У період грибного сезону багато бродять по лісі в пошуках опеньків. Ці маленькі грибочки завоювали визнання завдяки відмінному смаку, що дозволяє поєднувати їх з різноманітними інгредієнтами: додавати в салати, парити, смажити, тушкувати, використовувати в якості основного компонента для перших страв, а також робити різні домашні заготовки на зиму.
Смажені опеньки з часником і майонезом
Дуже смачно виходить, якщо смажити опеньки на сковороді з додаванням часнику і соусу провансаль. Така проста підлива буде в самий раз, якщо додати її до пюре з картоплі.
Інгредієнти- опеньки – 1 кг;
- зубчики часнику – 5 шт.;
- олія соняшникова 50 мл;
- майонез – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- чорний перець – 1 щіпка;
- червоний перець – 1 щіпка;
- сіль – за смаком;
- петрушка – декілька гілочок.
Покрокове приготування
- Поріжте відварені опеньки і відправте на обжарку в сковороду з рафінованою олією. Готуйте близько третини години при середньому вогні. Додайте цибулю, який попередньо порубаєте невеликим кубиком. Слідом введіть часник. Нарізати його краще всього пластинками.
- Через 35 хвилин з початку готування додайте порцію майонезу, ретельно перемішайте. Приправте кількома видами перців і посоліть за смаком.
Підписуйтесь на нас у facebook !!!
А також читай: Майбутньому пенсіонеру: Як докупити стаж?