У Калайдинцях відбувся творчий вечір духового оркестру

orkestr 19062019 1Літній майданчик на подвір’ї Калайдинцівської школи став місцем проведення творчого вечора Калайдинцівського духового оркестру «Окрилені любов’ю». Величезна кількість глядачів свідчила про одне – зустріч з чудовим музичним колективом для них справжнє свято.

Ведучий заходу Петро Підтоптаний розповів про історію створення колективу, до якого нині входять наймолодший виконавець  Ігор Доля – труба, колишні однокласники Калайдинцівської школи Олег Доля – труба, Сергій Мисник – труба, Віктор Даниленко – ефоніум, Володимир Запорожець – ефоніум, Григорій Марченко – альт горн, Григорій Даниленко – ударні інструменти, Дмитро Орисенко – бас, музикант-віртуоз, який грає на всіх духових інструментах і  є художнім керівником духового оркестру.

А розпочався концерт просто неба з пісні у виконанні директора Калайдинцівського будинку культури Валентини Іщенко.

Щирі слова вітань колективу духового оркестру линули з вуст сільського голова Калайдинцівської сільської ради Василя Гави та начальника відділу культури та туризму РДА Людмили Пазенко.orkestr 19062019 2

Виступ-спогад пролунав з вуст нинішнього директора Калайдинцівської ЗОШ Сергія Мисника. Він розповів, як у 1976 році їх, учнів восьмого класу об’єднав у один духовий оркестр учитель і перший керівник колективу Петро Бондаренко. Відтоді упродовж багатьох років кожен з колишніх школярів проніс любов до музики. І коли через десятки років оркестр відновив свою діяльність, то всі вони опинилися в одному творчому колективі для того, щоб радувати людей прекрасною музикою. Згадали добрим словом і тих із них, хто пішли за межу життя. Це Микола Рудь, Микола Соколовський, Микола Штальмах, Анастасія Костенко, професійний співак Черкаського народного хору Петро Кайда, Іван Мисник, Григорій Петренко, Василь Даниленко, баритоніст Олександр Шепель та бас Віталій Курило. Їх пам’яті була присвячена пісня у виконанні Валерія Різуненка.

І знову звучить духовий оркестр. А це і марші, і мелодії з відомих кінофільмів «Циган», «Службовий роман», «Початок сезону», «На теплоході музика все грає» та інших, і вальси. Важко перелічити усі виступи, якими повниться творчість колективу.

Емоційну розрядку надавали глядачам гуморески Павла Глазового у виконанні того ж таки Петра Підтоптаного.

Глядачі прихильними оплесками зустрічали інструментальні виступи троїстих музик, а також народного колективу «Вербиченька» Калайдинцівського БК, та народного колективу Клепачівського сільського клубу «Калина», а також виступ дуету у складі голосу №1 – колишнього директора Калайдинцівського БК Віри Мисник та акомпаніатора Сергія Мисника, неперевершений відновлений дует у складі Валентини Іщенко та Юрія Руденка, інших виконавців.orkestr 19062019 3orkestr 19062019 4

Окремо слід згадати мелодії «Для двох сердець», «Запорізький марш» Євгена Адамцевича, «Прощання слов’янки», «Розпрягайте, хлопці, коней» та інші.

Загалом же вечір духової музики залишив у душі прекрасне відчуття спілкування з високим мистецтвом і порадував чудовою музикою у виконанні майстрів духових інструментів!

Олександр МІЩЕНКО.

Знімки автора.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!