В Лубнах відзначили працівників житлово-комунального господарства

den k 12032019 4День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення не минув у Лубнах непоміченим. Адже у нашому місті працює не одне комунальне підприємство, які охоплюють різні сфери життя.

Тому міська влада зібрала працівників комунального господарства у залі виконкому, щоб у приємній атмосфері вони відчули себе не лише потрібними у скрутну хвилину, а й шанованими. Недарма ж міський голова Олександр Грицаєнко намагався вкладати якомога більше тепла у кожне слово, звернене до людей, які щоденно, у вихідні і будні, забезпечують безперебійне надання житлово-комунальних послуг населенню міста, вирішення побутових проблем населення.

«Комунальник – це діагноз», - сказав він з цілковитим усвідомленням, що говорить. Адже багато з цих людей працюють на підприємствах ЖКГ усе життя. Олександр Петрович не залишив поза увагою жодне підприємство, його внесок у життя і розвиток міста. Також наголосив, що до 50% бюджету, який може бути розподілений між галузями міста іде на комунальну галузь. Втім цього мало, бо становить лише 30% від потреби. Звідси і низькі заробітні плати, і недостатня забезпеченість підприємств технікою та механізмами, що разом із постійним збільшенням тарифів на енергоносії ставить комунальників на межу виживання. Водночас ситуацію неможливо врятувати лише дотуванням галузі чи підняттям тарифів на послуги. Потрібні системні фінансові вливання і лише міський бюджет ситуації не врятує. А тим часом комунальники іноді працюють в авральному режимі, вдень і вночі, в негоду і вихідні, мінімальними силами рятують ситуацію в місті з метою його життєзабезпечення. Міський голова закликав представників комунальних служб бути виваженими і чемними у наданні роз’яснень, прийнятті заявок, ліквідації аварійних ситуацій. Втім головна проблема – хронічне недофінансування галузі. І з цим доводиться миритися як комунальникам, так і жителям міста, які прагнуть отримувати якісні послуги.

Говорив Олександр Грицаєнко і про здобутки, особливо в сфері вуличного освітлення, асфальтуванні окремих вулиць як то вул. Зайкевича, Леонтовича, 8 пров. Кононівської, Лермонтова та інші, вчасного входження в опалювальний сезон 2018-2019 років і т.д. Вони для міської влади помітні і важливі. А нарікав на те, що вимоги населення щодо якості надання послуг комунальними підприємствами міста постійно зростають. Крім того часто населення оприлюднює у соціальних мережах роботу комунальних служб з не завжди позитивними коментарями щодо дій влади та самих комунальників. А це, відчувається, зачіпає міського голову за живе. Ставив у приклад приватний сектор, де мешканці звикли робити все самотужки і за власний кошт. З жителями багатоповерхівок поки-що так не виходить.

Попереду придбання за кошти міського бюджету нової техніки для комунальників – двох тракторів і грейдера. Підсумовуючи свій виступ, Олександр Петрович зробив красномовний жест – спробу поклонитися присутнім комунальникам.den k 12032019 1

Потім міський голова Олександр Грицаєнко разом з начальником управління житлово-комунального господарства Олександром Сосною вручив Почесну грамоту Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства ОДА Івану Васику (ЛК ЖЕУ), Любові Прищепі (ЛК ЖЕУ), Анатолію Ткаченку (ЛК ЖЕУ), Олекden k 12032019 3сандру Полиньку (КП «Лубни-водоканал»), Владиславу Семенку (ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго»), Анатолію Чумаку (ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго»), Ганні Рудь (ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго») та іншим. Також велика група комунальників удостоїлася почесного звання «Ветеран праці житлово-комунального господарства», була нагороджена грамотами міськвиконкому. Нагороди жінок доповнили квіти.

Продовженням урочистостей став концерт у виконанні учасників художньої самодіяльності міського Будинку культури, серед яких Антон Герга, Марійка Вакуленко (керівник Антоніна Лоїк), соліст народного хору «Родослав» Леонід Грабовський (акомпаніатор Володимир Котюх), прозвучав музичний дарунок у виконанні Сергія Маркаряна (керівник Вадим Комях) та інші.

 

Олександр МІЩЕНКО.

Знімки автора.

Календар свят

Квітень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
День сміху.
234567
Всесвітній день здоров’я.
89101112
Всесвітній день рок-н-ролу.
1314
151617
Український день довкілля.
18192021
2223
Всеукраїнський день психолога.
Іменини святкує Юрій.
2425
Іменини святкує Марко.
26
Міжнародний день пам’яті Чорнобилької катастрофи.
2728
Вербна неділя.
2930
Іменини Якова.
     

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!