Поетичний бенефіс Ніни Третяк

Tretiak 20032019 1В світлу весняну пору, коли за образним висловом члена літоб’єднання ім. О.Донченка Ніни Третяк «березень березам гладить руки», відзначається День поезії. Саме з цієї нагоди до читального залу міської бібліотеки для дорослих ім. В.Леонтовича зібралися студенти лісотехнічного коледжу та учні школи №1 на зустріч з творчістю Ніни Павлівни.

Сама авторка прекрасних ліричних віршів і понад 6 десятків пісень, написаних у співавторстві з композитором Олесем Колядою з Бердичева, а також Іваном Луковським зі Львова, говорила найперше про любов. Любов до світу, до України, до рідної землі. Ніна Третяк народилася в с.Лвзрки Оржицькогорайону. Та коріння її роду походить з лубенського краю – с.Карпилівка, що розкинулося над Удаєм-рікою. Звідси черпає вона своє натхнення і поетичне бачення світу. Свого часу закінчила факультет журналістики Київського державного університету журналістики. Працювала редактором радіомовлення, директором районної телестудії «Гребінка», а з 2015 року перебуває на творчій роботі. Вона – авторка 5 книг поезій «Все починається з любові», «Мій мікросвіт», «Дорога до себе», «Причащаюся словом», лауреат літературно-мистецької премії ім.В.Симоненка, літературно-мистецького конкурсу ім. Всеволода Нестайка, дипломант літературно-мистецького конкурсу ім. В. Малика та багатьох інших творчих конкурсів.

Поезії Ніни Третяк читали студенти лісотехнічного коледжу Катерина Іванченко, Владислав Гриценко, Анна Попова та інші. Сама ж літераторка у майстерно вибудуваному монолозі зупинилася на громадянській ліриці, розповіла про патріотичні твори, які воюють разом з бійцями АТО та ООС на передовій. Пам’ятним і дорогим для неї є подарунок зі сходу України від воїнів-земляків – прапор України з підписами тих, хто захищає нашу землю від поневолення.

Втім є у творчості Ніни Третяк і щемливі ліричні ноти. Вони вчуваються у кожному вірші, де йдеться про кохання.Tretiak 20032019 3

Глядачі гучними оплесками зустрічали кожний твір. А ще музичні кліпи, які демонструвалися на відео екрані і виступи наживо викладача музичної школи по класу гітари Сергія Дуди та його учні Данила Андреєва.

Щире захоплення творчістю Ніни Третяк висловили письменник, голова літоб’єднання ім. О.Донченка Олександр Міщенко, член літоб’єднання Андрій Дальній, читачка бібліотеки Ірина Федь. Відчувалося, в залі немає байдужих до справжньої поезії жінки, яка «наснажена Україною», живе і творить для своїх земляків і не лише. Тож квіти і побажання нових творчих успіхів були доречними від завідуючої міською бібліотекою для дорослих ім. В.Леонтовича Світлани Голуб. Ніна Третяк подарувала для установи книгу «Причащаюся словом» з автографом на згадку.

Ведуча заходу бібліотекар Людмила Спесивцева завершила творчу зустріч з гостею на ліричній ноті добра і світла, яке струмує з віршів Ніни Третяк.Tretiak 20032019 2

Олександр МИХАСЬ

Знімки автора.

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!