День села Засулля святкували з розмахом

zasyllia 01102019 2  Було перекрито центральну вулицю села Молодіжну і біля Будинку культури просто неба вирувало розмаїття виставок виробів вихованців гуртка «Народна творчість» (керівник О Пасічник), гуртка «Образотворче мистецтво» (керівник О Жадан) Засульського ліцею та різноманітних майстер-класів, де діти могли отримати нові для себе навики, також демонструвалася виставка старих фото, книг, присвячених Засуллю, буклетів, робіт з історії населеного пункту «Моє село – моя святиня». Для розваг малечі підготували надувні гірки, батут, інші атракціони.

zasyllia 01102019 1

zasyllia 01102019 5А у вражаючому уяву того, хто тут рідко буває, відсутністю ремонту залі Будинку культури розпочалися урочистості з нагоди святкування Дня села Засулля, якому як зазначали ведучі, виповнилося 915 років! Нині – це центр об’єднаної територіальної громади, який має свою інфраструктуру, визначилися із пріоритетами в розвитку, а головне – мають мету – створити для достойного і комфортного життя її жителів. Могутньо й гордо після Гімну України прозвучав Гімн Засульської громади.zasyllia 01102019 3

Відкрили концерт учасники народного аматорського квартету «Сузір’я» символічною у багатьох випадках піснею «Край». А далі громада вшанувала пам’ять полеглих захисників України у роки ІІ світової війни та у наш час в ході війни на сході за територіальну цілісність України. дівчата у національних костюмах поклали квіти до пам’ятників та пам’ятної дошки воїну АТО Віктору Дмитренку.

zasyllia 01102019 6Але життя триває. А Посульський край славиться своєю гостинністю, символом якої є хліб. Жінки у вишиванках пригостили присутніх пишними скибками короваю.

Запальним танком вітали глядачів учасники ЗАФТ «Перлина», найменші учасники заходу – вихованці дитячого садка «Колосок», учні молодших класів Засульської гімназії – учасники молодшої групи дитячого вокального ансамблю «Експеримент» Засульського ліцею (керівник Валентина Балко). Виступи очільника Засульської сільської ради Сергія Бондаренка та почесних гостей свята – голови районної ради Григорія Угляниці, голови Чорнухинської об’єднаної територіальної громади Олександра Василенка були насичені щирими побажаннями та вдячністю людям за їх працю і любов до села.

Продовженням урочистостей стали виступи народного аматорського хорового колективу «Посулля», народного аматорського фольклорного ансамблю «Яворина» Солоницького сільського клубу (керівник Анастасія Задорожна).

Відбулося вшанування тих, чиї імена занесені на Дошку пошани сільської ради. А це Світлана Бойко, Людмила Сабадаш, Анастасія Задорожна, Микола Бибик, Анатолій Катрич, Алла Бажуліна, Алла Дзюба, Людмила Шевченко, Сергій Деркач, учасниці художнього гурту Крем’янського СК «Кремінь» (керівник Тетяна Панченко), Світлана Бойко, Юрій Кириченко, Лідія Марченко, Яна Киричок, Тетяна Савченко, Ольга Кондратенко, учасниці аматорського вокального колективу Мацківського СБК «Мацківські барви» (керівник Лариса Соломаха). Окрім того Подяками були відзначені члени футбольної команди ветеранів 40+ «Сула» Засулля, які вибороли ІІІ місце в Чемпіонаті територіальної організації ВФСТ «Колос» та ІІ місце у Всеукраїнських фінальних змаганнях ВФСТ «Колос» у своїй віковій категорії.

Саме вони, учасники художньої самодіяльності, чиї імена та фотознімки занесені на Дошку пошани продовжили чарували глядачів натхненними виступами учасниці аматорського вокального колективу Мацківського СБК «Мацківські барви» та художнього гурту Крем’янського СК «Кремінь»! Та неповторною родзинкою заходу став виступ ансамбль ложкарів, який не один рік працює при Засульському СБК (керівник і засновник Юрій Тесленко). Колектив, у якому на ложках грають учні Засульського ліцею, нині святкує 10 років з дня створення! Тож гучними оплесками засульчани вітали юнок та їх керівника. Майстерне володіння грою на дерев’яних ложках, участь і перемога у багатьох конкурсах художньої самодіяльності як району, так і області, України принесло дівчатам визнання та любов глядачів. До ювілейної дати був підготовлений відеоролик про колектив, який продемонстрували на екрані Будинку культури. Линули вітання від сільського голови Засульської сільської ради Сергія Бондаренка, директора Засульського БК Антона Герги, колишніх учасниць колективу (у відеозапису).zasyllia 01102019 4

А свято продовжилося вируванням яскравих виступів аматорів сцени. Зокрема, подружньої пари Наталії та Валерія Петренків, Інни Сизоненко, а також святкового концерту, який подарували учасники аматорських колективів м.Лубни.

Для бажаючих підкріпитися на вулиці працювали торгові точки, булькала козацька каша, а у вечірніх сутінках молодь залюбки танцювала на святковій дискотеці, яку провела студія «Твіст»!

Тож подвійний ювілей 915-та річниця села Засулля та 10-та річниця створення ансамблю ложкарів поєдналися у прекрасний вінок, у якому кожна квітка як далекої та близької минувшини, так і нашого сьогодення – особлива. Це свідчить про те, що громада села стоїть на правильному шляху до омріяної мети – бути куточком раю на землі, яка зветься Україна!

Олександр МІЩЕНКО

Знімки Сергія СТЕПЧЕНКА.

Підписуйтесь на нас у facebook !!!

А також читай: Майбутньому пенсіонеру: Як докупити стаж?

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!