Віктор Щербатюк), які дарували своє мистецтво чоловічим та жіночим складом, а також всім колективом (солісти Людмила Пазенко та Олександр Ірклієнко, а також Олексій Грабовський). Пісні дарували також окремі виконавці як то Юрій Задорожний, та колективи жіночий вокальний ансамбль «Колежанка» (керівник Ірина Ліхачова), вокальне жіноче тріо у складі Тетяни Лисенко, Віри Синебок та Ірини Ліхачової, вокально-естрадний ансамбль «Арт-студія» (керівник Олена Тесленко). Неперевершеною перлиною хореографічного мистецтва є зразковий ансамбль фольклорного танцю «Перлина» (керівник Оксана Погрібна). Драматичне мистецтво було представлено виступом колективу «Жарти» (керівник Світлана Потужня).konzert 26112019 2

А як же без уславлених та улюблених багатьма колективів? Оплесками глядачі зустрічали учасниць народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Любисток» (керівник Ірина Ліхачова), учасників народного аматорського гурту «Українська Швейцарія» (керівник Юрій Задорожний) і його вокаліста Анатолія Куценка. Тож захід завершився на мажорній ноті, а глядачі отримали неабияке духовне задоволення від спілкування з мистецтвом, інтерес до якого у Лубнах – перлині Посульського краю, Полтавських Афінах, Українській Швейцарії, за образними висловами багатьох творчих людей, які бували тут в різний час, не згасає!!!

Олександр МІЩЕНКО

Знімки автора.

 Підписуйтесь на нас у facebook !!!

А також читай: Оголошення.

Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета "Лубенщина" завжди з вами

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!