1 вересня на Полтавщині запрацюють лише ті школи, де є укриття, у решті закладів будуть онлайн заняття та змішана форма навчання

1 вересня на Полтавщині запрацюють лише ті школи, де є укриття, у решті закладів будуть онлайн заняття та змішана форма навчання

9 серпня відбулися загальні перші збори Асоціації "Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування" в умовах війни.

Однією з головних тем обговорення стало питання про підготовку роботи закладів освіти в умовах воєнного стану. Т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ПОВА Галина Власюк розповіла, що вже зроблено до початку нового 2022/2023 навчального року.

«Цей рік буде особливим та змішаним за формами навчання школярів, студентів, а також виховання дошкільнят. Наш пріоритет сьогодні – безпека! Тому нині в школах готуються до використання захисні споруди, евакуаційні шляхи, здійснюються заходи підготовки до опалювального періоду, забезпечення протипожежними системами та засобами», – розповіла Галина Власюк.

В області налічується 2538 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб. До 1-х класів зараховано 11,6 тис. першокласників, з них 513 дітей ВПО. За межі України станом виїхали 13421 учень та 328 педпрацівників.

Спільно з представниками територіальних підрозділів ДСНС організована робота щодо обстеження будівель закладів освіти з метою встановлення можливості їх використання для укриття. Уже обстежено 623 заклади освіти області. Із них 228 можуть бути допущені до очної форми навчання, що складає 18% від загальної кількості.

Обласною військової адміністрацією ініційовано проведення об’їзду шкіл з метою огляду стану укриттів. Наразі оглянуті заклади ЗСО 17 громад області. Активно ведуться роботи в Мартинівській, Нехворощанській, Лубенській, Гоголівській і Великобагачанській громадах.

Найбільше шкіл мають облаштовані укриття у:

  • Глобинській і Горішньоплавнівській громадах Кременчуцького району;
  • Лубенській, Оржицькій, Хорольській та Чорнухинській громадах Лубенського району;
  • Великобудищанській, Миргородській, Гадяцькій, Гоголівській, Заводській, Ломишнянській, Лютенській, Петрвсько-Роменській, Сергіїській, Шишацькій Миргородського району;
  • Диканській, Полтавській, Чутівській, Зіньківській, Кобеляцькій, Нехворощанській, Решетилівській, Скороходівській громадах Полтавського району.

Триває робота по освоєнню виділених коштів на приведення укриттів до вимог нормативів. Крім того в територіальних громадах області оснащуються школи генераторами, на що з обласного бюджету виділені кошти в сумі 20 млн. грн.

Опитування батьків в області показало, що переважна більшість (65,5%) висловлюються за онлайн навчання, 30,8% –за офлайн, 3,7 % батьків – не визначились або підтримують змішану форму навчання.

«Тому формат навчання з 1 вересня буде різний: в офлайн-режимі працюватимуть лише ті навчальні заклади, в яких є належно обладнані укриття; школи які не матимуть укриттів, будуть надавати освіту в онлайн-форматі або практикувати змішану форму. Змішана форма поєднує очний і дистанційний режими. Таке поєднання підходить для різних занять, наприклад, практичні та лабораторні заняття – в очному режимі, лекційні – дистанційно», – розповіла Галина Власюк.

Календар свят

Березень, 2024
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678
Міжнародний жіночий день.
9
День народження Тараса Шевченка.
10
Іменини Ніки.
Галини.
11121314
Іменини Венедикта.
15
Всесвітній день сну.
1617
неділя Прощення.
1819
Іменини Дарії
20
Весняне рівнодення.
21222324
25
Благовіщення.
День СБУ.
26
День Національної гвардії України.
2728293031
Пасха (римо-католики).

Онлайн-передплата

Лубенщина онлайн-передплата

Реклама

Замовити рекламу

Як стати журналістом

Привітання в газеті

Видавництво Лубни

Погода

Погода

Курс валют

Контакти

  • Адреса редакції: 37500, м. Лубни, проспект Володимирський, 43 (вхід з двору), 2-й поверх.
  • Телефон: +38(05361)61651
  • Телефон: +38(05361)74556
  • E-Mail: Lubenschina@ukr.net

Телефони

  • Директор підприємства (редактор) (05361) 7-45-56
  • Головний бухгалтер (менеджер з реклами) (05361) 6-16-51

Інформація

  • - Директор підприємства (редактор): Олександр Міщенко
  • - Індекси 61247. 61501. 61502
  • - Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації ПЛ 1240-497ПР

Угода

  • - За точність викладених фактів відповідальність несе автор
  • - За зміст та достовірність інформації у рекламі відповідальність несе рекламодавець
  • - Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій
  • - Редакція залишає за собою право скорочувати матеріали
  • - При використанні, або копіюванні матеріалів з сайту, посилання на сайт газети "Лубенщина" - обов'язкове!