Люди, які народжені боротися і перемагати на фестивалі в Лубнах

 festuval 31102019 5  Люди з обмеженими фізичними можливостями, але безмежним потенціалом зібралися в Лубнах на фестиваль людей з інвалідністю «Сузір’я мрій», щоб в одинадцяте довести собі і довколишнім – вони такі ж люди, як і всі. Про це йдеться у Гімні Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України», який вони заспівали хором на початку концертної програми, що мала визначити кращих з кращих для участі у Всеукраїнських та міжнародних фестивалях та конкурсах.

   А перед початком фестивалю його учасники та гості свята могли насолодитися виставкою робіт людей, які перемагаючи недуги і обставини йдуть до мети: бути корисними суспільству і само реалізуватися в житті. Тут були роботи представників Оржиччини, Шишаччини, Кременчука, Карлівщини, Пирятинщини, м.Полтава,інших куточків області, і звісно ж, Лубенщини, а також – Енергодара (Київська область), чия делегація була найпотужнішою. Різноманітність технік виконання, матеріалу, художні уміння та смак учасників фестивалю «Сузір’я мрій» захоплювали.festuval 31102019 1

festuval 31102019 6

   Голова Полтавської обласної організації «Союз осіб з інвалідністю України» Сергій Чумак поділився з журналістами газети «Лубенщина» ексклюзивною інформацією. Адже фестиваль, дякуючи підтримці обласної ради, Лубенської РДА та районної ради,» проходить щорічно і саме в Лубнах. «Дуже приємно, що традиції продовжуються і це дає змогу залучати до дійства якомога більше людей, - сказав він. – Це дає можливість відкривати нові таланти і допомагати людям реабілітуватися у їх повсякденному житті. Переможці фестивалю неодноразово були кращими на Всеукраїнських змаганнях. Ось і в цьому році кращі з кращих візьмуть участь у фестивалі, який буде проводитися Міністерством культури України. А крім того у цьому році ми плануємо везти переможців фестивалю з Лубенщини за кордон, в Німеччину, де завдяки роботі організації людей з інвалідністю започатковано подібний захід».festuval 31102019 3

festuval 31102019 4

festuval 31102019 2

   Голова Лубенського районного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз осіб з інвалідністю України» Тетяна Погоріла та очільниця Громадської організації «Особи з інвалідністю «Лубни. Безмежність» Вікторія Широконос також наголосили на важливості проведення фестивалю. Естафету привітань продовжили в.о.голови РДА Сергій Сіряченко, який висловив найкращі побажання учасникам фестивалю і вручив грамоту РДА голові ЛРО ВОІ СОІУ Тетяні Погорілій, та представниця територіального центру міської ради Людмила Полюлях.

   Журі фестивалю складалося з голови ПОО ВОІ СОІУ Сергія Чумака, завідуюча відділом обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Наталія Дубовик,festuval 31102019 1 провідний методист обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Людмила Супрунова.

   Неперевершеними були у виступах Катерина Якименко, Олександр Синягівський, які читали вірші, Валентина Ганага, яка заспівала пісню «Росте черешня в мами на городі», Іван та Надія Савенки, які продемонстрували власний драматичний твір, а також Дмитро Косенко з гумором, Любов Блажієвська з власними віршами і, яка виступила у пісенному дуеті з Валентиною Горголою, Іван Кривохижа.

   Підбадьорюючим виступом був виступ учасниць вокального ансамблю « «Калина» з Войнихи. Зал аплодував лубенській зірочці Вікторії Слюсаренко, яка підкорила присутніх пластичним цирковим етюдом. Дівчина займається у цирковій студії і підкорює вершини цього мистецтва. Лубни були представлені також виступами Руслана Голованя, Наталії Дробот та інших.festuval 31102019 8

   Радували також творчим креативним підходом до мистецтва інші учасники фестивалю з різних куточків області та Київщини.

   Тож свято вдалося і його світло полине у різні куточки України, передаючи тепло і трепет сердець людям, які народжені боротися і перемагати!

Олександр МІЩЕНКО

Знімки Сергія СТЕПЧЕНКА.

Підписуйтесь на нас у facebook !!!

А також читай: Оголошення: РОБОТА !!!!!!

Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета "Лубенщина" завжди з вами

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!