Золото життєвої дороги

zolote 28052019 1Півстоліття тому поєднало свої долі подружжя Хвостиків. Анатолій Іванович та Людмила Василівна народилися в перші повоєнні голодні роки скрути. Трудова біографія Анатолія Хвостика розпочалася в 16 років, паралельно навчання у вечірній школі, а далі в Одеському верстатобудівному технікумі. І йшов трудовим шляхом на заводі «Комсомолець», «Лічмаш» Анатолій Іванович від ливарника до начальника цеху.

А ще він відомий футболіст Лубен, адже з 1967 по 1985 рр. грав під №5 та №9 напівзахисником і захисником за футбольну команду заводу «Комсомолець», у збірній Лубен. Були й відомі місцеві та Всеукраїнські матчі, в одному з яких Анатолій забив гола у грі ветеранів відомому воротареві збірної СРСР – самому Віктору Банникову. Його спортивну майстерність помітив і легенда футболу сам Валерій  Лобановський,  запросивши Анатолія Хвостика до Київського «Динамо». Але наш земляк залишився працювати на заводі, поєднуючи протягом двох десятиліть улюблену роботу і спорт. Потім займався тренерською справою.

Як і 50 років тому, він стрункий, високий, підтягнутий –  всупереч рокам і долі. В такого  красеня з русявими кучерями не могла не закохатися його дружина Людмила Василівна, адже помітила ставного футболіста ще на стадіоні. Подальша зустріч на міському катку (територія стадіону «Торпедо») стала початком їхньої юнацької дружби і кохання. Людмила Хвостик все життя працювала в торгівлі продавчинею, товарознавцем. Подарувала чоловікові двох доньок – Інну І Тетяну. Слідами спортивного дідуся пішли й онуки. Владислав – артист цирку в жанрі еквілібру  у Шотландії, Дмитро – хокеїст в Росії, онука Аня живе і навчається з батьками в Англії. А ще подружжя ювілярів має двох правнуків: Меланію і Лео, тішаться вони і своїми зятями. Загалом, усі нащадки Хвостиків говорять п’ятьма мовами: українською, російською, англійською, французькою та іспанською.

У родинному колі, з друзями та кумами перегортали ювіляри цього дня сторінки свого життя. А були й вагомі здобутки у праці: Анатолія Хвостика неодноразово заносили на міську Дошку пошани, нагороджували чисельними трудовими відзнаками, медаллю «Ветеран праці». Має він і чимало спортивних нагород. З дружиною живуть дружно. Про них сусіди говорять: «Хороші, хазяйновиті, небайдужі люди». Анатолій активіст мікрорайону, співпрацював з депутатами та службами міста.

Усього було на шляху до «Золотого весілля» у цієї пари, були й спортивні травми, і радощі, й тривоги. Та важливо залишатись справжніми людьми, прикладом для підростаючого покоління, як зберегти родину й зростити дитину. У день «золотого» ювілею подружжя приймало вітання від рідних та близьких, від депутата міської ради Валерія Черниша, від будинкового комітету в особі голови Олени Сірик. Обмінялися ювіляри й обручками, подарованими донькою Інною і зятем Альбертом. Тож нехай Анатолію Івановичу та Людмилі Василівні здоровиться на довгі роки і нехай цей ювілей буде не останнім у їхньому подружньому житті.zolote 28052019 2

Ніна Шерстюк, спеціаліст сектору по роботі з ОСН

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!