У Лубенській галереї мистецтв відкрилась виставка робіт Володимира Пашкевича та Юлії Власенко

pashkevych 21062019 1Вчора, 20 червня, у галереї мистецтв відбулася виставка живописних полотен Володимира Пашкевича з нагоди дня народження, та акварелей його внучки Юлії Власенко. Присутній на відкритті міський голова Олександр Грицаєнко високо оцінив творчість Володимира Олексійовича та вручив йому Почесну грамоту міської ради і квіти. До привітань долучився начальник управління культури та мистецтв Юрій Литовченко.

pashkevych 21062019 2Цікавим, світоглядним був виступ голови Полтавської обласної організації Національної спілки художників України, заслуженого художника України Юрія Самойленка. Він говорив про давні мистецькі традиції м.Лубни, яке є європейським містом. «Але людство не може існувати лише у матеріальному вимірі, - сказав митець. – Обираючи матеріальне, воно іде до знищення навколишньої природи. Тому тільки духовність може нас вивести з того піке, яке при відсутності душі, відсутності любові до краси потрапила цивілізація». Очевидно, що саме любов до мистецтва привела Володимира Пашкевича на стезю служіння живопису. І виставка тому підтвердження.pashkevych 21062019 3

Володимир Пашкевич народився 20 червня 1950 року в м. Лубни. Навчався в загальноосвітній школі № 1. Маючи талант та бажання малювати із самого дитинства і все своє життя самостійно освоював різні техніки живопису та декоративно-ужиткового мистецтва, а саме: різьблення по дереву, карбування по металу, монументальне мистецтво. Працював художником, художником-оформлювачем Миколаєві, Харкові, Воркуті, Дніпропетровську, Лубнах від Полтавського художнього комбінату. Заснував художню майстерню по портретах та графічних роботах на граніті, де виготовлялися меморіальні дошки знаменитим особистостям нашого краю: Катерині Скаржинській, Симонову-Номису, Анатолію Соболеву, Владиславу Бєлорусу, пам’ятного знаку на честь Героїв Радянського Союзу дивізії ім. В.І. Чапаєва, Сергію Кульжинському. Перша персональна виставка в галереї образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею відбулася у 2015 році, яка стала приємною несподіванкою і захоплюючим знайомством із непересічним талантом художника, яскравим, чистим сприйняттям довколишнього світу природи і людини у цій природі, із по-філософськи заглибленим і трепетним відчуттям життя.

Лауреат літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка (2018 р.), нагороджений відзнакою «Волонтер України» (2019 р.), почесною нагородою літоб’єднання імені О. Донченка «Слава України IV ступеня» (2019 р.). Учасник Всеукраїнських виставок: «Лубенська художня весна» (Лубни, 2015 р.), «Різдвяна виставка» (Київ, 2016 р.), «Світ Божий, як Великдень» (Біла Церква, 2017 р.), «Мальовнича Україна» (Сєверодонецьк, 2017 р.). Володимир Олексійович належить до громадської організації «Художників Лубенщини «Пектораль».

Не відстає і його внучка Юлія Власенко, її акварелі легкі, сповнені життєствердного оптимізму і романтики, вражають своєю свіжістю.  Молода мисткиня народилася 13 березня 1996 р. в м. Лубни, Полтавської області. У 2012 році закінчила Лубенську спеціалізовану школу І - III ступенів №6 із поглибленим вивченням англійської мови, паралельно навчалася у художній школі. Закінчила Варшавський університет міжнародних відносин та міжнародної журналістики. Захоплюється малювання. Учасниця Всеукраїнських, обласних та міських виставок. Член громадської організації «Художників Лубенщини «Пектораль».

Саме голові цієї громадської організації Аліні Гончаровій і було надане наступне слово. Вона побажала художнику здійснення мрій і бажань, до яких долучився колега по мистецькому цеху Олександр Мірошніченко. Щирими словами вітав митця головний редактор газети «Лубенщина», голова літоб’єднання ім.О.Донченка Олександр Міщенко. Він говорив про давню співпрацю з Володимиром Пашкевичем, згадав про його роботу над виготовленням і встановленням у 2007 році меморіальної дошки письменнику Петру Лубенському з нагоди 100-річчя від дня народження. Також захоплено відгукнувся про творчість Володимира Олексійовича і вручив йому грамоту літоб’єднання ім.О.Донченка та розкішні троянди. А також з дозволу іменинника принагідно вручив почесну нагороду літоб’єднання ім.О.Донченка «Слава України» ІV ступеня Василю Лапушкіну.pashkevych 21062019 4

Сам митець побажав присутнім хорошого перегляду робіт творчого тандему – дідусь і онука, а їх дочка і мати Марина Власенко повідомила, що бажаючі можуть придбати акварелі Юлії Власенко, кошти від яких підуть на допомогу в лікуванні прекрасної людини і вчительки Ірини Нестеренко.

Мистецький бенефіс доповнив грою на саксофоні Валерій Рябцев.pashkevych 21062019 5

Олександр МІЩЕНКО.

Знімки автора.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!