У гарбузової олії особливий, специфічний аромат і цілком приємний смак, у всякому разі, в порівнянні з рештою рослинних олій. Використовують її сьогодні в основному як добавку до їжі з метою оздоровлення і зміцнення організму. Її застосування в кулінарії — салатах, супах, кашах зайвий раз підтверджує, що гарбузова олія досить приємна і корисна.
Склад гарбузової олії
- вітаміни А, В1, В2, В6, С, Е, К, Р, РР
- біологічно активні речовини — фосфоліпіди, каротоніди, токофероли, флавоноїди
- мінерали, макро-і мікроелементи: магній,залізо, селен, цинк, калій, кальцій та інші
Одне з безперечних достоїнств гарбузової олії — присутність у складі комплексу поліненасичених жирних кислот: вітамін F, Омега-3 й Омега-6 та жирні кислоти.
Здавалося б, звичайний список з багатьох корисних складових, але їх кількість та обсяги дають підстави назвати гарбузову олія скарбницею корисних речовин і, власне, пояснити широкий спектр її застосування.
Корисні властивості
- стимулює імунітет, підвищує опір організму інфекціям
- покращує моторну функцію кишечника і жовчовивідних шляхів
- має виражену антиоксидантну та гепатопротекторну дію
- володіє антиалергічною властивістю
- має ранозагоювальну і протизапальну дію
- захищає від передчасного старіння, бореться з вільними радикалами
- регулює вуглеводний і ліпідний обмін
- активізує обмінні процеси в тканинах
- чудовий дієтичний продукт.
Властивості гарбузової олії успішно використовуються в лікуванні та профілактиці багатьох захворювань.
Повідомляє Landlord