Перемога у всеукраїнському проєкті «Грай за рівність»

Перемога у всеукраїнському проєкті «Грай за рівність»

З 29 серпня по 8 вересня 2024 року, в межах проєкту «Грай за рівність», організованого Klitschko Foundation за підтримки фонду DFB-Stiftungen Egidius Braun, 80 вчителів із 24 областей України пройшли тренінгову програму, яка допоможе їм створити гендерно-рівні умови на уроках фізичної культури. Крім того, значна частина інтенсивних занять була присвячена розвитку у вчителів навичок заохочувати своїх підопічних до занять спортом. Після завершення навчання всі учасники проєкту реалізують локальні спортивні ініціативи у своїх школах: змагання, челенджі, фестивалі та конкурси. І за свою активність та наполегливість отримують від Klitschko Foundation набір сучасного спортивного спорядження для підтримки шкільних заходів.

Klitschko Foundation — благодійна організація, яка інвестує в майбутнє України через всебічний розвиток молодих людей. Фонд реалізував понад 160 проєктів та залучив 2,5 мільйони учасників за 21 рік діяльності.

    Приємно зазначити, що вчитель фізичної культури Ліцею імені братів Шеметів ЛМР Тарас ГАРМАШ не лише пройшов інтенсивний 4-денний тренінг, а й виграв для своєї школи сучасний спортивний інвентар, який дозволить проводити заняття у 6 модулях НУШ (нової української школи).

«Коли побачив, що відкрито прийом заявок на “Грай за рівність”, одразу подав всі документи. Бо завжди мріяв створити середовище, де кожна дитина, незалежно від статі, почувається рівною на спортивному майданчику чи в спортзалі. Адже саме ми, вчителі, часто впливаємо на мотивацію та мрії наших учнів. Проєкт Klitschko Foundation дав мені інструменти та знання, щоб це втілити. Як і більшість вчителів я відчуваю свою відповідальність – в першу чергу, за безпеку учнів. Але також і за їхній вибір. Звісно, я не вимагаю, аби вони ставали чемпіонами. Та навіть те, що вони оберуть 40-хвилинне заняття будь-яким видом спорту замість провисання у гаджетах – вже маленька перемога», – розповідає Тарас.

    Проєкт «Грай за рівність» успішно втілюється з 2022 року. Вчителі фізичного виховання залучили понад 20 000 дітей з різних регіонів України до спортивних активностей в межах проєкту. Попри повітряні тривоги та відключення електроенергії, учасники проєкту продовжують популяризувати рівність у спорті та залучати до нього якомога більше людей.

«Грай за рівність» — це проєкт, покликаний допомогти побачити не просто учениць, які потребують підтримки на уроці фізичного виховання. Це проєкт, який допомагає роздивитись особистість. Без штампів, ярликів та стереотипів. Klitschko Foundation має амбітну місію стерти гендерні стереотипи в спорті. Урівняти можливості дівчат та хлопців в їхніх шансах на успішне та вільне майбутнє», – каже директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча.

Академічний ліцей ім.Братів Шеметів

Календар свят

Вересень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
День знань.
2345678
Різдво Пресвятої Богородиці.
91011121314
Воздвиження Чесного Хреста.
15
Всенародний день батька.
1617
День рятувальника.
День працівників лісу.
Іменини святкують Ілля, Софія, Віра, Надія, Любов.
1819202122
День осіннього рівнодення.
День партизанської слави України.
23242526272829
День пам’яті трагедії Бабиного Яру.
30
День перекладача.
Всеукраїнський день бібліотек.
День усиновлення.
      

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!