На оздоровлення лубенських дітей у позаміських дитячих закладах планують витратити близько мільйона гривень

dity 30052019Наближаються літні канікули. Діти з нетерпінням чекають цієї пори і мріють відпочити у таборах та на узбережжі моря. Батьки докладають для цього максимум зусиль. А для фахівців відділу сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому – це робота із забезпечення маленьких жителів міста якісними відпочинковими та оздоровчими послугами. Наш кореспондент звернувся до начальника названого відділу Світлани Скиби та поставив їй кілька запитань.

- Світлано Олексіївно, скільки дітей уже відпочило і де?

- По-перше, наголошу, що за підсумками проведення оздоровчої кампанії 2018 року місто Лубни посіло друге місце в області. Станом на сьогодні 9 дітей пільгових категорій оздоровлені за рахунок Державного бюджету у ДЦ «Артек» (Пуща Водиця) та у ДЦ «Молода гвардія» (м. Одеса). Втім не слід забувати, що сьогодні в нашому місті проживає, за даним державної статистичної звітності, 4263 дітей шкільного віку, з них 3760 такі, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки – це 88,0 % від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років. У цьому році плануємо оздоровити 3900 дітей, з яких 2930 це ті, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

- А якщо конкретно, які діти входять до цього переліку?

- Особлива увага під час проведення оздоровчої кампанії приділятиметься дітям, батьки яких загинули в районі проведення АТО, дітям, які виховуються у сім’ях учасників АТО та учасників бойових дій, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з багатодітних малозабезпечених родин.

З цією метою рішенням Лубенської міської ради з міського бюджету на придбання путівок до позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку виділено кошти у сумі 980 тис. грн. Відповідно до чинного законодавства України закупівля путівок здійснювалася через електронну систему публічних закупівель «Прозоро», шляхом проведення відкритих електронних торгів. Відділом сім’ї, молоді та спорту підготовлена тендерна документація на придбання 155 путівок для дітей пільгових категорій. Переможцем торгів став ДЗОВ «Прибрежний», смт. Лазурне (Херсонська область). Укладена угода між виконавчим комітетом Лубенської міської ради та ДЗОВ і починаючи з 14 червня діти пільгових категорій будуть оздоровлюватися у цьому таборі. Крім того, дитячий заклад готовий прийняти інших дітей міста (до 50 осіб у зміну).

- Які ще є можливості у батьків оздоровити своїх дітей?

- У місті діє Програма, спрямована на підтримку сімей, у яких виховуються діти віком від 7 до 18 років в частині відшкодування вартості путівки для оздоровлення та відпочинку дітей ДЗОВ за рахунок коштів обласного та міського бюджетів. Завдяки підтримці депутатського корпусу вперше в області у нашому місті започатковано новий напрямок у оздоровленні, а саме – відшкодування частини вартості путівки ДЗОВ, які знаходяться за межами області.

Відповідно до рішення міської ради від 14.06.2017 року, визначено часткове відшкодування частини вартості путівки ДЗОВ Полтавської області за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які виховуються у сім’ях з дітьми в розмірі півтора прожиткових мінімумів на кожну дитину віком від 7 до 18 років за рахунок коштів обласного та міського бюджетів та один прожитковий мінімум у ДЗОВ за межами Полтавської області за рахунок коштів міського бюджету. З 1 липня у грошовому еквіваленті це становитиме 3177 грн. у межах області та 2118 грн. за межами.

Для того, щоб скористатися Програмою батькам необхідно звернутися до ДЗОВ отримати згоду, що підтверджує можливість закладу забезпечити дитину послугами оздоровлення та відпочинку. Наступним кроком буде написання заяви до відділу сім’ї,молоді та спорту та подати підтверджуючі документи. Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА укладені угоди з 27 таборами Полтавської області, які будуть працювати за даним проектом. Перелік таборів висвітлений на сайті Лубенської міської ради. Хочу зазначити, що кошти Бюджету будуть перераховуватись на рахунок табору, за умови, що дитина оздоровлювалась у закладі 21 день.

- Чи залучатимуться для фінансування відпочинку та оздоровлення дітей кошти з інших, крім міського, бюджетів?

- У 2019 році на оздоровлення та відпочинок дітей виділені кошти у сумі 1525,468 грн. Субвенція обласного бюджету складає 335 468грн. За рахунок коштів обласного бюджету діти пільгових категорій матимуть змогу оздоровитися у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, які виграли тендер на право надання відпочинкових та оздоровчих послуг. За інформацією обласного управління сім’ї, молоді та спорту це табори Полтавської області, Західної України та узбережжя Чорного та Азовського морів.

Таким чином за рахунок обласного бюджету у 2019 році безкоштовно, оздоровлюються діти,батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти з багатодітних, малозабезпечених родин, діти, які виховуються у сім’ях учасників бойових дій, діти, які прибули з тимчасово окупованих територій, діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах.

З доплатою 10 % - діти з інвалідністю; рідні діти батьків, вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї. З доплатою 20% - обдаровані і талановиті діти, відмінники навчання, переможці конкурсів, фестивалів та змагань обласного та Всеукраїнського рівнів. З доплатою 30% - діти, які перебувають на диспансерному обліку та діти, працівників бюджетної сфери.

Сподіваюся, що цей сезон принесе масу задоволення нашим дітям, завдяки злагодженій роботі всіх управлінь, служб, відділів, підприємств і організацій.

Інтерв’ю вів Олександр МІЩЕНКО.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!