Співцю краси посульського краю

vustava 1902202015 лютого, в день свята Стрітення Господнього, в галереї образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького було відкрито виставку творів живопису члена Національної спілки художників України, заслуженого працівника культури України Василя Семенюти з нагоди 95-річчя від дня народження.

Під час роботи директором Лубенського краєзнавчого музею він був ініціатором відкриття в Лубнах галереї образотворчого мистецтва. Будучи блискучим педагогом, очолюючи художню студію, а згодом засновану ним художню школу, відкрив дорогу до високого світу мистецтва багатьом у майбутньому знаним художникам, скульпторам, архітекторам. А ще Василь Семенюта був ініціатором проведення   в місті республіканських виставок «Лубенська художня весна», на яких експонувались твори митців зі всієї України. Вони дарували місту свої твори, завдяки чому в музеї зберігається вагома колекція картин і скульптур роботи відомих майстрів. А в 2015 році було відновлену «Лубенську художню весну».

       Та в першу чергу Василь Іванович був художником. На виставці представлено його твори, що знаходяться в музейному зібранні та які були надані на виставку його рідними – братом Володимиром Семенютою та донькою Наталею. На картинах – мальовничі посульські пейзажі, затишні куточки рідних Лубен, портрети відомих лубенців, зокрема, письменника Віктора Безорудька, лікаря Сергія Тимофєєва.vustava 19022020 4

         На відкритті виставки виступили заступник начальника управління культури та мистецтв виконкому міської ради Світлана Васюк, директор Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького Віктор Верещака. Своїми спогадами про навчання в художній студії та художній школі поділились член Національної спілки архітекторів України Микола Босенко та члени Національної спілки художників України Володимир Мірошниченко і Олександр Василенко. Про продовження традицій, започаткованихvustava 19022020 3 Василем Семенютою в художній школі, розповіла її викладач Ольга Салій. Депутат обласної ради Олександр Сиченко згадав про дружбу з Василем Івановичем свого батька, письменника Володимира Малика, а колишній директор Лубенського лісового технікуму Микола Федько розповів про своє товаришування з художником. Під час відкриття виставки було висловлено пропозиції щодо присвоєння імені Василя Семенюти Лубенській художній школі та найменування однієї з лубенських вулиць на його честь.

           На завершення член НСАУ Володимир Семенюта та донька Василя Івановича Наталя Вертій висловили присутнім вдячність за пошанування пам’яті Василя Семенюти. Відвідувачіvustava 19022020 2 галереї того дня ще довго ходили її залами, під звуки музики у майстерному виконанні викладача Лубенської музичної школи Олени Тесленко та її талановитого учня Дмитра Гойди насолоджуючись живописними полотнами співця краси рідного посульського краю, його старовини й сучасності, мрійливої природи і талановитих людей.

Тамара Дяченко, науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького.

Календар свят

Вересень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
День знань.
2345678
Різдво Пресвятої Богородиці.
91011121314
Воздвиження Чесного Хреста.
15
Всенародний день батька.
1617
День рятувальника.
День працівників лісу.
Іменини святкують Ілля, Софія, Віра, Надія, Любов.
1819202122
День осіннього рівнодення.
День партизанської слави України.
23242526272829
День пам’яті трагедії Бабиного Яру.
30
День перекладача.
Всеукраїнський день бібліотек.
День усиновлення.
      

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!