ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ НА ВИЩОМУ РІВНІ

ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ НА ВИЩОМУ РІВНІ

21 липня 2022 року в Українському кризовому медіа-центрі у Києві відбулася непересічна подія: представники влади, місцевого самоврядування та експерти обговорили питання продовольчої безпеки громад під час війни через призму глобального та локального поглядів.

Це обговорення було організоване спільно Міністерством розвитку громад та територій України та Проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який є партнером Лубенської територіальної громади.bez 22072022 1

Приємно відзначити, що одним з небагатьох спікерів від громад на цей захід було запрошено Лубенського міського голову Олександра Грицаєнка.

Поштовхом для організації цього обговорення стало повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну, що порушило системи виробництва, переробки та постачання продовольства, зокрема, на міжнародний ринок. У контексті наближення зими та ризику підриву посівного сезону озимих культур постало питання про створення запасу продовольства, від якого залежить продовольча безпека не лише України, а й інших країн світу.

Своє бачення щодо ролі місцевих лідерів в частині накопичення продовольчих резервів для громадян, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб, та підтримки ланцюгів постачання і місцевих агровиробників озвучив керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам та наголосив на важливості партнерства Уряду України з міжнародними проєктами.

На думку заступника Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди попри низку складних викликів, громади стали активними центрами опору протидії окупантам, завдяки яким вдається долати нові виклики і забезпечувати функціонування системи надання послуг. Тому дуже важливим є підтримка місцевого бізнесу, розвиток місцевого виробництва, переробки, допомога громадянам задля зміцнення продовольчої безпеки.

Про заходи щодо забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану говорив у студії Тарас Висоцький, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

До обговорення питання продовольчої безпеки долучилися онлайн голова Золочівської громади Львівської області Ігор Гриньків, голова Вишнівської громади Волинської області Віктор Сущик та голова Балтської громади Одеської області Сергій Мазур,

Присутній у студії Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко подякував Міністерству аграрної політики і Уряду за те, що вони оперативно приймають рішення, але зазначив, що на сьогоднішній день для аграрних виробників головне – не тільки виростити продукцію, але й реалізувати її за цінами, які б давали можливість хоча б повернути витрачені кошті на посівну, і далі продовжувати готуватися до озимих посівів, збирання уже пізніх культур. На думку Олександра Петровича, Уряд і держава мають бути гравцем на ринку сільськогосподарської продукції і намагатися викупити її за максимальними цінами, які можуть дозволити. Це дало б можливість забезпечити продовольчу безпеку на рівні держави. В свою чергу, запевнив, що на рівні місцевого самоврядування робиться все можливе для формування продовольчих запасів.

Також у заході взяли участь Іван Слободяник - виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад; Сергій Шевель - заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації ОТГ; Наталія Гнидюк - заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»; Ксенія Сидоркіна - директорка Програми USAID AGRO; Тетяна Лебухорська - керівниця ініціативи «Сади Перемоги» проєкту SURGe, Олег Нів’євський - доцент, віцепрезидент з економічної освіти Київської школи економіки.

Подібні зустрічі та обговорення мають надзвичайне значення для розвитку партнерства громад та вирішення їх нагальних потреб. Адже у процесі обговорення важливо почути як думку експертів, так і громад, і лише при поєднанні локального та глобального бачення можна знайти правильні рішення для подолання викликів, що постають перед нами в умовах воєнного часу.

інформація та фото Лубенська міська рада

Календар свят

Травень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
Міжнародний день праці.
Іменини святкує Єремія.
2345
День Львова.
Пасха, Великдень, Воскресіння Христове (православні).
Іменини святкує Ірина.
6789
Літнього Миколая.
101112
День матері.
131415
Міжнародний день сім'ї.
День Європи в Україні.
16
День вишиванки.
171819
Трійця (римо-католики).
2021
Іменини Констанина і Олени.
22232425
День філолога.
26
2728293031  

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!