У Лубнах вдруге відбувся фестиваль чорнобильської пісні «Пам'ять Чорнобиля»

pisnja chornobyl 22042019 119 квітня в стінах початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (школа естетичного виховання) Лубенської музичної школи відбувся ІІ-й відкритий дитячо-юнацький фестиваль чорнобильської пісні «Пам'ять Чорнобиля», який був започаткований і проведений вперше минулого року. Фестиваль організований міською громадською організацією інвалідів «Ветерани Чорнобиля» та благодійним фондом «Центр суспільних ініціатив» за підтримки міського голови.

Метою цього заходу є вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, розвиток патріотичного виховання молоді, любові до рідного краю, поваги до старших поколінь та популяризація чорнобильської пісні.

Традиційно, як і минулого року, конкурсна програма фестивалю проводилася за трьома номінаціями: кращий соліст/вокаліст та кращий музичний колектив, кращий поет та кращий декламатор, конкурс дитячого малюнку «Чорні крила біди». Останні були представлені на розгляд у фойє біля концертної зали, тому кожен, в тому числі і уповноважені судді, могли оцінити роботи учасників.pisnja chornobyl 22042019 2pisnja chornobyl 22042019 3pisnja chornobyl 22042019 4

До складу журі увійшли фахівці, які колегіально приймали рішення та оцінювали виступи конкурсантів за 10-бальною шкалою, а саме: голова журі, автор і виконавець Олександр Кварта, лауреат міжнародних та всеукраїнських фестивалів естрадної пісні Анатолій Куценко, головний редактор газети «Наша спільна справа» Анастасія Ляшенко, член НСХУ Володимир Мірошниченко, та член Полтавської обласної спілки літераторів Борис Кононенко.

Серед присутніх на заході були і поважні гості, зокрема: почесний член Спілки письменників України, старійшина чорнобильського руху, організатор та голова першої в СРСР спілки чорнобильців, кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеню, харківський поет-пісняр Валерій Болотов, голова ВГО Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін, директор Центру суспільних ініціатив Володимир Пилипенко, народний депутат Руслан Богдан.

З напутнім словом до конкурсантів звернувся голова правління міської ГОІ «Ветерани Чорнобиля» Віктор Собко. Він відзначив, що сумлінно готувалися не лише учасники фестивалю, а й педагоги, вихователі, батьки, тому їм велика шана і подяка за підтримку. Минулого року лубенка, яка перемогла у фестивалі, поїхала до м.Дніпро і там також виборола першість, тож Віктор Собко висловив сподівання, що й цьогорічний переможець представить місто Лубни не гірше.

У свою чергу Валерій Болотов подякував організаторам фестивалю, які пробудили в ньому бажання бути потрібним, а Віктору Собку та Ларисі Погребняк він подарував на згадку свої книги та побажав, аби з роками конкурс піднявся на новий рівень і набув вищого статусу.pisnja chornobyl 22042019 5

Цінним подарунком від Валерія Григоровича стала пісня-гімн фестивалю, яку виконав лубенський співак Анатолій Куценко. Коли гімн було виконано і публіка стоячи аплодувала як автору, так і виконавцю, запеклий бій за перемогу розпочали більше ніж півсотні учасників фестивалю не лише з Лубен та району, а й інших регіонів України.

За підсумками конкурсу члени журі визначили переможця другого відкритого дитячо-юнацького фестивалю чорнобильської пісні «Пам'ять Чорнобиля». Ним став учень лубенської ЗШ №1 Владислав Науменко, який представлятиме місто Лубни у грудні 2019 року на Міжнародному фестивалі пісні «Чорнобильські мотиви». Окрім того, всі конкурсанти нагороджені дипломами учасника, а переможці в номінаціях – цінними подарунками.

Лубенська міська громадська організація інвалідів «Ветерани Чорнобиля» щиро вдячна за матеріальну та фінансову підтримку директору Центру суспільних ініціатив та одному з організаторів фестивалю Володимиру Пилипенку, народним депутатам Руслану Богдану та Юрію Павленку, депутату Полтавської обласної ради Руслану Ляшку, а також Лубенській міській раді, адміністраціям Лубенського лісотехнічного та фінансово-економічного коледжів, кафе «Мрія», які забезпечили якісним харчуванням делегації учасників з інших регіонів.

Віриться, що фестиваль стане доброю традицією і постійною згадкою про подвиг наших земляків, а відтак ніколи не втратить своєї актуальності та скликатиме нові таланти, адже «Лубни – столиця дитячих фестивалів, коли б’є чорнобильський набат!»pisnja chornobyl 22042019 6pisnja chornobyl 22042019 7

Юлія АНТОНЕЦЬ.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!