ЧОМУ ХОЛОДНО У ДЕЯКИХ КВАРТИРАХ?

holodno 31102019 228 жовтня у Лубнах згідно розпорядження міського голови розпочався опалювальний сезон. Як повідомив начальник ЛКЖЕУСергій Васенко спеціально для журналістів газети «Лубенщина», підключено 100% житлових багатоповерхових бу­дин­ків. Проте зусилля підприємства на проведення заходів по поліпшенню якості теплопостачання ніве­люються само­­вільним втручанням споживачів (мешканців) у внут­рішньобудинкові системи опалення багатоквартирних будинків.

Ці дії негативно впливають на гідравлічне регу­лю­вання будинку, що спричиняє неякісне надання послуг з центрального опалення іншим споживачам будинку.

  Підприємством було виявлено непоодинокі випадки по­ру­шення внутрішньо будинкової системи опалення са­ме споживачами теплової енергії, зокрема, виявлено за­міну сталевих труб на металопластикові із звуженим діа­мет­ром, перенесення приладів опалення на балкони, лод­жії, прокладання трубопроводів під підлогою, зни­щен­ня перемичок перед приладами опалення на транзитних трубопроводах.

НАГАДУЄМО:

holodno 31102019 1   Власник квартири не має права самовільно змінювати систему опалення та здійснювати від’єднання від мереж централізованого опалення.

   Відповідно до Закону України «Про житлово-кому­нальні послуги» ЛКЖЕУ має право вимагати від спожи­ва­чів усунення порушень в сфері житлово-комунальних по­слуг. Згідно п.2ч.З ст. 20 Закону України «Про житлово-ко­му­нальні послуги» споживач зобов’язаний своєчасно вжи­вати заходи, щодо усунення виявлених несправ­ностей, пов’язаних з отриманням житлово-комунальних послуг, що виникли з власної вини.

   Несанкціоноване втручання в опалювальну систему – найчастіша причина скарг сусідів на погану подачу тепла в квартиру.

   Так наприклад, протягом багатьох років виникало пи­тання незадовільного опалення в будинках за адре­сами: Щелканова, 9; Прикордонників, 60а, Кошового, 2, доки робіт­никами управління не було виявлено, що в де­яких квартирах самовільно влаштоване опалення на бал­конах, лоджіях, що призводило до розбалансування внут­рішньо будинкової системи опалення, яке належить до ін­же­нер­ної системи будинку, як цілісного майнового комп­лексу. Будь-яке втручання в систему шляхом зміни гід­равлічного опору погіршує роботу системи загалом, чим по­рушуються права інших мешканців, що є недопустимим за Цивільним кодексом України.

   Тому керівництво ЛК ЖЕУ звертається з проханням до споживачів самовільно не втручатись у внутрішньо будинкову систему опа­лення, усунути порушення проектування систем централі­зо­ваного опалення в квартирах, якщо такі є.

   Потрібно враховувати, що перебої в котельнях – навіть короткочасна зупинка насосів – знову призводять до зага­зування системи. Тобто доводиться зливати гарячу (!) воду.

   Це крайній випадок. Збільшуються витрати, небезпека для комунікацій і вогкість в підвалі, руйнування арматури – це короткий перелік наслідків таких дій. І це не дає гарантій, все одно у верхній точці повітря може за­лишитися.

   При подачі тепла в квартирах – одна з найпоширеніших проблем опалювального сезону: «у всьому домі дали опалення, а у мене холодно». Якщо у вас така ж ситуація, в батареях підозріло булькає, значить, в них є зайве по­вітря, яке необхідно спустити. Коли в системі накопи­чується багато повітря, по­рушується процес переміщення води, так як утворюється перешкода для вільної її циркуляції. Крім того, повітря практично не проводить тепло. Ці два фак­тори призводять до того, що бата­рея частково або повністю залишається холодною. Тому мешканці багатоповерхових будинків 60-70 р.р. забу­дови, які проживають на останніх верхніх поверхах, страждають через повітря в системі. Пояснюється це тим, що в системі опалення повітря накопичується вгорі, тому що воно легше води.

У ЧОМУ Ж ВИХІД?

  Для підвищення температури повітря в житлових приміщеннях, як вихід, ЛКЖЕУ пропонує мешканцям верхніх поверхів (в будинках без верхньої розводки сис­теми централізованного опалення на техповерхах) спус­­кати повітря самостійно за допомогою кранів, які роз­ташовані на приладах опалення в квартирах.

   Влас­никами квартир верхніх поверхів в разі відсутності тепла необхідно на­давати головам будинкових комітетів відповідну ін­фор­мацію для того, щоб фахівці ЛК ЖЕУ виїхали до них і усунули проблему.

Олександр МІЩЕНКО

Знімок автора.

Підписуйтесь на нас у facebook !!!

А також читай: Оголошення: РОБОТА !!!!!!

Станьте одним із 4 000 передплатників. Газета "Лубенщина" завжди з вами

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!