ЛІТЕРАТУРНА ПОДІЯ РОКУ

knuga 21052019 3Сповненим творчого натхнення і особливої аури був вечір-презентація книги під назвою «Книга, написана з любов’ю до рідного краю», який відбувся в залі музичної школи, що стало не менш значущою подією, ніж щорічний кінофестиваль українського кіно в Лубнах. Він, до речі, відбудеться, як і минулого року, за підтримки народного депутата Костянтина Іщейкіна, восени. А цього разу захід був присвячений літературній музі Полтавщини. Причиною послугувало видання книги «Книга, написана з любов’ю до рідного краю», здійсненого за підтримки народного депутата країни Костянтина Іщейкіна.

Окрім того, приміщення музичної школи також багато в чому завдячує своїм сучасним виглядом Костянтину Іщейкіну. Адже саме він залучив кошти з Державного бюджету для ремонту храму музичного мистецтва. І тепер тут затишно, світло, комфортно і по сучасному красиво.knuga 21052019 1

«Лубни зробили чергову гучну заяву. Не секрет, що це місто не лише з унікальною історією, яке можна з повним правом віднедавна іменувати не лише кіностолицею Полтавщини, а ще й літературною столицею нашого краю. Адже тут не лише плекають давні літературні традиції, живуть і працюють шість членів Національної спілки письменників України», - про це говорили ведучі заходу Світлана Фільчак та Ольга Цвігуненко. До речі, упорядники книги. І не помилилися. Адже у книзі левова частка сторінок належить саме поезії лубенок. Тому й не дивно, що презентація видання першою пройшла саме у нашому місті.

А розпочалася вона з фортепіанного номеру Сніжани Німич та Артема Бишевича, які виконали музичний твір Й.Штрауса «Полька».

На сцені привертав увагу величезний постер із зображенням обкладинки презентованої книги.

Слід сказати, що це вперше на Полтавщині видана книга авторів, об’єднаних за принципом земляцтва. Адже в неї увійшли твори письменників та літераторів з Великобагачанщини, Лубенщини, Хорольщини, Оржиччини, Семенівщини, які входять до 148 виборчого округу, від якого й обраний до Верховної Ради України народний депутат Костянтин Іщейкін. Видання ілюстроване роботами дітей-переможців художнього конкурсу «З любов’ю до рідного краю-2018».

А ось і він – народний обранець Костянтин Іщейкін, який попри зайнятість, прибув на захід, щоб особисто засвідчити повагу до авторів «Книги, написаної з любов’ю до рідного краю».knuga 21052019 4

«Любити рідний край треба змалечку. А книга допомагає це робити. Адже в ній засобами віршованого слова втілено красу і велич почуттів до рідної землі. Тому книгу не замінить ніщо. Це нерукотворний пам’ятник, який переживе роки і десятиліття. Тільки слово – той вічний матеріал, на основі якого будується людська спільнота, яке є об’єднуючою силою людей у народ, - сказав Костянтин Євгенович і продовжив. - Я за бібліотеки, за друковану книгу. Тому презентована книга, видана не лише з любов’ю до рідного краю, а й з надією на вільну процвітаючу незалежну Україну.

Співініціатором проекту настала Полтавська обласна організації Національної спілки письменників України».knuga 21052019 6

В книзі взяли участь зі своїми творами 11 авторів. Це Наталія Дорогавцева, Сергій Осока, Наталія Баклай, Юлія Манойленко, Ганна Кревська, Раїса Плотникова, Віра Кропивка, Ольга Хало, Галина Пустовгар,Ольга Янкевич і Таїсія Артюшенко. Вони кожен по-своєму, по-особливому розповідають, що для нього значить любов до рідного краю.

На обкладинці, яка стала обличчям видання розміщено роботу переможниці конкурсу «З любов’ю до рідного краю-2018» Тетяни Парнюк з м.Хорол «Солов’ї в моєму саду». Окрім того в книзі уміщено роботи Ольги Глущенко (м.Хорол), Анни Ведмідь (смт.Оржиця), Марії Олійник (м.Лубни), Дар’ї Телешун (смт. Семенівка). Видання призначене для безкоштовного поширення для бібліотек, громадських організацій та патріотів рідного краю. Збіркою можуть користуватися учні навчальних закладів під час вивчення літератури рідного краю.

Голова Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України Наталія Кірячок розповіла як виникла ідея видати книгу, як відбувалося видання збірки, цитувала рядки з віршів присутніх письменників. Наголосила, що серед народних депутатів не було жодного, хто б так підтримував творчих людей, долучився до фінансування збірки. У наш час це дорого коштує. Адже завдяки народному депутату України Костянтину Іщейкіну письменники можуть долучитися до зустрічей та спілкування, обміну творами та думками і творчими планами на майбутнє.knuga 21052019 5

До висловлених слів долучився і міський голова Олександр Грицаєнко. До речі, згодом він у розмові погодився з ініціативою народного депутата Костянтина Іщейкіна долучитися до відкриття у Лубнах магазину української книги, в тому числі і лубенських авторів.knuga 21052019 2

Перед глядачами виступили з віршами автори «Книги, написаної з любов’ю до рідного краю» – лубенки Наталя Баклай, Ольга Хало, Раїса Плотникова, Ганна Кревська, Юлія Манойленко. З-поміж іншого Ольга Хало, наприклад, знайшла етимологію прізвища народного депутата Іщейкін. «Він шукає, куди можна залучити кошти, щоб це було якомога корисніше для людей», - сказала вона. Тому гучні оплески глядачів, серед яких було багато шкільної молодів були заслуженою відзнакою народного депутата. Костянтин Іщейкін закликав присутніх: «Давайте всі разом популяризувати своє рідне чарівне слово». І це – правильно. Це по державницьки, зважаючи на те як люди потребують високохудожньої літератури!

Бажаючі мали унікальну можливість не лише отримати збірку, а й зробити фото на фоні посту обкладинки книги під час автограф-сесії, яка відбулася наприкінці вечора.

Олександр МІЩЕНКО

Знімки автора.

 

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!