Із вірою в майбутні перемоги «Фаворит» починає шлях до чемпіонства

favorit 27052019 1XXVIII Чемпіонат України з волейболу сезону 2018-2019 завершено і наразі вже можна підбити його підсумки. Полтавську область представляв лубенський волейбольний клуб «Фаворит», який є найпотужнішим і найтривалішим меценатським проектом ТМ «Гармонія». Він достойно повернувся до волейбольної Суперліги і закінчив сезон на п’ятому місці. Для команди це було нелегке випробування, а сезон пройшов надзвичайно насичено і результативно!

Детальніше про це, а також про плани і наміри на наступний рік говорили 23 травня на звітній прес-конференції, яку провела ПОГО «Федерація волейболу» в актовій залі підприємства «Лубенський молочний завод». Серед присутніх регіональні та місцеві ЗМІ та члени виконкому організації – Сергій Соснін, Анатолій Офат, Юрій Козлов, Юлія Гостіщева. Захід розпочав Президент федерації волейболу Полтавської області Володимир Дорош.

- Ми не стали чемпіонами і не увійшли до трійки лідерів, але я надзвичайно пишаюся командою і її високим результатом. До того ж, мене переповнює гордість за наших хлопців – майже всі вони є вихованцями заслуженого тренера України Анатолія Офата. Він вже 48 років працює в школі олімпійського резерву і виховав цілу плеяду найкращих волейболістів світу. «Фаворит» – це не просто моя забаганка, взагалі професійний спорт це велике випробування і складна праця, тому Лубнам, вважаю, пощастило, адже волейбольний клуб у першу чергу популяризує рідне місто, робить його відомим не лише на теренах області.    favorit 27052019 2

Президент Федерації також глибоко переконаний, що цьому сприяє всебічне розповсюдження інформації про волейбольний клуб, адже вона повинна бути максимально присутня в друкованих ЗМІ, інтернет-виданнях, в соціальних мережах та, в першу чергу, на телебаченні. Саме тому в цьому сезоні Федерацією волейболу в Полтавській області була на найвищому рівні організована пряма трансляція всіх без виключення домашніх ігор, а переглянули їх більше 2 млн. глядачів.

- Не можна досягти максимального успіху без популяризації такого виду спорту як волейбол і, зокрема, клубу «Фаворит». Я всебічно і повсякчас інформую громадськість про досягнення команди, про поставлені цілі і їх реалізацію протягом сезону, – говорить Володимир Дорош. – Цей процес не можна припиняти, бо волейбол – це вічна гра, яку обожнюють мільйони людей в усьому світі. Щоб бути найкращими нам ні в якому разі не можна зупинятися, а тільки працювати на перспективу і перемогу!

Нелегка боротьба у вищому дивізіоні дала змогу проаналізувати помилки та прийняти єдине вірне рішення про зміну тренерського складу в середині сезону. За два місяці до завершення Чемпіонату посаду тренера «Фавориту» зайняв Сергій Соснін (замість Миколи Благодарного) і це позначилося на високому результаті у турнірній таблиці. Правильна техніка, мотивація, посилений режим тренувань у комплексі акумулювали всі сили гравців, які переможно вибороли п’яте місце.

- Як на мене, то все вийшло на рівні. Ми спрацювали на тверду четвірку, але й це достойний результат та реальний показник у волейболі, – коментує новий тренер команди Сергій Соснін. – Завдання потрапити до Суперліги нам вдалось виконати, насправді хлопці талановиті, просто необхідно їх вміння і навички спрямовувати в потрібне русло. Звісно, без мотивації теж не обійтися, тут потрібно і словом, і ділом підтримати. Ми маємо бути в першій четвірці. Для цього у новому сезоні кілька позицій доведеться посилити, загалом все залежить від фінансування.

Натомість Анатолій Офат відзначив, що нині сформувати повноцінну волейбольну команду з нуля дуже важко. Насамперед, це не дозволяють зробити фізичні дані сучасної молоді, тому відібрати необхідну кількість спортсменів дуже складно для того, аби розвивати волейбольну течію.

- Волейбол – це фантастичний вид спорту, спортивна гра, результат якої неможливо передбачити, – наостанок коментує Володимир Миколайович. – Новоспечена інформація про те, що в Полтавській області створено ще одну нову Федерацію волейболу, мене ніяк не засмучує. Скоріше навпаки – я безмежно радий, що волейбол будуть розвивати і опікуватися ним. Зрештою, це все популяризація здорового способу життя, тому волейбол вартий уваги з боку молоді, влади та бізнесу.  favorit 27052019 3

ТМ «Гармонія» – це не просто виробник молочної продукції, на якій виросло не одне покоління. Насамперед, це спосіб життя, тернистий шлях у формуванні гармонії навколо. Доброчинні ініціативи ТМ «Гармонія» починає з себе – СК «Фаворит» – найпотужніший меценатський проект, тривалістю в 14 років. Президент ПОГО «Федерації волейболу» та власник Лубенського молочного заводу, ТМ «Гармонія» Володимир Дорош зазначив, що свій внесок у справу збереження здоров’я нації та популяризації волейболу може зробити кожен представник бізнесу, якому небайдужі Лубни, активна молодь, спорт та діти!

А підготовку до майбутнього сезону 2019-2020 СК «Фаворит» вже розпочав із амбітними планами: не тільки зберегти свою позицію у Суперлізі, а й поборотися за бронзову нагороду Чемпіонату.

Юлія АНТОНЕЦЬ.

Знімки Сергія СТЕПЧЕНКА.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!