Квест учнів Вовчицького ліцею

liceu 15032019 214 березня 2019 року дітям села Вовчик пощастило взяти участь у квесті «Симон Петлюра – відомий український діяч». Учні 2-8 класів вирішили об’єднатись у два курені: «Вперед» і «Сіроманці» та дослідити шлях отаману військ УНР Полтавою. Спочатку вони за адресою відшукали місце, де стояв дім батьків отамана, і звідти наввипередки шукали пам’ятники, меморіали та інші історичні місця, завдяки яким ознайомлювалися із новими українськими діячами, що були об’єднані із Петлюрою боротьбою за незалежність України.

Разом із вчителями відвідали пам’ятники Котляревського, Марусі Чурай, Бориса Мартоса, Тараса Шевченка та монумент Слави.

Також діти мали змогу побачити меморіал-графіті Небесної сотні. Ця робота була виконана художником Дмитром Білоконем у 2014 році після подій на Майдані. На ньому зображена дівчина-Україна, яка схрещеними руками на грудях тримає надію в серці. Вогонь майдану не торкається її ‒ це незламний дух, не зважаючи на нелегку долю. Відомо, що цей меморіал відновлювали понад 10 разів через вандальські дії невідомих осіб (були відомі факти обливання графіті фарбою).

Пошуки пам’ятників привели учнів до Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, де діти дізналися детальніше про життя Симона Петлюри: його діяльність, професію його батьків, долю родини та знайшли відповіді на запитання, які виникли під час дослідження шляху отамана. Юні дослідники мали можливість подивитися на підписані документи Симоном Петлюрою, але на жаль, тільки копії, тому що оригінали зберігаються у сховищі єдиного музею в Парижі. Також учні мали змогу побачити українські селянські ремесла та на унікальних фотографіях Кричевського українське село. У Краєзнавчому музеї діти відвідали відділ унікальних зібрань: полтавської писанки ХІХ-ХХ століть, давньоєгипетську колекцію, групу пам’яток античного і східного мистецтва, перших українських монет.

Після музею малеча відвідала ресторан «Шаленої шкварки», де добре перекусила і рушила продовжувати квест. Побували біля пам’ятника Мазепі та Білої альтанки. Але на цьому їхні змагання між куренями не закінчилася. Діти відповідали на запитання та ділилися враженнями про почуте і побачене.

Незважаючи на холод, велику відстань і збиті коліна, учні ОЗ «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей» виконали завдання квесту до кінця, пройшовши тими стежками, якими ходив сам отаман Симон Петлюра. Вони дізналися про його діяльність і життя за кордоном, причину його смерті та де він був похований. Сподіваюся, що ця екскурсія пробудить патріотичні почуття дітей і бажання вивчати історію України та її шлях до незалежності.liceu 15032019 1

Олеся Кулакевич, учениця 10 класу ОЗ «Вовчицька ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей», учасниця 7-ї Школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін» НЦ «Мала Академія Наук України»



Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!